Tukar Nama Pembeli Produk Coway

Tukar Nama Pembeli Produk Coway

Cara Tukar Nama Pembeli Produk Coway Yang Betul

Assalamualaikum wbt. Ramai yang pm CR boleh ke tukar nama pembeli produk coway, jawapannya BOLEH dengan syarat, produk tersebut tiada outstanding, atau pun tertakluk pada terma dan syarat produk dan promo coway.

Andai ada outstanding sebulan sekalipun harus di buat bayaran sebelum proses tukar nama pembeli produk coway dapat dilaksanakan.

Borang Yang Perlu Diisi

borang rental ownership transfer coway

Borang diatas, tuan puan perlu isi dan bagi pada ejen terdekat atau ejen coway yang tuan puan kenal. Itu sahaja, simple sahaja, semudah ABC.

Tuan puan mengalami kesukaran berhubung dengan ejen sebelum ni? Jangan bimbang. Tekan je link dekat bawah, dan kami akan bantu;

Ejen Coway Penipu

Ejen Coway Penipu

Ejen Coway Penipu – Berhati Hati Ketika Berurusan!

panggilan dari scammer

Apabila melibatkan urusan berjual beli dalam talian, kita seharusnya menjadi sangat sangat berhati hati. Pada zaman teknologi 5G ini, semakin banyak scammer yang timbul ibarat cendawan tumbuh selepas hujan.

Menurut Jabatan Jenayah Komersial Polis Diraja Malaysia, mereka mendedahkan dari Januari hingga september 2020, mangsa scam di malaysia telah mengalami kerugian sebanyak RM914 juta!

menangis kena scam dengan ejen coway

Ini satu amount yang sangat besar tuan puan.

Apabila berkait pula dengan ejen coway menipu, ini lagi mengganggu gugat periuk nasi CR.

Jadi CR mengambil langkah kedepan dengan menulis entry ini supaya menjadi panduan untuk anda semua.

Berhati hati Dalam Memilih Siapakah Ejen Coway Anda

Di malaysia, ada kurang lebih 7000 ejen coway yang bekerja secara full time. Dan lebih 10000 yang telah mendaftar menjadi ejen coway (sleeping ejen) sejak dari 2006 sehingga hari ini.

Dan sepanjang CR menjadi ejen coway sejak 2015 hingga kini, pelbagai jenis aduan dah CRterima. Jadi CR rasakan ini tidak patut diteruskan lagi, sebab itulah CR bertekad untuk berkongsi serba sedikit pelanggan coway yang dah di tipu ejen coway yang tak bertanggungjawab.

Hasil keseluruhan yang kami boleh rumuskan ialah, pelanggan yang TERSONTOT semuanya disebabkan terpedaya dengan janji bulan bintang ejen yang tak bertanggungjawab!

Tuan puan, apa apa sahaja offer yang too good to be true, tolonglah siasat dahulu. Coway sudah sememangnya takkan menyediakan tawaran tanpa bayaran sehingga 6 bulan percuma macam tu sahaja. Coway ni menjalankan perniagaan tuan tuan. Bukan syarikat amal jariah. Tolong berfikir dan bertindak melalui kewarasan akal.

AWAS! Anda mungkin mangsa seterusnya dari ejen ejen seperti ini.

Kisah Ejen Coway Penipu 1

Ejen Coway Penipu

Bila kami melakukan lebih detail siasatan keatas pelanggan ni, didapati ejen coway dia yang sebelum ni menjanjikan bayaran sewa produk sehingga 5 bulan. Akhirnya dia sendiri tersontot kerana asyik dengan janji bulan dan bintang dari ejen yang tak bertanggungjawab tu.

Kisah Ejen Coway Penipu 2

Ejen Coway Penipu

Puan ni dah tersontot dengan ejen coway keparat ni. Ejen menjanjikan untuk bayar selama 2 tahun, tapi rupanya 4 bulan sahaja!
Puan ni menyesal dan terus follow nasihat dari kami untuk selesaikan tunggakan dia.

Kisah Ejen Coway Penipu 3

Ejen Coway Penipu

Kisah abang ni ialah ejen memaksa ibunya untuk membeli penapis air dan udara, dan ejen itu membayar kan untuk pelanggan bayaran pertama nya, iaitu RM198.

Tuan puan, Coway MEMANG WAJIBKAN PELANGGAN BAYAR SATU BULAN ADVANCE + REGISTRATION FEES untuk semua produknya. Tidak ada offer tanpa bayar apa apa dapat terus produk coway.

Kisah Ejen Coway Penipu 4

Ejen Coway Penipu

Penapis udara coway memang boleh sedut habuk dan bulu kucing, tapi BUKAN SEMUA! Kalau nak yang boleh sedut semua bulu kucing, belilah vakum tuan puan sekalian.

Kisah Ejen Coway Penipu 5

Ejen Coway Penipu

Cik ni ialah student praktikal di shah alam. Dipaksa beli coway dan butirannya telah di hantar jugak untuk dimasukkan dalam rekod sistem coway.

Kisah Ejen Coway Penipu 6

Ejen Coway Penipu

Kisah Ejen Coway Penipu 7

ejen coway penipu

Kisah ni ejen coway keparat tu menjanjikan tak perlu bayar apa apa sehingga setahun. Kau rasa????

Tolonglah tuan puan, coway ni ialah syarikat berniaga. Bukan syarikat zakat mahupun amal jariah. Mereka ialah orang yang berniaga. Mana mungkin mereka offer sesuatu yang akan merugikan perniagaan mereka.

