Jenama Penapis Air Luar Rumah Terbaik Untuk Anda

Jenama Penapis Air Luar Rumah Terbaik Untuk Anda

Inilah Jenama Penapis Air Luar Rumah Yang Terbaik Dan Berbaloi Untuk Anda

Assalamualaikum wbt.

Sebenarnya hampir 76% rakyat malaysia amat menitik beratkan sistem tapisan air bersih di luar rumah (outdoor filter). Akan tetapi ssedikit sangat yang tahu apa kriteria yang diperlukan untuk memilih penapis air luar rumah yang efektif.

Jadi di entry kali ni, CR akan kongsikan pada anda, penapis air luar rumah yang tebaik untuk anda. Salin tau nota penting ni!

Keadaan Kualiti Air Jika Tidak Ditapis

Inilah rupa kualiti air di rumah pelanggan coway kami sebelum beliau menggunakan penapis air luar rumah untuk kegunaan seharian.

Kualiti air di kawasan beliau memang sangat teruk, sehinggakan bila basuh baju putih, bertukar warna menjadi kecoklatan.

Kenapa Perlunya Ada Penapis Air Luar Rumah Ini?

Selalu kita tengok dalam filem barat, kebanyakan scene sewaktu minum air, mereka akan terus ambil dari paip dan terus minum, perasan tak? Hehe

Itu disebabkan istem perpaipan mereka sudah maju, dimana air yang disalurkan ke rumah itu sudah melalui sistem perpaipan dan penapisan, jadi boleh terus minum dari paip rumah.

Kita yang duduk dekat segambut ni, jangan pulak buat camtu. Kang cacing beranak pinak pulak dalam usus perut, hah jadi satu hal pulak.

Antara sebab utama perlu ada penapi air luar rumah ini sudah semestinya kerana bila basuh baju, baju tak bersih. Kemudian kulit gatal gatal pulak bila mandi. Yang mana ia membawa kepada masalah lain pulak iaitu, ekzema.

baju kotor sebab air basuhan tak bersih

Dah Pakai Penapis Air Luar Rumah Tapi Tetap Air Tak Bersih!

Tuan puan, ini memang sangat normal. Biasanya faktor utama perkara ini masih berlaku ialah disebabkan kualiti tapisan yang lemah. Cuba rujuk gambar di bawah:

Model seperti di atas biasanya tak didatangkan dengan servis dan waranti (kalau ada pun mungkin setahun sahaja untuk shell). Kebanyakan syarikat hanya menggunakan material pasir dan arang kerana ianya jauh lebih murah dari biasa.

Dan bila dah murah, jangan lah pulak kita merungut dengan kualiti yang ditawarkan.

Tips Memilih Penapis Air Luar Rumah

Pastikan alat gantian dan servis selepas jualannya mudah didapati dan berurusan.

Syarikat yang dapat membekalkan waranti penuh dan spare part tanpa had merupakan pilihan paling tepat dan paling selamat untuk kegunaan yang lebih lama.

Dilengkapi Sistem Autobackwash

Outdoor filter yang dilengkapi dengan meter autobackwash ini akan memudahkan segala galanya kerja kita pada maintenance produk ni. Anda wajib cari yang lengkap macam ni tau!

Mempunyai Tapisan Paling Halus

Ini sudah semestinya kriteria terpenting. Pada era moden kini, terdapat banyak syarikat yang menyediakan teknologi tapisan paling halus untuk air paip. Kita tinggal nak pilih yang paling sustainable sahaja. Sebab sudah semestinya kita harus memilih yang tahan lama.

Jenama Penapis Yang Di Syorkan

coway bamboo poe-15a

Kami di CR amat mensyorkan produk Coway Outdoor Filter Bamboo ini, kerana produk ini memenuhi tiga tiga kriteria di atas.

Coway Bamboo juga tidak menggunakan medium pasir dan arang sebagai sistem penapisan. Ia menggunakan teknologi alpha membrane filtration sistem.

Teknologi alpha membrane ini juga membolehkan coway bamboo adaptasi dan bertahan pada jenis air dan pH air yang pelbagai. Menjadikan ianya sangat tahan lasak dan berbaloi di miliki.

Beza Coway Bamboo dan Brand Lain

beza outdoor filter coway bamboo dan brand lain

Outdoor filter coway bamboo tidak mudah rosak dan tersumbat kerana ia dilengkapi dengan autobackwash meter.

Tambahan lain, shell coway bamvoo diperbuat dari alloy dan bukan plastik biasa.

