Cara Dispense Air Dari Penapis Coway Neo

Cara Dispense Air Dari Penapis Coway Neo

Cara Dispense Air Dari Penapis Coway Neo Dengan Betul

Assalamualaikum wbt. Tuan puan yang baru menggunakan coway, mesti tak tahu cara dispense air dari penapis coway dengan betul kan? Jadi kami nak berkongsi dengan anda semua, cara yang betul untuk dispense air dari penapis coway neo.

Dispense cold water

Pulas toggle ke kanan untuk air sejuk

Cara Dispense Air Dari Penapis Coway Neo

Ikut dalam gambar rajah, dan pulas toggle kekanan.

Simbol air sejuk penapis coway

Cara Dispense Air Dari Penapis Coway Neo

Apabila indicator menunjukkan tepat pada simbol ‘sejuk’, maka air sejuk ready untuk di keluarkan.

Tolak faucet untuk keluarkan air sejuk

tolak faucet kebelakang untuk keluarkan air

Selepas indicator tepat pada air sejuk, tolak dengan lembut faucet penapis coway, dan air sejuk akan keluar. PERHATIAN: Lampu LED pastikan menyala sepenuhnya warna biru untuk air sejuk pada suhu 4 darjah celcius.

Cara Dispense Air Dari Penapis Coway Neo

Tarik faucet kedepan untuk keluarkan air sejuk tanpa had.

Dispense Hot Water

Tekan safety child lock

child lock

Penapis coway dilengkapi dengan safety child lock untuk air panas, supaya air panas tak terkeluar bila kita tolak faucet untuk keluarkan air.

Tolak faucet air panas dan tekan safety child lock untuk keluarkan air

tekan safety child lock dan tolak faucet untuk dispense air panas

Tekan child lock, dan tolak faucet dengan lembut untuk keluarkan air panas coway. Hati hati, air coway memang panas, bersuhu 90 darjah celcius.

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Cara Cara Tukar Filter Penapis Air Coway Dengan Betul dan Tertib

Ramai yang berhubung dengan kami dan bertanyakan apakah cara cara tukar filter penapis air coway dengan betul. Jadi kali ni kami nak berkongsikan dengan semua, cara yang betul dan tepat.

DISCLAIMER: Cara ini hanya boleh dilakukan oleh servis technician coway dan coway lady sahaja. Kerana untuk membuka filter coway ini, memerlukan kelengkapan yang betul. Jika pelanggan cuba untuk membuka sendiri filter coway dan berlaku kerosakan, segala kerosakan itu akan ditanggung oleh pelanggan sendiri.

Jika anda masih buntu dan mahu bantuan kami, jangan bimbang, tekan link whatsapp di bawah.

Tutup butterfly valve yang berhubung dengan paip

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Pastikan butterfly valve coway di posisi seperti dalam gambar. Jika ia berada di posisi selari dengan tubing oren, maka air masih mengalir ke mesin coway.

Tutup suis dan Cabut power plug

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Tutup suis dan cabut kepala plug selepas tutup butterfly valve tadi.

Buka skru pada penutup tepi mesin coway

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Buka dua skru yang mengikat penutup tepi mesin coway

Buka penutup tersebut perlahan dan tertib

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Pastikan apabila membuka penutup itu berhati hati dan ia agak ketat sedikit jika baru pertama kali nak membukanya.

Cabut fittings pada tabung filter coway

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Cabut tabung filter yang kita nak tukar menggunakan alat khas dari coway

Pasang fitting semula pada tabung filter baru

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Untuk membuka dan memasang tabung filter tu, mestilah menggunakan alat khas yang hanya ada pada coway lady atau servis technician coway.

Letakkan semula di tempat asal tabung filter itu

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Pastikan tempat tabung filter yang baru ditukar itu diletakkan pada tempat yang betul.

