Review Tilam Coway

Review Tilam Coway

Review Pengguna Tilam Coway

inilah artikel berkenaan review tilam coway yang anda cari cari

Assalamualaikum wbt. Mungkin anda tercari cari apakah respon klien selepas menggunakan tilam coway, kan?

Jadi di kesempatan ini, CR akan kongsikan kepada anda semua feedback mereka yang sudah pun menggunakan tilam coway.

Review Tilam Coway Dari Puan Sabariah Amin – Semenyih

ini ialah review tilam coway dari puan sabariah amin yang duduk di semenyih

Puan sabariah ini ialah seorang pekerja di salah sebuah IPTS di Selangor.

Sejak PKP, beliau di tugaskan untuk work from home, jadi ini telah menyebabkan stress hormon didalam badannya meningkat.

Untuk itu, beliau memang sedang mencari tilam yang boleh membuatnya tidur nyenyak dan lena sebab beliau perlu bekerja keras di siang hari.

Setelah membuat pelbagai perbandingan dengan jenama tilam lain, beliau berkenan pada tilam coway dan memilih set king di rumahnya.

Harga tilam king set ini hanya RM189 sahaja bulanan di ikuti waranti dan full servis sepanjang 5 tahun. Dan topper tilam percuma coway tukar pada tahun ke tiga.

Review Tilam Coway Dari Encik Yusri Yusoff – KL

ini ialah review tilam coway dari encik yusri yusoff yang duduk di KL

Encik yusri merupakan seorang kontraktor di Kuala Lumpur.

Kerja beliau yang tak tentu masa, menyebabkan beliau mengalami masalah kurang rehat.

Jadi doktor turut suggestkan beliau untuk membeli tilam yang lebih selesa untuk improve kualiti tidur nya.

Dan memandangkan encik yusri juga sudah menggunakan produk coway lebih 5 unit, jadi beliau lebih prefer menggunakan semua produk coway di rumahnya untuk tujuan health improvement.

Alhamdulillah hingga harini, beliau amat berpuas hati dengan tilam coway.

Review Tilam Coway Dari Puan Mas Ayu Husin – Klang, Selangor

ini ialah review tilam coway dari puan masayu yang duduk di klang.

Perkenalkan, puan mas ayu dari klang, selangor.

Beliau merupakan seorang jurutera wanita dan selalu outstation jauh jauh dan hanya balik hari.

Jadi badan beliau sangat penat, dengan adanya tilam coway yang gebu ni, beliau dapat tidur nyenyak yang cukup walaupun hanya untuk 4 jam.

Review Tilam Coway Dari Puan Fiy – Kuala Lumpur

ini ialah review tilam coway dari puan fiy yang duduk di KL

Suami puan fiy bekerja sebagai seorang kontraktor di kuala lumpur.

Kebanyakan hari bekerja nya memerlukan kudrat fizikal yang banyak. Jadi puan fiy hadiahkan tilam coway ini khas untuk beliau supaya suaminya boleh tidur dengan lebih nyenyak untuk proses recovery dan kembali bekerja dengan tenaga yang optimum.

Review Tilam Coway Dari Puan Syasya – Kuala Lumpur

ini ialah review tilam coway dari puan syasya yang duduk di KL

Tilam coway jenis firm sangat sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sakit sakit belakang terutama selepas bangun tidur waktu pagi.

Dengan material material tilam yang dah dirumus khas oleh coway, tilam posture pedic coway ini mampu mengurangkan masalah sakit belakang puan syasya.

Review Tilam Coway Dari Puan Ayu – Kapar

review tilam coway

Puan Ayu dari Kapar Klang ni juga turut berkongsi testimoni beliau. Tilam coway sangat sedap buat dia terlajak bangun pagi pagi.

Dan bila bangun badan rasa segar dan bertenaga.

Kenapa Perlu Memilih Tilam Coway

susunan lapisan tilam coway

Tilam coway ini terdiri daripada 6 lapisan material. Setiap satunya mempunyai fungsi masing masing.

Poket Spring

Teknologi poket spring ini dapat mengelakkan dari berlakunya ganggu sewaktu kita sedang tidur. Apabila seseorang bergerak di atas tilam tersebut, bahagian lain tilam tidak terjejas.

Fungsi Poket Spring

Foam

material foam dalam tilam coway

Bertujuan untuk menyerap tekanan apabila individu baring di atas tilam tersebut.

Kelebihan tilam yang menggunakan Foam ini, ialah ia dapat memegang badan individu ketika tidur.

Natural Latex (Getah Asli)

material latex tilam coway

Tahukah anda, tilam coway menggunakan 100% getah asli dalam pembuatan tilamnya? Ya, natural latex ini sangat mahal tuan tuan.

Sebab itulah tilam ini produk premium dari Coway.

Bukan sebarangan material yang coway gunakan untuk klien nya.

