Setahun Merana Turun Naik Isi Air

Setahun Merana Turun Naik Isi Air

Jatuh Tangga Sebab Merana Turun Naik Isi Air

Assalamualaikum wbt. Pada tarikh harini, tahun 2016, kami berjaya menguruskan tempahan penapis air coway dari seorang pelanggan ni, nama dia Puan Siti Hajar, lebih mesra di panggil Kak Jat. Beliau setahun merana turun naik isi air dekat rumah beliau.

Merana Turun Naik Isi Air

Sudah setahun saya tinggal di selangor, setahun pergi balik bawa botol air tadah air kat penapis luar rumah. – Kak Jat

Kak Jat ni merupakan lecturer di salah sebuah kolej vokasional di selangor. Selama setahun lebih beliau dan keluarganya berpindah ke sini, mereka terpaksa beli air di mesin air yang berdekatan, dan terpaksa angkut turun naik dari tingkat 4 ke bawah.

Nak dijadikan cerita, kak jat ni pernah ada history slip disc tau. Jadi amatlah bahayanya beliau turun naik angkut botol air 5L tu. Tiga hari sekali mesti beliau kena topup balik air air dalam botol.

Bayangkan, sekali topup, dah kena bawak air 4 botol 5liter turun, lepas tu, kena isi satu satu. Kena tunggu lagi. Lepas isi semua botol, angkut pulak keatas. Allahu.

Merana Turun Naik Isi Air
gambar hiasan

Jadi, kak jat pon google penapis air coway, dan terjumpalah website kami. Ceritanya, terus kami jumpa dia di rumah, dan kesian sangat, dia memang dah tak tahan dah nak angkut air. Jadi lepas kami explain pada beliau, alhamdulillah beliau perkenan dengan model standing coway Core ni.

model core

Now, alhamdulillah, dah tiga tahun dia guna Coway, dan semuanya berjalan lancar. Kami amat syukur sangat sebab kak jat gembira sejak gunakan coway.

Scammer Menyamar Jadi Ejen Coway

Scammer Menyamar Jadi Ejen Coway

Scammer Menyamar Jadi Ejen Coway

Scammer Menyamar Jadi Ejen Coway

Assalamualaikum wbt. Kali ni kami nak togelkan lagi satu kisah scammer menyamar jadi ejen coway. Kisah hitam ini sebenarnya sudah banyak berlaku, malah ramai je ejen coway yang menipu telah berjaya diberkas oleh unit khas coway dan telah pon ditamatkan perkhidmatan.

Dijanjikan Tak Perlu Bayar Selama 3 Tahun

dijanjikan bayaran percuma selama 3 tahun

Di atas ialah conversation asal di antara pelanggan tersebut dengan scammer terbabit. Perhatikan gaya dan lenggok bahasa nya.

Kalau kita fikir dengan akal yang waras, tidak mungkin coway akan bagi sesuatu offer tak masuk akal seperti ini. Pernahkah kita terima offer dari salesman BMW untuk tidak perlu membayar installment kereta pelanggannya selama tiga tahun? Memang bungkus terus BMW tu bang.

Baru Tersedar Diri Tersontot

Scammer Menyamar Jadi Ejen Coway

Amat mendukacitakan: pelanggan itu ialah kawan kami sendiri. Kami juga pernah memberi amaran kepadanya agar jangan berurusan dengan ejen yang menjanjikan bulan dan bintang.

Scammer Menyamar Jadi Ejen Coway

Barang Coway ni kami pasang dekat kedah. Ada kak ni yang dok wasap suruh bayar. Tapi kami tak bayar sebab aisy janji macam lain haritu. Katanya tak payah bayar sampai 3 tahun, ni tak sat kak tu call ada outstanding dekat 1k dah.

Sudah terhantuk baru terngadah. Bila ejen beretika seperti kami mencadangkan solusi yang terbaik sebelum perjanjian termetrai, semua menolak dan mengatakan kami kaut untung.

Tidak tuan puan, kami bekerja lillahitaala. Ikhlas. Kami benar benar nak membantu tuan puan dapatkan produk premium ini dengan servis 5 bintang! Tolong lah izinkan kami bantu tuan puan. Dah beratus kes aduan kami terima. Semua dek kerana scammer yang tidak bertanggung jawab.

Jika tuan puan pon mengalami masalah ditipu ejen coway, boleh tekan link di bawah, untuk kami bantu:

whatsapp saya
ThinkThong Clan Iftar 2019

ThinkThong Clan Iftar 2019

Majlis Berbuka Puasa ThinkThong Clan Iftar 2019

Assalamualaikum wbt. Pada 11 Mei yang lalu, pasukan jualan coway kami telah mengadakan masjlis berbuka puasa Thinkthong Clan Iftar 2019 yang bernaung di bawah pasukan jualan CSTeam.

Alhamdulillah, seramai lebih kurang 70 orang yang telah berjaya hadir dan berbuka bersama kami di Megnorma Lodge, Bangsar. Pelbagai juadah menu potluck serta dilengkapkan dengan sajian utama dari pihak katering kami untuk menu berbuka puasa.

Terima kasih kami ucapkan pada semua neo pro yang hadir untuk memeriahkan majlis pada malam itu.

