5 Tips Membeli Penapis Air Untuk Kegunaan Di Rumah

5 tips membeli penapis air untuk kegunaan di rumah

Salam tuan, area rumah saya kerap sangat takde air, anak anak kuat minum air pulak tu. Boleh tak tuan cadangkan saya apa ciri-ciri penapis air yang perlu ada untuk penapis air yang baik? Tq ye.

Dua respon di atas sering saya terima, berkenaan dengan penapis air apa yang sesuai untuk famili mereka. Berikut adalah 5 tips yang boleh dijadikan panduan untuk tuan dan puan yang tengah baca blog saya ni. Moga bermanfaat!

5 Tips Membeli Penapis Air untuk Rumah Anda

  1. Jenama yang dikenali. Apabila kita membeli jenama yang dikenali boleh mengelakkan kita dari menyesal later on. Jenama yang terkenal akan menjamin produk yang anda beli berkualiti. Alaa, macam pilih kasut la, kita prefer kasut Nike berbanding kasut jenama X. Walaupun kita tahu kasut Nike tu sememangnya mahal tapi bak kata orang tua, alah membeli menang memakai.
  2. Tidak Membabitkan Mana Mana Loan Bank Ataupun Pihak Ketiga. Haa ni kita sebagai end user kena sangat sangat berhati hati. Sebabnya, ramai dah yang tertipu. Clarify habis habis dengan ejen tu jika buat monthly payment adakah ianya melibatkan loan bank ataupun 3rd party. Jika ya, ELAKKAN! Kerana ianya akan melibatkan credit scoring kita dengan bank! Setakat ni, Coway sahaja yang menyediakan PAKEJ SEWA BELI yang tidak membabitkan pinjaman dengan bank mahupun pihak ketiga.
  3. Fungsi air sejuk dan panas. Alang alang dah nak beli penapis air, teruslah beli yang lengkap dengan suhu panas (air mendidih), suhu biasa (ambient) dan suhu sejuk. Kann senang kerja di dapur nanti. Nak prepare breakfast untuk anak anak pon sekejap je dah settle.
  4. Mempunyai  Kapasiti Tangki Simpanan Air Yang Besar. Ramai yang tersilap, mereka membeli penapis air sekadar untuk minum sahaja. Dah beli Penapis Air Coway tu, terus je purchase yang tank besar. Bukan untuk minum je, malah untuk masak, mandi baby pon sangat digalakkan!
  5. After sales servis yang berjadual. Yes kat point ni yang palinggg penting sekali. Sebab apa? Sebab kat sinilah banyak berlakunya filter sumbat, rosak, air tak sejuk, dan macam macam lagilah. Jadi, denga Coway, kami sememangnya menyediakan servis berkala setiap dua bulan sekali untuk memastikan produk beroperasi pada kadar optimum. Tengok link sini untuk lebih detail pakej Coway > https://www.cowayregiment.com/penapis-air-coway/