Coconut Fibre

material coconut fibre dalam tilam coway

Tujuan coway menggunakan coconut fibre ini ialah untuk memastikan kebersihan tilam terjaga.

Tahukah anda, material dari coconut fibre ini mencegah pembiakan hama dan kutu. Sebab keunikan inilah material ini digunakan dalam tilam coway.

Most tilam premium berharga RM 9 ribu keatas mempunyai ciri istimewa ini. Tetapi, dengan coway, hanya RM7 ribu sahaja anda sudah mampu memilikinya!

Memory Foam

material memory foam dalam tilam coway

Tujuan memory foam ini ialah untuk memastikan apabila anda baring pada permukaan tilam, ia akan mengikut posture natural badan anda.

Jadi, setiap kali bangun tidur, barulah badan anda tidak rasa sakit sakit dan lenguh

Anti static fabric

material anti static dalam tilam coway

Kelebihan anti static fabric ini, ia dapat menyahkan static caj di dalam badan anda.

Apabila static cas didalam badan terlalu tinggi, badan akan mudah berasa stress dan cepat lesu.

Jadi, dengan adanya antistatic fabrik ini, badan anda akan lebih bertenaga setiap kali bangun tidur.

Kesimpulan

Sebenarnya ramai lagi pelanggan pelanggan CR yang dah menggunakan tilam coway yang juga bagi banyak feedback positif selepas menggunakan tilam coway.

CR juga sudah menguruskan lebih 700 unit produk coway satu malaysia dan berpengalaman membantu menyelesaikan macam macam masalah produk coway di malaysia.

Jika anda menginginkan maklumat lebih lanjut berkenaan tilam coway, terus tekan whatsapp di bawah

Inilah Cara Tilam Coway Diservis

Inilah Cara Tilam Coway Diservis

Inilah Cara Tilam Coway Diservis!

Inilah cara tilam coway diservis dengan lebih terperinci untuk tuan puan! Ramai yang whatsapp dan email kami tentang modus operandi coway servis tilam empuk tuan tuan. Jadi disini kami akan share kan pada anda semua secara terperinci alatan dan cara mereka servis tilam empuk anda.

inilah cara tilam coway diservis

Kenapa Tilam Kita Perlu Diservis

Kita takkan nampak kehadiran mikro organisma seperti debu hama di atas tilam kita, jadi kerana itulah coway menyediakan pakej perkhidmatan servis tilam tuan tuan.

1- Alatan yang Coway Gunakan

2- Keadaan Semasa Coway Servis Tilam Anda

Dengan adanya pakej servis ini, tuan puan boleh menikmati perkhidmatan servis tilam dari Coway Malaysia.

ARTIKEL BERKAITAN:

  1. PAKEJ PERKHIDMATAN SERVIS TILAM COWAY
Servis Tilam Coway

Servis Tilam Coway

Khidmat Servis Tilam Dari Coway | Memastikan Tilam Anda Bersih dan Selamat

Assalamualaikum wbt. Sejak coway perkenalkan khidmat servis dan cucian tilam ini, ramai yang tidak tahu bahawa tilam rumah mereka yang bukan jenama coway juga boleh di cuci.

Tidak kisah tilam di rumah anda jenama apa, CR akan arrangekan team coway untuk datang buat cucian tilam.

Mengapa Anda Memerlukan Khidmat Penjagaan Tilam Ini?

1- Tidur di atas tilam sudah meliputi 1/3 daripada masa anda dalam sehari. Ini bermakna, tidur memainkan peranan sangat penting dalam hidup seseorang untuk memastikan kerja hariannya berkualiti dan berjaya.

2- Tilam yang bersih dan selesa dan memberikan anda tidur yang berkualiti sekaligus meningkatkan taraf kesihatan untuk bekerja di keesokan harinya.

Samada anda perasan atau tidak, apabila tidur anda cukup dan nyenyak, taraf kesihatan juga turut meningkat.

3- Kebanyakan kita tak tahu cara yang terbaik untuk membersihkan tilam dan bilik tidur termasuklah kekurangan peralatan untuk membersihkannya.

Tahukah anda, bilik tidur yang bersepah serta tilam yang kotor telah mengakibatkan 65.2% orang wanita stress ketika datang ke pejabat?

Jadi, dengan adanya servis tilam dari coway ini, dapat membantu mengurangkan masalah anda.

Mengapa Tilam Memberi Kesan Keatas Tidur Anda?

1- Kerana bilik tidur sentiasa terdedah dengan kadar kelembapan yang tinggi menyebabkan ia hos yang sangat sesuai untuk DEBU HAMA membiak dengan jayanya.

2- Tilam sebenarnya sentiasa terdedah pada pencemaran seperti debu, peluh, kulit mati dan kelemumur.

Di bawah ialah contoh contoh kulit mati, kutu, bakteria yang selalu ada dalam tilam kita.