Kelebihan Menggunakan Penapis Air Berkualiti

Penapis air luar rumah sangat penting untuk memastikan sumber air yang masuk ke rumah ialah bersih dan bebas dari bahan tercemar. Terutama untuk tujuan basuhan, mandian dan masakan.

Bagi mereka yang mengalami ekzema atau kulit sensitif amat di syorkan untuk pasang satu unit di rumah anda.

Outdoor filter coway bamboo juga amat membantu memastikan air basuhan bersih terutama apabila menggunakan washing machine. Barulah baju putih semakin putih!

Kesimpulan

Untuk kegunaan jangka panjang, coway bamboo lah jawapan kepada masalah air dirumah anda.

Harga yang coway tawarkan juga amat berbaloi dan mampu milik seisi keluarga.

Untuk pertanyaan lebih lanjut, klik link di bawah

order sekarang

Oh ya kami sertakan sekali video ringkas, bagaimana technician coway datang tukar filter didalam coway bamboo ada nanti secara percuma jer. Mudah pulak tu!

Harga Penapis Air Coway 2022

Harga Penapis Air Coway 2022

Harga Penapis Air Coway Tahun 2022

Assalamualaikum wbt. Alhamdulillah, tahun 2022 ini, coway akan sediakan pakej harga promosi paling menarik dan berbaloi untuk seluruh rakyat malaysia.

Kini SEMUA rakyat malaysia boleh menikmati air bersih, dan paling menarik, 500 pelanggan terawal cowayregiment.com untuk tahun 2022, akan menikmati vaucer rebate pendaftaran sebanyak RM200 untuk mana mana jenis penapis air coway!

senarai harga penapis air coway tahun 2022

Pakej Khas Untuk Golongan B40

Pada anda semua yang mempunyai bajet ‘ketat’ bulanan, jangan bimbang, coway ada menyediakan pakej semurah RM65 sahaja lengkap panas dan sejuk untuk penapis air.

Lepas ni tak perlu lagi dah nak ke kedai membeli air mineral berkaton katon!

SENARAI HARGA PENAPIS AIR COWAY 2022 - NEO PLUS RM65
SENARAI HARGA PENAPIS AIR COWAY 2022 - coway kecil rm77

Model Jenis Floor Standing

Barisan model dibawah ni ialah jenis penapis air yang berdiri atas lantai, yang sesuai untuk mereka yang mempunyai limited space di ruangan dapur.

SENARAI HARGA PENAPIS AIR COWAY 2022 - coway core rm132
SENARAI HARGA PENAPIS AIR COWAY 2022 - harry rm123
SENARAI HARGA PENAPIS AIR COWAY 2022 - coway lucy plus

Cara Apply Produk Coway

Mudah sahaja cara untuk apply produk coway, tuan puan boleh klik link whatsapp di bawah untuk personal assistant:

whatsapp sekarang
  1. Tak perlu payslip
  2. Tak perlu bank statement
  3. Suri rumah boleh apply
  4. CTOS / CCRIS boleh apply

Sekarang semuanya sudah mudah dengan coway. Kami hanya mahukan pelanggan coway semua dapat menikmati produk premium coway dengan hanya dihujung jari.

Kesimpulan

CR dah menguruskan lebih dari 700 unit produk coway seluruh malaysia. CR akan advise sebaik baik nya produk paling sesuai untuk pelanggan.

CR juga akan pastikan, model paling sesuai dan berbaloi untuk kegunaan tuan puan.

InsyaAllah, dengan sedikit pengalaman yang ada, CR akan bantu anda untuk selesaikan masalah yang membelenggu anda. Kita ikhtiar sama sama, insyaAllah

ejen coway trusted
trusted agent coway
Coway Outdoor Filter- [POE-15A]

Coway Outdoor Filter- [POE-15A]

Penapis Luar Rumah Coway – The Unsung Hero

Assalamualaikum wbt. Anda mesti tertanya tanya, mengapa Unsung Hero, betul kan?

Ya, kali ni, CR akan highlightkan pada anda semua kenapa sebenarnya outdoor filter coway ini merupakan penapis luar rumah yang heavy duty, elegan serta canggih!

coway bamboo outdoor filter - poe 15a

Sejak kebelakangan ini, kita sering di hantui dengan isu terputus bekalan air bukan? Sebenarnya, untuk pengetahuan anda, kes pencemaran air juga turut sama naik dengan isu terputusnya bekalan air.

Manakan tidak, ada pihak tidak bertanggungjawab yang mencemarkan sungai sungai tercinta kita. Dek kerana pencemaran yang kritikal, maka kerajaan negeri terpaksa mengambil langkah drastik untuk menghentikan saluran air domestik kerana sudah tentu akan mengakibatkan bencana yang lebih besar.

