Ejen Coway Di Kuala Kubu Bharu

Ejen Coway Di Kuala Kubu Bharu

Mencari Ejen Coway Yang Trusted Di Kuala Kubu Bharu?

Hai assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Ejen coway di seluruh malaysia mempunyai lebih dari 10,000 orang.

Anda semestinya mencari ejen coway yang trusted, terdekat dan paling mudah dihubungi betul kan?

CR menguruskan tempahan penapis coway di seluruh kawasan kuala kubu bharu. Permintaan produk coway samada tilam, penapis air, udara mahupun tapisan mandian, amat menggalakkan.

Jadi CR sudah siap sedia untuk membantu anda mendapatkan produk coway ini.

Siapa cowayregiment.com Ini

CR sudah berkecimpung dalam jualan coway sejak dari tahun 2015 lagi. Sebenarnya, CR tinggal di Rawang, dan setakat ke KKB, ia nya hanyalah 15 minit sahaja perjalanan dari sini.

Di bawah ialah antara pelanggan yang sudah berurusan dengan kami:

inilah pelanggan pelanggan yang dah berurusan dengan cowayregiment.com

Kesimpulan

CR dah menguruskan lebih dari 700 unit produk coway semalaysia, setakat nak ke KKB, 15 minit perjalanan je CR dah sampai.

trusted coway agent

Tuan puan stay dalam rumah, biar CR datang dan serve tuan puan terus sampai depan pintu. Inilah extra layanan yang CR berikan pada SEMUA klien CR.

Dapatkan promosi menarik hari ini kerana hanya 20 terawal yang menempah hari ini sahaja akan mendapat freemium gift dari CR.

Apa apa pertanyaan, klik whatsapp di bawah sekarang, dan bertindak sekarang!

booking now

Kelebihan Ejen Coway

Kelebihan Ejen Coway

5 Perkara Orang Selalu Tanya Bila Nak Mula Menjual Coway

kelebihan ejen coway

Coway sudah bertapak di Malaysia sejak tahun 2006 lagi, dan tahun ini (2020), genaplah perjuangan kami selama 14 tahun.

Alhamdulillah, pada 2018 kami juga sudah mula expand ke Indonesia, Singapura dan Brunei. InsyaAllah sedikit masa lagi, Coway akan terus kukuh di pasaran Nusantara.

managing director coway malaysia
Managing Director Coway Malaysia – Kyle Choi

Mengikut keluaran Business Today bertarikh 19 November 2020, Coway Malaysia sudah pun menjana pendapatan RM1.5 Billion pada tahun 2019 dan akan hit lebih tinggi lagi pada tahun 2020 walaupun Malaysia dilanda wabak covid 19.

Cuba anda semak, berapa banyak syarikat gergasi yang dapat menjana pendapatan sebanyak ini?

Kami di coway malaysia, mempunyai visi, iaitu untuk menjadikan ia sebagai sebuah syarikat legasi yang bertahan sehingga lebih 100 tahun!

Adakah anda akan menjadi salah seorang peneraju bersama sama CR?

general manager dan sales manager coway malaysia
Para general manager dan sales manager di coway malaysia

5 Kelebihan Ejen Coway Yang Ramai Orang Tak Tahu

Jadi CR bantu anda listkan 5 perkara yang anda sebenarnya tak tahu tentang kelebihan seorang ejen coway.

Berapa Komisyen Produk Coway? Dan Berapakah Potensi Income Untuk Seorang Ejen Coway?

Seorang ejen coway yang berjaya menjual satu unit penapis air coway villaem 2 (chp18ar), dia akan mendapat komisyen jualan lebih kurang RM300 satu produk.

Namun, kiraan komisyen produk adalah berbeza bagi mereka yang membeli secara tunai atau ansuran bulanan sewa beli.

Purata komisyen seorang ejen coway full time yang komited dengan kerjaya ini ialah lebih kurang RM10,000 – RM20,000 sebulan. Banyakkan?

komisyen ejen coway dalam sebulan

Apakah Beza Part Time dan Full Time?

