Penapis Air Coway – Cash atau Sewa Beli?

Penapis Air Coway – Cash atau Sewa Beli?

Penapis Air Coway – Cash atau Sewa Beli?

Soalan lazim yang kami sentiasa terima daripada setiap bakal pelanggan.
Apakah perbezaan pembelian penapis air Coway belian secara tunai/’cash’ dengan pakej sewa beli?
Kami akan huraikan sejelas jelasnya di sini.

  1. Pakej lengkap yang Coway sediakan adalah:

– Servis 2 bulan sekali
– Penukaran ‘filter’ 6 bulan sekali
– Warranty
– Khidmat Baik Pulih & ‘spare part’
– Pemasangan semula jika berpindah

Jika anda pilih pakej sewa beli, semua yang di atas anda akan nikmati selama 5 TAHUN
Jika anda pilih beli secara tunai/’cash’, semua yang di atas anda akan nikmati selama 1 TAHUN

2.Perbezaan harga belian tunai/’cash’ dan pakej sewa beli

Kami akan tunjukkan jalan kira untuk penapis air Coway model Villaem

Pakej sewa beli
Bayaran bulanan: RM125/bulan selama 60 bulan
RM125 x 60 bulan
Jumlah = RM7,500

Belian tunai/’cash’
RM 3,800 + RM 2,720 pakej servis selama 48 bulan [RM680 setahun]
Jumlah = RM 6,520

Jadi perbezaan harga belian tunai/’cash’ vs pakej sewa beli adalah
RM 7,500 – RM 6,520
= RM 980

Jelas kan?

Tahukah anda, Coway senantiasa meraikan pelangan baru dengan memperbaharui promosi setiap bulan. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan khidmat nasihat profesional daripada kami.

Nak tau promosi terkini belian secara tunai/’cash’ & Pakej sewa beli? Tekan saja link di bawah ini untuk terus whatsapp kami.

WHATSAPP RAJA YUSAINI
WHATSAPP SITI NUUR HIDAYU

Cara Bayaran Coway Manual

Cara Bayaran Coway Manual

Cara Bayaran Coway Manual

Hai, tahniah kerana segala persoalan anda mengenai bayaran Coway secara manual ada pada blog kami. Ya, anda mesti tertanya tanya bagaimanakah cara bayaran Coway manual bukan?
Di sini, Coway Regiment akan kongsikan bagaimana cara bayaran coway manual;

Nota: Pastikan anda ikuti 7 langkah ini ya!

Step 1
Anda harus mencari mesin Cash Deposit Machine (CDM) atau pun Cheque Deposit Machine jika bayaran tersebut melalui cek.
Step 2
Kemudian tekan skrin menu hingga keluar paparan seperti ini, dan pilih bahagian CDM (ini hanya untuk mesin yang mempunyai dwifungsi ATM dan CDM sahaja. Jika ianya CDM sahaja, maka boleh skip langkah ini).
Step 3
Anda pilih bahasa yang bersesuaian dengan anda (jangan pilih bahasa kantonis kalau tak tahu k! Hehe).Step 4
Kemudian pilih tetapan Banking/credit card

Step 5
Masukkan nombor akaun virtual produk Coway anda (Ini boleh didapati dari ejen yang anda pernah berurusan dahulu. Dah lost contact? Jangan risau, hubungi kami di 0127819907 atau terus ke hotline Coway, 1-800-888-111
Step 6
Tunggu hingga keluar paparan ini. Pastikan nama akaun itu ialah COway (M) sdn bhd baru teruskan urusan. Jika semuanya tepat, tekan PROCEED
Step 7
Masukkan duit atau cek di slot yang disediakan. Kemudian jangan lupa untuk tangkap gambar dan simpan resit bayaran itu baik baik ya. Segala butiran pembayaran boleh whatsapp kepada kami di 0127819907.