Penapis Air Coway Tak Keluar Air

Penapis Air Coway Tak Keluar Air

Penapis Air Coway Tak Keluar Air

Assalamualaikum wbt. Anda mengalami masalah penapis air coway tak keluar air ya? Jangan bimbang. Di entry ini kami akan highlight pada anda model penapis air yang boleh kita troubleshoot sendiri mana tahu ada error kecil yang boleh anda baiki sendiri.

Baik, folow langkah dibawah untuk cek kenapa air tidak masuk ke mesin coway anda ya;

Cek kebukaan butterfly valve produk anda

Penapis Air Coway Tak Keluar Air

Ini ialah butterfly valve yang ada pada SEMUA produk coway. Kebukaan nya mestilah seperti didalam gambar, iaitu kepala valve itu mesti selari dengan tubing berwarna jingga.

Jika dia berada di posisi selain dari itu, bermakna butterfly valve itu ditutup, menjadikan tiada air yang masuk kedalam mesin.

Tekanan air yang rendah

Kes kedua boleh disebabkan tekanan air yang rendah di kawasan rumah anda. Apabila terjadinya perkara ini, air akan masuk perlahan kedalam mesin atau tak masuk langsung.

Penapis Air Coway Tak Keluar Air

Bagaimana untuk mengatasinya? Tunggu sehingga tekanan air stabil kembali atau pun pasang external booster pam. Ya kami boleh tolong tempahkan untuk anda, dan pemasangannya mudah sahaja.

Internal suction pump penapis coway yang rosak

Pernah tak terjadi di rumah anda, mesin penapis air coway tak keluar air, dan ada bunyi macam machine gun keluar dari mesin? Haha, bertenang, itu tanda suction pump coway dah rosak.

Ada beberapa sebab boleh terjadi;

  1. Tekanan air memang terlalu rendah menyebabkan suction pump coway terpaksa bekerja 300% untuk masukkan air kedalam mesin.
  2. Jangka hayat pam sudah tiba

Contoh jika pam rosak,

Tapi jangan bimbang, kalau produk anda masih didalam waranti coway, coway akan ganti suction pam yang berharga RM350 ini free of charge sahaja.

Tak tahu samada masih dalam waranti atau tidak? Kami boleh bantu anda semak semula waranti anda.

Trip Tajaan Dari Coway

Trip Tajaan Dari Coway

Trip Tajaan dari Coway ke Royal Belum Perak 2019

Trip tajaan dari coway kalini memang best, walaupun tak jauh, tapi sangat mencabar dan lebih mengeratkan bonding antara kami satu pasukan.

Trip Tajaan Dari Coway

Seramai 21 orang telah terpilih untuk menaiki boathouse di hutan royal belum perak ni tau, dan saya ialah antara yang terpilih dalam trip tajaan sepenuhnya oleh coway kalini.

Kriteria untuk layak trip:

  1. Tempoh fighting ialah dari februari hingga mac 2019.
  2. Mesti hit WS satu kali dalam tempoh tu.
  3. Minimum nett 10 unit sebulan
  4. Maintain neo pro sepanjang tempoh fighting.

Alhamdulillah kami semua lepas dengan syarat tersebut dengan jayanya. Semua ini adalah hasil dari support pelanggan saya yang tidak putus putus dan hasil kepercayaan mereka pada saya.

Trip Tajaan Dari Coway

Ini lah rupa boathouse kami. Takde aircond, hanya berkipaskan angin bayu dari alam semula jadi. Memang puas!

Trip Tajaan Dari Coway

Pemandangan yang tenang sepanjang kami belayar 3 hari 2 malam di royal belum. Memang masuk jauhh kedalam hutan dan disana tiada coverage telefon, dan kami belajar untuk hidup pada perkara asas sepanjang di sana.

Kalau tuan puan teringin untuk join team kami, boleh terus klik link di bawah untuk dapatkan detail berkenaan ejen jualan coway

Pentingnya Anda Menyimpan Nombor Ejen Coway Anda

Pentingnya Anda Menyimpan Nombor Ejen Coway Anda

Assalamualaikum wbt.