Beza antara part time dan full time ialah sebagai seorang full timer, anda hanya perlu join sesi Pembelajaran Pagi [Morning Learning] setiap Isnin, Rabu dan Jumaat secara virtual sahaja sama ada melalui FB Live ataupun Zoom.

Sesi Morning Learning ini hanya berlangsung 1 jam sahaja, dan anda tidak perlu ke ofis pun untuk hadir kan diri.

Kemudian, atas dasar komitmen anda sebagai seorang Full Time ejen coway, anda dibayar lagi insentif dan elaun prestasi oleh coway bermula dari RM800-RM2500.

Untuk ejen part time pula, komisyen produk masih sama. Cuma anda tidak akan dapat insentif dan elaun prestasi oleh coway.

Jadual di bawah ialah perbezaan antara part time dan full time;

komisyen ejen part time
komisyen ejen full time

Berapakah Modal Startup Bisnes Ejen Coway?

capital bisnes ejen coway

Ini ialah soalan paling common CR dapat. Sebenarnya, untuk jadi ejen coway ini, sangat mudah.

Anda hanya mendaftar RM120 sahaja, sekali seumur hidup. Kemudian, anda akan dapat startup sales kit dari coway, serta ID rasmi selaku ejen coway.

Dan apabila anda sudah dapat ID coway, anda boleh akses ke web sistem coway untuk monitor semua order order pelanggan anda nanti.

web sistem coway untuk monitor sales

Ejen Coway Ada Basic Tak?

ejen coway tidak mempunyai basic, tetapi dibayar komisyen yang sangat lumayan

Sebagai seorang ejen coway, anda tidak mempunyai basic [gaji tetap]. Tetapi, coway malaysia telah membayar komisyen yang sangat lumayan pada seorang ejen coway.

Potensi komisyen seorang ejen coway memang mampu mencecah hingga RM20,000 setiap bulan, cuma persoalannya, mampukah anda menghadapi cabaran dan dugaan untuk mendapat bayaran lumayan sebegitu?

Namun, apabila anda sudah berjaya di promote ke peringkat manager, anda akan mempunyai basic sehingga RM8,000 sebulan serta mempunyai EPF / SOCSO.

Menarik bukan?

Untuk Dapatkan Komisyen RM10,000 Sebulan, Berapa Kena Jual?

coway boleh jana lebih dari rm10000 sebulan untuk ejen coway

Secara kasar, untuk jana komisyen RM10,000 sebulan, anda hanya perlu menjual 20 unit sahaja dalam sebulan. Anda boleh sewakan atau jual secara tunai pada rakan rakan anda, ahli keluarga, saudara mara anda dan rakan sekerja anda. Mudah kan?

Semua training, SOP dan modul jualan ada disediakan dalam tim CR.

Tiada Had, Tiada Limit

di coway, tiada had dan limit pendapatan untuk komisyen ejen

Di coway, kami tidak ada CAP amount untuk bayaran komisyen produk anda. Lebih banyak anda jual, lebih banyak anda dapat.

Tiada limit, tiada had. The only limit, is YOU.

Jom sertai tim CR untuk jana pendapatan lumayan di coway, kita ubah hidup kita, ubah ekonomi keluarga kita. CR akan guide anda sampai jadi!

book appointment now

Kesimpulan

CR dah menguruskan lebih 700 produk coway semalaysia, dan CR mempunyai ejen lebih 50 orang yang menghasilkan pendapatan tambahan RM800-RM3000 sebulan.

Jika anda juga ingin menjana pendapatan lumayan di platform coway ini, jangan teragak agak untuk terus hubungi kami. Bimbingan dan latihan akan diberikan.

trusted coway agent
Meninggal Dunia Sebelum Habis Bayar Coway

Meninggal Dunia Sebelum Habis Bayar Coway

Meninggal Dunia Sebelum Habis Bayar Coway?