Kerajaan sudah mengambil langkah proaktif meraka, anda bagaimana? Nah disinilah CR mencadangkan untuk memasang satu penapis luar rumah untuk mencegah dari air tercemar masuk ke saluran rumah kita.

Yelah, bahan tercemar ni dah terenap dan larut dalam air. Memang tentu kita tidak nampak dek mata kasar kita bukan?

Dengan ciri ciri hebat coway bamboo (POE-15A) ini, ia mampu menapis termasuk kromium dan lain lain logam berat yang membahayakan nyawa.

Spesifikasi Coway Bamboo [POE-15A]

Di bawah, kami ringkaskan spesifikasi penapis air luar rumah, coway bamboo [poe-15A] untuk memudahkan tuan puan menilai dan take note kelebihan coway bamboo.

FilterAlpha 7 µF Membrane
Housing Shell MaterialJIS 304 Grade Stainless Steel
Working Temperature5 – 45 ºC
Flow Capacity60 -160L / m²
Membrane Area5.3 
Dimension167mm (ø) x 1140mm (H)
Gross Weight11kg
PriceRM118 / Rental

Ramai yang tertnya tanya medium apakah yang coway bamboo [poe-18A] ini gunakan untuk penapisan? Kerana coway bamboo ini tidak menggunakan medium pasir, batu kasar dan arang. Ia menggunakan alpha micro filter membrane bagi menapis total dissolved solid di dalam air dan termasuk besi dan karat karat.

keratan rentas filter didalam coway bamboo poe-15a

Coway bamboo [poe-15a] ini juga dilengkapi dengan sistem autobackwash yang membolehkan ia berfungsi secara fully automatik.

Jadi anda tidak perlu lagi untuk lakukan backwash secara manual. Mudah sangat kan?

Kesimpulan

Secara ringkasnya, jika anda mahukan penapis luar rumah yang moden dan berkualiti tinggi, inilah model yang sangat sesuai.

Dan jika anda mahu memiliki produk ini boleh terus menghubungi kami di bawah:

booking now

Saya dah menguruskan lebih 700 unit produk coway seluruh malaysia, anda menghubungi ejen yang tepat untuk berurusan mengenai produk coway.

Selamat membeli!

trusted coway agent
Meninggal Dunia Sebelum Habis Bayar Coway

Meninggal Dunia Sebelum Habis Bayar Coway

Meninggal Dunia Sebelum Habis Bayar Coway?

Meninggal Dunia Sebelum Habis Bayar Coway?

Antara kegusaran rakyat malaysia apabila hendak memiliki penapis coway ialah mereka takut jika mereka subscribe pakej ansuran ini, mereka tak sempat untuk habiskan bayaran kerana telah di jemput illahi.

Dulu sekitar 2016, CR sering dapat feedback ini dari mereka yang nak sangat beli coway tapi risau akan kemudian hari tentang kematian.

Tuan puan, mati itu pasti. Malah mengikut salah satu hadith sahih dari riwayat at Tirmidzi:

“Daripada Abu Ya’la Syaddad bin Aus RA, daripada Nabi SAW bersabda: “Orang yang cerdik (yang berakal) adalah orang yang mempersiapkan dirinya dan beramal untuk hari setelah kematian, sedangkan orang yang lemah (imannya) adalah orang yang jiwanya mengikuti hawa nafsunya dan berangan-angan kepada Allah SWT (bahawa Allah akan mengampuninya).” Berkata Abu ‘Isa: “Hadis ini hassan.”

apa harus di lakukan kalau meninggal dunia sebelum habis bayar coway?

Dari hadith di atas jelas bahawa orang yang mengingati mati ini ialah orang yang bijak.  Menurut Imam Syaddad Rahimahullah, kematian itu ialah sesuatu yang sangat mengerikan. Sakitnya adalah sangat sakit melebihi digergaji mahupun dilemaskan.

Wallahualam.

Apakah Tindakan Yang Harus Anda Lakukan?

hubungi careline coway 1800888111

Justeru, coway malaysia amat faham dan sedar akan risiko yang ditanggungnya. Maka, coway sendiri memberikan dua pilihan apabila berlakunya kes kematian atas nama pembeli tadi.

Inilah tindakan pertama yang perlu dilakukan waris jika berlakunya kematian atas nama pembeli penapis coway, waris perlu menghubungi ejen jualan yang si mati berurusan sebelum ini atau boleh terus cepat cepat hubungi careline coway di 1800888111.