ThinkThong Clan Iftar 2019
pemacu utam thinkthong clan, Sales Manager Hezree Azwan
ThinkThong Clan Iftar 2019
pelengkap di sisi para pejuang kami, srikandi thinkthong clan

Pelbagai juadah potluck dari para neo pro coway thinkthong

menu potluck ThinkThong Clan Iftar 2019
menu potluck siap disusun
kuih cara berlauk ThinkThong Clan Iftar 2019
kuih cara berlauk yang padu
brownies best
kek brownies pujaan hati

Terima kasih pada semua yang sudi hadir

terima kasih sudi hadir
megnorma lodge boleh menampung sehingga 80 orang satu satu masa
enjoying the food
semua tengah enjoy makanan sedap sedap
muka lapar!
nampak tak muka lapar

Selesai sesi beramah mesra dan mengeratkan silaturahim, kami sempat selitkan sekali sesi menajamkan lagi jurus jualan di medan online. Dan sesi tersebut berakhir hampir jam 2 pagi.

Alhamdulillah, kami rela korbankan masa kami demi memantapkan lagi hasil tuaian masing masing dalam jualan online.

Kami di thinkthong turut berusaha keras untuk menjadikan semua neo pro sebagai seorang jurujual coway yang unggul di dalam market malaysia. Itulah keterujaan kami!

Pelbagai support kelas yang diperkenalkan semata mata untuk memantapkan semua ahli komplot thinkthong dan agar kita semua boleh growth dengan lebih cepat dan lebih jayanya.

pertajam kan ilmu pulak
sesi pertajamkan skil jualan online

Kalau anda berminat untuk join ejen coway dibawah naungan pasukan terunggul diMalaysia ini, klik link dibawah, kami akan bantu

Cara Dispense Air Dari Penapis Coway Neo

Cara Dispense Air Dari Penapis Coway Neo

Cara Dispense Air Dari Penapis Coway Neo Dengan Betul

Assalamualaikum wbt. Tuan puan yang baru menggunakan coway, mesti tak tahu cara dispense air dari penapis coway dengan betul kan? Jadi kami nak berkongsi dengan anda semua, cara yang betul untuk dispense air dari penapis coway neo.

Dispense cold water

Pulas toggle ke kanan untuk air sejuk

Cara Dispense Air Dari Penapis Coway Neo

Ikut dalam gambar rajah, dan pulas toggle kekanan.

Simbol air sejuk penapis coway

Cara Dispense Air Dari Penapis Coway Neo

Apabila indicator menunjukkan tepat pada simbol ‘sejuk’, maka air sejuk ready untuk di keluarkan.

Tolak faucet untuk keluarkan air sejuk

tolak faucet kebelakang untuk keluarkan air

Selepas indicator tepat pada air sejuk, tolak dengan lembut faucet penapis coway, dan air sejuk akan keluar. PERHATIAN: Lampu LED pastikan menyala sepenuhnya warna biru untuk air sejuk pada suhu 4 darjah celcius.

Cara Dispense Air Dari Penapis Coway Neo

Tarik faucet kedepan untuk keluarkan air sejuk tanpa had.

Dispense Hot Water

Tekan safety child lock

child lock

Penapis coway dilengkapi dengan safety child lock untuk air panas, supaya air panas tak terkeluar bila kita tolak faucet untuk keluarkan air.

Tolak faucet air panas dan tekan safety child lock untuk keluarkan air

tekan safety child lock dan tolak faucet untuk dispense air panas

Tekan child lock, dan tolak faucet dengan lembut untuk keluarkan air panas coway. Hati hati, air coway memang panas, bersuhu 90 darjah celcius.

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Cara Cara Tukar Filter Penapis Air Coway Dengan Betul dan Tertib

Ramai yang berhubung dengan kami dan bertanyakan apakah cara cara tukar filter penapis air coway dengan betul. Jadi kali ni kami nak berkongsikan dengan semua, cara yang betul dan tepat.

DISCLAIMER: Cara ini hanya boleh dilakukan oleh servis technician coway dan coway lady sahaja. Kerana untuk membuka filter coway ini, memerlukan kelengkapan yang betul. Jika pelanggan cuba untuk membuka sendiri filter coway dan berlaku kerosakan, segala kerosakan itu akan ditanggung oleh pelanggan sendiri.

Jika anda masih buntu dan mahu bantuan kami, jangan bimbang, tekan link whatsapp di bawah.

Tutup butterfly valve yang berhubung dengan paip

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Pastikan butterfly valve coway di posisi seperti dalam gambar. Jika ia berada di posisi selari dengan tubing oren, maka air masih mengalir ke mesin coway.

Tutup suis dan Cabut power plug

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Tutup suis dan cabut kepala plug selepas tutup butterfly valve tadi.

Buka skru pada penutup tepi mesin coway

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Buka dua skru yang mengikat penutup tepi mesin coway

Buka penutup tersebut perlahan dan tertib

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Pastikan apabila membuka penutup itu berhati hati dan ia agak ketat sedikit jika baru pertama kali nak membukanya.

Cabut fittings pada tabung filter coway

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Cabut tabung filter yang kita nak tukar menggunakan alat khas dari coway

Pasang fitting semula pada tabung filter baru

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Untuk membuka dan memasang tabung filter tu, mestilah menggunakan alat khas yang hanya ada pada coway lady atau servis technician coway.

Letakkan semula di tempat asal tabung filter itu

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Pastikan tempat tabung filter yang baru ditukar itu diletakkan pada tempat yang betul.

Kunci semula skru penutup tepi itu tadi

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Tutup dan kunci semula dengan mengikat skru tadi kepada tempat asalnya.

Ok kalau tak reti buat, kami sarankan tuan puan janganlah usik ya. Sebab nya bahaya. Tekan link di bawah untuk kami bantu anda;

whatsapp saya