Meninggal Dunia Sebelum Habis Bayar Coway?

Antara kegusaran rakyat malaysia apabila hendak memiliki penapis coway ialah mereka takut jika mereka subscribe pakej ansuran ini, mereka tak sempat untuk habiskan bayaran kerana telah di jemput illahi.

Dulu sekitar 2016, CR sering dapat feedback ini dari mereka yang nak sangat beli coway tapi risau akan kemudian hari tentang kematian.

Tuan puan, mati itu pasti. Malah mengikut salah satu hadith sahih dari riwayat at Tirmidzi:

“Daripada Abu Ya’la Syaddad bin Aus RA, daripada Nabi SAW bersabda: “Orang yang cerdik (yang berakal) adalah orang yang mempersiapkan dirinya dan beramal untuk hari setelah kematian, sedangkan orang yang lemah (imannya) adalah orang yang jiwanya mengikuti hawa nafsunya dan berangan-angan kepada Allah SWT (bahawa Allah akan mengampuninya).” Berkata Abu ‘Isa: “Hadis ini hassan.”

apa harus di lakukan kalau meninggal dunia sebelum habis bayar coway?

Dari hadith di atas jelas bahawa orang yang mengingati mati ini ialah orang yang bijak.  Menurut Imam Syaddad Rahimahullah, kematian itu ialah sesuatu yang sangat mengerikan. Sakitnya adalah sangat sakit melebihi digergaji mahupun dilemaskan.

Wallahualam.

Apakah Tindakan Yang Harus Anda Lakukan?

hubungi careline coway 1800888111

Justeru, coway malaysia amat faham dan sedar akan risiko yang ditanggungnya. Maka, coway sendiri memberikan dua pilihan apabila berlakunya kes kematian atas nama pembeli tadi.

Inilah tindakan pertama yang perlu dilakukan waris jika berlakunya kematian atas nama pembeli penapis coway, waris perlu menghubungi ejen jualan yang si mati berurusan sebelum ini atau boleh terus cepat cepat hubungi careline coway di 1800888111.

Dan semestinya waris harus menyediakan dokumen dokumen penting yang diperlukan oleh pihak coway bagi mengesahkan si mati tersebut. Contohnya, sijil mati, kad pengenalan, dan sebagainya.

Kemudian barulah mereka akan diberikan DUA pilihan iaitu:

Waris Sambung Bayar Produk Arwah

waris perlu report pada coway cepat cepat

Waris akan sambung bayar produk coway atas nama si mati tadi. Untuk kes ini mudah sahaja, hanya sediakan dokumen lengkap yang diperlukan coway dan coway akan tukar nama

Pulangkan Produk Semula Kepada Coway

pulangkan semula produk

Jika tiada waris, dan tiada orang yang nak sambung gunakan mesin itu, boleh terus pulangkan semula kepada coway dan tiada penalti dan denda dikenakan. Jika produk tertunggak, ia nya perlu dijelaskan.

Kesimpulan

Jadi jelaskah dengan penerangan di atas? Harap ianya dapat membantu kemusykilan tuan puan.

Semoga mereka yang telah pergi roh nya tenang di sana dan sentiasa di dalam lindungan Nya.

Wallahualam wassalam.

Mandian Untuk Ekzema

Mandian Untuk Ekzema

Mandian Untuk Ekzema – Ini Mungkin Cara Natural Yang Anda Cari

mandian untuk ekzema

Assalamualaikum wbt. Penyakit ekzema dan psoriasis ialah antara penyakit common yang terdapat dalam rakyat malaysia.

Tahukah anda, 1 daripada 20 orang rakyat malaysia menghadapi masalah ekzema dan sehingga kini, punca sebenar ekzema masih belum diketahui.

Namun begitu, menurut pakar, ekzema cenderung berpunca daripada elemen persekitaran yang kurang bersih, alergi kepada haiwan, habuk dan air mandian.

Jenis Jenis Ekzema

Terdapat lebih kurang 7 jenis ekzema dan semuanya mempunyai berlainan karakter.