Dan semestinya waris harus menyediakan dokumen dokumen penting yang diperlukan oleh pihak coway bagi mengesahkan si mati tersebut. Contohnya, sijil mati, kad pengenalan, dan sebagainya.

Kemudian barulah mereka akan diberikan DUA pilihan iaitu:

Waris Sambung Bayar Produk Arwah

waris perlu report pada coway cepat cepat

Waris akan sambung bayar produk coway atas nama si mati tadi. Untuk kes ini mudah sahaja, hanya sediakan dokumen lengkap yang diperlukan coway dan coway akan tukar nama

Pulangkan Produk Semula Kepada Coway

pulangkan semula produk

Jika tiada waris, dan tiada orang yang nak sambung gunakan mesin itu, boleh terus pulangkan semula kepada coway dan tiada penalti dan denda dikenakan. Jika produk tertunggak, ia nya perlu dijelaskan.

Kesimpulan

Jadi jelaskah dengan penerangan di atas? Harap ianya dapat membantu kemusykilan tuan puan.

Semoga mereka yang telah pergi roh nya tenang di sana dan sentiasa di dalam lindungan Nya.

Wallahualam wassalam.

Renew Servis Membership Coway

Renew Servis Membership Coway

Renew Servis Membership Produk Coway

Servis Dan Waranti Produk Coway Anda dah Tamat?

Assalamualaikum wbt. Produk coway anda sudah habis kontrak dan waranti?

Kalau ya, inilah entry yang sesuai untuk anda. Sebab kami sudah senaraikan list harga untuk servis pakej semua produk coway, samada penapis air, penapis udara dan perkakas bilik mandi.

Jika anda tidak tahu model mana satu yang anda beli, boleh terus whatsapp kami dengan tekan link dibawah, untuk sertakan gambar produk. Dan kami akan bantu anda untuk renew servis membership produk coway anda.

Senarai Harga Servis Membership Coway

harga pakej servis membership coway

Di atas ialah senarai harga servis membership untuk kesemua produk coway.

Untuk seorang pelanggan yang sudah renew servis membership coway, dia akan dapat:

  1. Servis dua bulan sekali untuk setahun
  2. Waranti produk untuk setahun
  3. Produk insured untuk setahun
  4. Pemasangan semula percuma jika berpindah
  5. Penukaran filter setiap 6 bulan untuk setahun

Jika ada sebarang pertanyaan dan kekeliruan, boleh terus hubungi kami.

Untuk semakan detail produk juga boleh terus berhubung dengan kami dan kami akan bantu anda sebaik mungkin.

Kelebihan Renew Servis Membership Coway

Produk sudah menjadi hak milik anda

Ini bermakna, anda boleh lakukan apa sahaja pada produk anda, sebab sudah tidak terikat lagi pada coway.

Tiada komitmen bulanan (No obligations)

Semestinya anda tidak perlu fikir lagi berkenaan komitmen bulanan. Hanya renew servis membership sahaja, dan semuanya coway akan protect semula produk anda.

Spare part produk sentiasa ada

Walaupun produk anda sudah tidak lagi coway jual di market, tetapi jangan risau, spare parts ia sentiasa ada dan mencukupi.

Apa yang penting anda hanya perlu renew sahaja pakej servis dan coway akan lindungi semuanya semula.

Kesimpulan

trusted coway agent

CR dah menguruskan lebih 700 unit produk coway satu malaysia. Dan lebih 1000 pelanggan dah renew servis pakej dengan CR.

Jika anda memerlukan bantuan, jangan teragak agak untuk hubungi CR. Klik je wasap di bawah

Tetapan Suhu Penapis Air Coway Ombak

Tetapan Suhu Penapis Air Coway Ombak

Cara Cara Tetapan Suhu Penapis Air Coway Ombak

Assalamualaikum wbt. Kali ni kami nak berkongsi dengan anda semua tentang tetapan suhu penapis air coway ombak. Ya pada semua yang masih tidak tahu, penapis coway ombak telah memenangi BEST FAMILY WATER PURIFIER yang telah di nobatkan oleh parenthood.com.my.

Anda yang menggunakan penapis coway ombak mesti agak pening kan dengan kecanggihan teknologi coway ombak ni. Hehe. Pada entry kali ni, kami nak kongsi dulu cara tetapan suhu air panas sahaja untuk penapis air coway Ombak.

Tetapan Suhu Penapis Air Coway Ombak
Tetapan Suhu Penapis Air Coway Ombak
Tetapan Suhu Penapis Air Coway Ombak
Tetapan Suhu Penapis Air Coway Ombak
Tetapan Suhu Penapis Air Coway Ombak