Kunci semula skru penutup tepi itu tadi

Cara cara Tukar Filter Penapis Air Coway (Model Neo)

Tutup dan kunci semula dengan mengikat skru tadi kepada tempat asalnya.

Ok kalau tak reti buat, kami sarankan tuan puan janganlah usik ya. Sebab nya bahaya. Tekan link di bawah untuk kami bantu anda;

whatsapp saya
Mesin Air Tercemar

Mesin Air Tercemar

Penduduk Flat Sri Wangi Beli Air Dari Mesin Air Tercemar


Assalamualaikum wbt. Harini kita digemparkan dengan berita mesin air tercemar yang telah terjadi di flat sri wangi KL. Mesin air RO yang selalu dibeli oleh penduduk tempatan itu menjadi tumpuan utama sumber ‘air bersih’

Namun apakan daya, hampir 100% penduduk di flat itu tertipu dek mesin air RO tersebut kerana apabila pegawai kesihatan datang melakukan serbuan, keadaan mesin tersebut amat mendukacita kan. Senang kata gelilah!

Mesin Air Tercemar

Sewaktu serbuan dilakukan, dan pihak berkuasa bedah siasat keadaan mesin air tersebut, sangat mengerikan! Penduduk tempatan yang berada di situ juga turut kesal dan tidak lagi membeli di mana mana mesin air sepertinya lagi.

Mesin Air Tercemar

Dan lebih mensadiskan ialah mesin tersebut tidak mempunyai logo halal pada sebarang tabung filternya, yang menambahkan lagi keraguan penduduk untuk mengambil air di mesin terbabit.

karat dari mesin air tercemar
piawww punya karat

“Kak Nah sebelum ni mesti kena topup air seminggu 5 botol 5 Liter, yelah, anak ramai, mana cukup kalau sebotol. Lepas ni memang kak Nah kena pasang satu la penapis air dekat rumah.” – Kak Rosnah.

Sehubungan itu, pihak berkuasa telah menyita 4 mesin air di flat tersebut dan menyarankan penduduk untuk beli air mineral di mall ataupun pasang penapis air sendiri di rumah, lebih terjamin selamat.

Langkah Kearah Jurujual Unggul

Langkah Kearah Jurujual Unggul

Kami sediakan startup langkah ke arah jurujual unggul

Assalamualaikum wbt. Di csteam coway, kami menyediakan latihan kearah jurujual unggul dan bimbingan padu kepada ejen coway yang bernaung di bawah csteam secara PERCUMA.

Kami menyediakan latihan bimbingan untuk dua saluran market iaitu:

  1. Online
  2. Offline
Langkah Kearah Jurujual Unggul

Jadi jika anda berminat untuk menyertai pasukan jurujual terunggul di coway malaysia, boleh terus tekan link di bawah untuk pertanyaan lebih lanjut;

Kelas bimbingan asas jurujual

Kami faham, untuk cuba cuba menjual produk premium seperti coway ini memang cabarannya sangat sukar. Tapi tuan puan jangan bimbang. Kami menyediakan banyakk resipi untuk tackle bermacam jenis audiens samada di alam maya atau di roadshow atau booth booth supermarket.

Di bawah ialah latihan basic untuk seorang ejen coway yang baru mula untuk kickstart dan terus memacu jualan yang tinggi untuk kecapi target masing masing.

Langkah Kearah Jurujual Unggul

Kelas setup FB ads khusus niche penapis coway

Kenapa perlu bayar ribu riban untuk kelas fb ads diluar? Sedangkan tuan puan boleh mendapat ilmu fb ads khusus untuk niche coway secara percuma dalam csteam.

Benda boleh free kenapa nak bayar kan?

Bukan setakat fb ads, kami jugak memiliki manager yang mempunyai kepakaran khusus untuk mengiklankan di google! Semua ini kami boleh perturunkan ilmunya secara percuma sahaja khusus untuk perkembangan dan pertumbuhan jurujual.

bimbingan kelas fb ads