Atopic eczema, Sebirrheic eczema, Allergic contact dermatitis, Dyhidrotic eczema, Discoid eczema, Jvenille Plantar Dermatoses dan Statis Eczema.

Kebanyakan jenis jenis ekzema ini berpunca daripada air mandian, persekitaran yang kurang bersih dan habuk.

Atopic eczema

Bahagian lipatan badan seperti pada lipatan lengan, belakang lutut dan tengkuk.

Sebirrheic eczema

Kulit kepala yang berkelemumur dan tompokan merah atau berair pada muka terutama dalam kalangan bayi.

Allergic Contact Dermatitis

Terjadi pada bahagian yang bersentuhan dengan bahan penyebab alahan. Contohnya, pada pergelangan tangan sekiranya seseorang alah kepada jam tangan (alahan kepada nikel), ketiak (alahan kepada pewangi dalam serbuk pencuci) dan sebagainya.

Dihydrotic Eczema

Bercirikan gelembung gatal berisi cecair di bawah permukaan kulit yang timbul di tangan dan kaki pesakit.

Discoid Eczema

Bahagian lengan dan kaki, bercirikan plak berbentuk bulat yang gatal, tebal, merah, berair dan bersisik.

Statis Eczema

Pada bahagian kaki individu yang mengalami varicose veins, iaitu mempunyai salur darah vena yang timbul di kaki.

Jvenille Plantar Dermatoses

Pesakit mengalami kulit kering, bersisik dan merekah di tapak kaki sejak kanak-kanak atau remaja dan ia boleh berterusan hingga ke peringkat dewasa.

Mandian Untuk Ekzema

Sejak coway malaysia memperkenalkan produk terbaru mereka, rawatan air mandian; ramai klien CR yang sudah berpuas hati menggunakannya.

Seperti mana yang CR mention atas tadi, rawatan air mandian ini sangat mempengaruhi mereka yang mengalami kulit sensitif terutama yang mengalami ekzema dan psoriasis.

Setakat ini, tiada lagi bukti saintifik mengatakan bahawa air mandian yang bersih mampu merawati 100% penyakit gatal gatal seperti ekzema ini, tetapi tiada salahnya untuk kita selaku makhluk Nya yang lemah berikhtiar dan bertawakal kan?

Fungsi Tapisan Air Mandian Coway Lily

Apabila air yang telah dirawat oleh Jabatan Bekalan Air, ia akan terus lalu meter air dirumah kita betul?

Kemudian, dari meter air, barulah ia di salurkan terus ke bilik air, tangki air dalam rumah, paip air di dapur dan sebagainya.

Tahukah anda, air yang dirawat oleh Jabatan Bekalan Air tadi masih mempunyai kandungan klorin? Tujuan utama klorin tersebut ialah untuk mengelakkan dari berlakunya pencemaran air kedua (second contamination) di dalam tangki simpanan air dalam rumah.

Jadi, bayangkanlah, air mandian anda sebenarnya mengandungi klorin yang terkawal dan ia lalu di badan anda, apatah lagi badan anak anak anda.

gambar tangki air dalam rumah yang berkarat.

Jadi, inilah kegunaan tapisan air mandian dari coway lily. Ia dapat menapis klorin, bau bauan, bakteria dan mineral didalam air.

Tapisan air mandian coway lily ini berfungsi melalui resin yang ada didalam nya.

Ion exchange resin didalam coway lily inilah yang akan menarik cation cation yang terdapat dalam Hard Water tadi, lalu menukarkannya kepada Soft Water.

Proses penyerapan ini dibantu dengan medium garam (sodium chloride) yang juga turut dibekalkan oleh coway untuk anda secara percuma.

Dibawah ialah simulasi secara persamaan kimia berkaitan tentang cara resin coway lily ini bertindak mengasingkan kalsium dan magnesium dalam air supaya ia menjadi soft water.