Kesimpulan

Tiada apa didalam dunia ini menjanjikan sesuatu yang too good to be true.

Even seorang muslim yang nak ke syurga Allah itu harus melakukan perkara perkara ibadah wajib dan ibadah ibadah yang lain. Ini kan pula urusan kita sesama makhluk.

Pendek kata, berhati hati. Nak beli coway tapi was was, rujuk lah dengan kami.

Kalau masih was was dengan nak beli coway, whatsapp lah kami. Hubungi kami. Biar kami bantu! Tekan je link dibawah okay!

Kenapa Harus Memilih Coway?

Kenapa Harus Memilih Coway?

KENAPA HARUS MEMILIH COWAY?

kenapa harus memilih coway


Yeahh! Syukurrr alhamdulillah. Masih dikurniakan lagi idea dan tenaga untuk sharing dengan anda semua tentang input input menarik pasal Coway yang sepatunya anda semua tahu. Hehe

Baru baru ni, para managers kami (CSTeam) telah diterbangkan ke Korea, tempat asal usul Coway kerana Coway (M) Sdn Bhd menaja sepenuhnya trip para managers untuk melihat sendiri R&D Centre Coway di Seoul University, Korea. Bukan takat diorang di belanja tengok R&D centre je, tapi dibelanja sekali tengok kilang manufacturing penapis air dan udara produk Coway untuk di supply ke satu dunia dekat Yugu!

R&D Centre Coway Terletak di Yugu, Korea

Bayangkan betapa besarnya kilang tu. Produk yang abang dan akak akak semua dok pakai ni diperbuat dari kilang Coway dekat Yugu ni la. Hihi. Hampir keseluruhan product yang dipasarkan di Malaysia 100% dipasang , diuji ketahanan, dan dibungkuih dari kilang berprestasi tinggi ni termasuk dengan alat-alat gantinya.

3 jam lebih perjalanan dari Seoul dan terletak di Yugu,lokasi kilang ni memang strategik. Celah bukit-bukau dan takde pencemaran langsung. Ohsem guys!!!! Meredah highway sejauh 168km kali ni memang berbaloi untuk kita tengok sendiri dengan mata kapla kita.

kenapa harus memilih coway 1
kenapa harus memilih coway 2

Ni gambar kilang di Yugu tu. Jauh dari hiruk pikuk kota, dan dalam dia, sangatttt bombastik gais!

kenapa harus memilih coway 3

Haa ni best. Ni merupakan tempat santai pekerja pekerja di kilang Coway ni. Percaya atau tidak, di meja inilah dah lahir macam macam brilliant idea untuk memastikan produk Coway lain dari yang lain!

Coway Bukan Sahaja Menghasilkan Penapis Air dan Udara, Malah Coway Juga Menjual Dan Maintain Produk Mereka Sendiri

Mentor kami pernah berpesan, untuk merancakkan lagi arena kejurujualan kita, adalah lebih baik jika kita tahu asal usul produk yang kita jualkan, dari mana datangnya, bagaimana cara penghasilannya, adakah ia benar benar bermanfaat untuk manusia sejagat?

kenapa harus memilih coway 4

Dari tuan Kamarul Akma Khairuddin (salah seorang sales manager dalam CSTeam) mengulas;

“ALHAMDULILLAH, selesai agenda ke-2 terpenting untuk trip kali ini. Semalam melawat ke R&D Center Coway di Seoul National University (saja ulang sebab manusia kan mudah lupa). Hari ini kita ke kilang Coway di Yugu Korea yang membekalkan water filter untuk seluruh dunia.

Pasang water filter dah macam packaging gula-gula jaa aku tengok. Macam main lego pun ada. Memang worldclass. Terima kasih pada semua yang menyokong #Coway dari dulu hingga kini.

Kami akan lebih kuat berusaha untuk bantu anda semua mendapatkan produk yang berbaloi untuk dimiliki dengan design2 yang lebih moden dan futuristik serta dilengkapi dengan teknologi2 yang lebih mantoffff.”

kenapa harus memilih coway 5

Yang ni merupakan salah seorang dari Health Managers CSTeam jugak iaitu Syed Soffee atau lebih dikenali dengan shay;

“Tiada Kata secantik Bahasa.

Okay dah tak tau nak cakap ape dah. Semua dah terbukti depan mata. Setiap product Coway di buat dipasang dan di eksport semua nya dari sini di Korea. Kilang yg sangat bersih. Patut la Coway adalah Company Luar Negara Pertama yg mendapat Sijil Halal Jakim beberapa tahun yg lepas. Tak jumpa pun sedikit sampah ke or kilang kotor ke. Bakul sampah pun susah nak jumpa.

Setiap filter dan Body Mesin ada Halal dari Jakim. So jgn ragu2 tuk beli Coway. Ramai yg dok cerita keburukan Coway. Tapi apa yg pasti tu adalah teknik Kotor jualan diorang. So kita jgn terikut cam tu. Setiap brand ada kelebihan sendiri.

Trip yg paling special buat kami para jurujual Penapis Air ber Prestij tinggi.
Sorry gambar luar kilang je yg bole post sini. Dlm kilang kena jadi coway family dulu n jumpa depan.”

Haa ni baru sikit ja coretan mereka di sana. Nak lebih detail dan dalam? Search mereka di fb menggunakan hashtag #CSTeamRecordBreakers