KHDMAT PENJAGAAN TILAM DARI COWAY

Apa Itu Debu Hama?

KHDMAT PENJAGAAN TILAM DARI COWAY

Tilam merupakan tempat pembiakan ideal untuk debu hama kerana kadar kelembapan ia yang sangat sesuai untuk debu hama. Debu hama yang sudah mati najis nya boleh menyebabkan banyak alahan pada manusia.

Debu hama ini sangat gemarkan pada suhu bilik 25 – 28 darjah Celcius.

Makanan utama debu hama ni ialah sel kulit mati, kelemumur, peluh peluh sewaktu tidur dan bakteria.

Dan jika di bilik tidur anda mempunyai tandas, awas! Ia sangat suka pada kadar kelembapan yang agak tinggi.

Simptom Alahan Pada Habuk/ Hama

KHDMAT PENJAGAAN TILAM DARI COWAY

Antara simptom simptom yang wujud apabila seseorang itu mengalami alahan pada hama ialah:

  1. Gatal gatal di mata, telinga dan hidung.
  2. Sesak nafas
  3. Hidung berair
  4. Kerap bersin
  5. Alergik kulit
  6. Mata kemerah merahan
  7. Asthma

Mengapa Perlu Memilih Servis Tilam Dari Coway?

1- Pelanggan sedia ada coway tidak perlu lagi bersusah payah untuk menjaga tilam sendiri.

Paling menarik, anda boleh terus subscribe pakej cucian tilam ni terus untuk setahun!

2- Kami menggunakan barang berkualiti tinggi dan berteknologi canggih untuk memastikan tilam anda sentiasa bersih.

Dan servis cucian tilam coway ini pun sudah mempunyai SOP nya sendiri, iaitu 7 step mattress care.

3- Brand yang dipercayai lebih 1 juta pelanggan di Malaysia.

Coway juga memenangi Platinum Award sebanyak 5 tahun berturut turut dari 2015 hingga 2020.

Terima kasih kepada 2 juta pengguna coway di malaysia, dan CR akan teruskan improve servis dari masa ke masa.

4- Established and reputable brand yang sudah melebihi 30 tahun.

Paling menarik, Coway satu satu nya syarikat yang mengeluarkan tilam, menjual, dan servis sendiri produk nya.

Tilam coway juga dihasilkan di R&D centre nya di Seoul South Korea.

Coway 7 Step Mattress Care Service

Ini ialah perincian tentang SOP coway dalam mencuci tilam di rumah anda.

Terdapat 7 langkah untuk mencuci sesebuah tilam. Banyakkan hanya untuk tilam?

Itulah tanda betapa coway menjaga tilam anda sebaik baiknya.

Langkah Satu – Dust Level Measuring

KHDMAT PENJAGAAN TILAM DARI COWAY

Pengukuran awal tahap pencemaran tilam dengan kertas penapis dan mikroskop digital menggunakan Kirby Vaccuum.

Langkah Dua – Frame Cleaning

KHDMAT PENJAGAAN TILAM DARI COWAY

Memvakum debu di bingkai katil dengan berus eksklusif

Langkah 3 – Frame Wiping

KHDMAT PENJAGAAN TILAM DARI COWAY

Mengelap bingkai katil menggunakan tisu khas dari coway

Langkah 4 – Side Edge Cleaning

KHDMAT PENJAGAAN TILAM DARI COWAY

Memvakum debu dari sisi tilam menggunakan berus sisi tepi

Langkah 5 – Mattress Cleaning

KHDMAT PENJAGAAN TILAM DARI COWAY

Membersihkan tilam dari debu kasar dengan menggunakan vakum yang dilengkapi HEPA filter

Langkah 6 – Dust Mite Repellent

KHDMAT PENJAGAAN TILAM DARI COWAY

Menyembur penghalau debu hama bagi mengurangkan pembiakannya.

Langkah 7 – UV Sterilisation

KHDMAT PENJAGAAN TILAM DARI COWAY

Menggunakan UV sterilisation untuk menghalang pembiakan bakteria dan kebersihan tilam. Dengan ini, ia merupakan double protection untuk memastikan kuman kuman dan hama tadi meninggal.

Video Keadaan Tilam Kita Jika Tidak Dicuci

Di bawah CR selitkan sekali keadaan sebenar untuk tuan puan lebih faham keadaan jika tilam tuan dan puan tidak dicuci secara berkala:

Kesimpulan

Terkejut tak dengan realiti sebenar dalam tilam kita?

CR pun sama. Masa mula mula technician datang buat cucian, itulah keadaanya. Tapi kali ni, anda tak perlu gusar lagi, CR boleh bantu anda untuk cuci tilam tilam rumah anda.

CR dah menguruskan lebih 700 produk coway di seluruh malaysia. Mudah dihubungi dan cepat respon. Jadi anda yang mengalami masalah tilam kotor boleh cepat cepat hubungi CR okay.