Tapisan air mandian coway lily ini dilengkapi dengan servis setiap dua bulan sekali, dan penukaran filter setiap 4 bulan.

Jadi anda tidak perlu risau lagi tentang stok garam ini, dan macam mana nak dapatkan filter nya.

Reka Bentuk Coway Lily | BB14- AMY

Ini ialah keratan rentas untuk tapisan air mandian coway lily kod produk: bb14-amy

Coway lily ini juga tidak menggunakan sebarang elektrik, menjadikan ianya selamat di gunakan.

Setiap pembelian coway lily, shower tidak akan disediakan, namun coway akan provide dengan bekalan garam setiap dua bulan serta penukaran filter setiap 4 bulan sekali.

Coway lily boleh dipasang samada di gantung mahupun diletakkan sahaja atas lantai kerana coway akan provide kaki untuk ia diletakkan atas lantai. Mudah sangat untuk klien yang mahukan ia di lantai.

Testimoni Pengguna Coway Lily (BB14-AMY)

Testimoni -1 Khairul, Kedah

2 bulan selapas menggunakan Coway Lily, perubahan mendadak berlaku pada kulit klien kami yang menghidapi ekzema.

Selepas pakai coway lily, kos perubatan susut dari RM350 sebulan kepada hanya RM50 sahaja bulanan kos ubatan. Klien hanya invest RM110 sahaja bulanan untuk dapatkan pakej lengkap sewa beli coway lily ini.

Testimoni 2 – Fauzan, Klang

Ini ialah klien kami yang juga turut menggunakan coway lily. Hanya dalam masa 2 bulan menggunakan tapisan air mandian coway lily ini, psoriasis nya berkurang secara mendadak, alhamdulillah.

Testimoni 3 – Nyla. Johor

Ini pula ialah anak klien kami yang juga menggunakan tapisan air mandian coway lily. Dalam masa kurang 6 bulan, mereka dapat melihat perubahan yang ketara untuk anak meraka. Alhamdulillah semuanya dengan izin Nya.

Kesimpulan

CR dah menguruskan lebih dari 700 unit produk coway seluruh malaysia. CR akan advise sebaik baik nya produk paling sesuai untuk pelanggan.

Dan CR tidak akan jual produk yang CR sendiri tidak yakin berkesan pada pelanggan.

InsyaAllah, dengan sedikit pengalaman yang ada, CR akan bantu anda untuk selesaikan masalah yang membelenggu anda. Kita ikhtiar sama sama, insyaAllah

trusted coway agent

Untuk sebarang tempahan mahupun pertanyaan, terus tekan whatsapp di bawah:

booking now
Penapis Udara ‘Bunuh’ Virus Covid 19?

Penapis Udara ‘Bunuh’ Virus Covid 19?

Adakah Benar Penapis Udara Boleh ‘Bunuh’ Virus Covid 19?

Sejak corona virus muncul pada 2019 lalu, banyak isu isu seperti apakah penawar untuk virus ini, dan apakah cara terbaik untuk mencegah nya.

Dan apa yang paling membimbangkan, ada pihak (baca: ejen jualan penapis udara) yang mengambil kesempatan untuk mempromosikan produk mereka dengan klaim produk mereka itu mampu menapis virus corona ini.

Persoalan nya, sejauh manakah kebenaran perkara ini?

Jadi di entry ini, CR akan kongsikan semua maklumat yang CR tahu, sumber yang sahih, tiada penyelewangan. Ini kerana CR hanya berkongsi pada perkara yang fakta dan benar sahaja.

Setiap Ciptaan Manusia Punya Kelemahan

kelemahan penapis udara coway

Penapis air, penapis udara, dan macam macam lagi kemudahan ini dicipta oleh manusia.

Setiap satunya pasti mempunyai limitasi dan kelemahan masing masing. Tapi memang tak dapat dinafikan dengan adanya penapis udara, ia sangat membantu dalam menghalang virus dan bakteria dari terus merebak dalam udara indoor.

Kalau tidak, masakan hospital, pusat pakar mata dan sebagainya turut menggunakan penapis udara ini.

Namun, haruslah kita ketahui bahawa ia sama sekali dilarang untuk di overclaim sesuatu produk ini.

Justeru, kita sebagai pengguna penapis udara harus tahu satu garisan had iaitu: mengurangkan risiko terkena jangkitan virus covid 19 ialah tidak sama dengan menghapuskan virus itu sendiri. Kita kena terang dan jelas tentang perbezaan mengurangkan dan menghapuskan disini.

Kebaikan Apabila Menggunakan Penapis Udara

Penapis udara ini bagaimanapun memberikan banyak manfaat pada manusia. Terutama musim pandemik influenza seperti zaman sekarang.

Tahukah anda penapis udara coway semuanya dilengkapi dengan anti bacterial dan influenza filter khas untuk mencegah bakteria bakteria dan virus untuk memberi infeksi pada kita.

anti bacteria dan influenza filter coway

Selain itu, lapisan filter lain yang terdapat dalam penapis udara coway ini memang di bina spesifik untuk menapis alergen, habuk dan asap dalam rumah. Terutama anda yang mempunyai pasangan kuat merokok mahupun vape, ini sangat sesuai.

HEPA Filter Menapis Sehingga 99.97% Microbes

HEPA filter penapis udara coway

Mengikut sumber dari WHO dan Consumer Reports, Toronto, HEPA filter mampu menapis 99.97% zarah yang bersaiz 0.3 micron.

perbandingan saiz corona virus
ini hanyalah gambaran CR sahaja

Dan dengan adanya multi saiz filter didalam penapis udara coway, membuatkan ia sangat efisien untuk menapis zarah bersaiz lebih kecil dari 0.3 micron termasuk covid 19.

Sejauh Mana Keberkesanan Penapis Udara Coway?

Setiap penapis udara mempunyai tahap keberkesanannya tersendiri.

Ia tidak semata mata bergantung kepada harga penapis udara tersebut. Boleh jadi penapis udara itu mahal tetapi ia kurang efektif untuk anda.

Jadi bagaimana untuk mengukur keberkesanan nya?

Baik, mudah sahaja. Garis panduan mengukur keberkesanan penapis udara ini ada pada CADR sesuatu model penapis udara itu.

CADR (clean air delivery rate) ialah bermaksud kadar kecepatan penapis udara itu meneutral dan membersih kan udara di dalam rumah kita.

CADR untuk penapis udara lombok 3 ialah seperti berikut;

Pollen = 260 ft2

Dust = 241 ft2

Smoke = 250 ft2

Menurut laporan dari James Dickerson, Consumer Reports Chief Science Officer; satu penapis udara yang bagus ialah ia mempunyai CADR pada 240 ft2.

Berdasarkan pada laporan beliau, maka sudah jelas, penapis udara lombok 3 sangat sesuai dan paling praktikal untuk digunakan sepanjang masa.

Kesimpulan

Penapis udara coway ini amat efektif untuk membendung penyebaran virus dan bakteria, namun jika disalah letak ia akan kurang efektif.

Ini ialah saranan dari pakar dan keratan dari buletin utama TV3. Penapis udara memang sesuatu yang praktikal di kala waktu pandemik seperti ini.

Walaubagaimanapun, kita selaku manusia, jangan sekali kali memandang mudah isu covid 19 ini. Teruskan mengamalkan SOP yang telah di tetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Penapis udara ini hanyalah satu dari berbagai bagai langkah pencegahan yang perlu kita lakukan hari ni bagi mencegah diri kita dan orang sekeliling di jangkiti covid 19.

amalkan s.o.p, dan pasang penapis udara untuk mencegah penularan penapis udara

Sentiasa memakai mask, gunakan hand sanitizer, jaga penjarakan sosial, kurangkan berada di tempat sesak dan sentiasa basuh tangan sebelum makan. InsyaAllah wabak covid ini akan berlalu pergi.

Wallahualam.