Pentingnya Anda Menyimpan Nombor Ejen Coway Anda!

Kalau anda sedang berada di laman coway regiment dan terjumpa entri ini, kami jamin mesti anda sudah pun lost contact dengan ejen coway anda dulu kan?

Pentingnya Anda Menyimpan Nombor Ejen Coway Anda
hilang nombor ejen coway ke tuu? hikhik

Hehe. Rasa menyesal tak sebab tak simpan number ejen tu dulu? Its ok, sebab itulah kami disini. Visi kami pada tahun 2019 ini untuk membantu lebih ramai lagi existing customer coway menyelesaikan masalah mereka dengan produk coway.

pakar coway anda
kami sedia membantu anda yang sedang digantung tak bertali

Jangan takut, tekan sahaja link di bawah, insyaAllah kami akan respon sepantas mungkin untuk membantu anda.

hubungi kami

Apa yang kami dapat?

Tiada apa. Hanya kepuasan diri kami dapat melihat pelanggan coway terus setia menggunakan coway.

Last but not least, inilah sebab kenapa Pentingnya Anda Menyimpan Nombor Ejen Coway Anda!

ARTIKEL BERKAITAN:

  1. Nak Jadi Ejen Coway Ke?
  2. Insentif Ejen Kami
  3. Ejen Coway Penipu
Makan Makan Di Atmosphere 360

Makan Makan Di Atmosphere 360

makan makan di atmosphere 360
Yang tengah baju biru tu, Sales Manager kami, Encik Hezree Azizi

Makan makan di atmosphere 360! Alhamdulillah, pada 20 Mac yang lepas, manager jualan kecil kami HM Raja Yusniza telah meraikan kejayaan semua superseller team kami, dengan bawak makan makan di Atmosphere 360, KL TOWER.

makan makan di atmosphere 360
alhamdulillah dapat habuan TUNAI dari Manager
Nampak tak muka kepuasan di situ

Menu di Atmosphere 360

So far menu dia semua superb, memang sangat sesuai menjadi tempat meeting sambil makan makan untuk grup kecil korporat. Saya amat rekomen anda anda yang masih mencari tempat untuk organise jamuan kecil seperti ini.

Sedap sedap semuanya, korang cubalah!

Pada sesiapa yang nak join team coway regiment, klik je link dekat bawah ok,

ejen coway
Coway Ombak

Coway Ombak

Coway Ombak

Coway Ombak ini direka khas untuk semua rakyat Malaysia. Diperkenalkan kepada market malaysia pada penghujung tahun 2018, coway ombak telah menjadi satu fenomena dalam industri penapisan air domestik di Malaysia. Coway ombak ni ada jugak customer kami yang menggelarnya Mr THANOS. Haha, sebab apa? Jom tengok video dekat bawah;

coway ombak

Dengan rekaan yang moden dan mewah, memang sangat mengujakan sesiapa sahaja yang melihatnya. Berkapasiti 13.5L, amat sesuai untuk keluarga besar ataupun yang selalu menerima kunjungan tetamu.

coway ombak

SPESIFIKASI COWAY OMBAK

Filtration Method : Reverse Osmosis

Filtration Capacity :
3.2 Litre / Jam

Penggunaan Tenaga :
Heater 672W – 800W
Compressor 0.6A

Kapasiti Tangki
:
7.8 Litres Ambient Water
2.3 Litres Air Sejuk
3.4 Litres Air Panas

Filters :
Neo-Sense (Sediment + Pre-Carbon)
RO Membrane
Plus Inno-Sense (Post-Carbon + Fine)
Mineral (Optional)
Antibacterial

KELEBIHAN COWAY OMBAK

1- RO water+mineral water
sebelum ni buntu nk pilih air RO@mineral,nah!skrg ombak didatangkan dgn dua ciri penapisan,tapisan RO dan mineral,tk perlu risau lgi sbb manfaat air RO dan mineral semua boleh dapat dlm 1 penapis air??..best kan??

2- Lengkap dengan sistem keselamatan dan penjimatan
Silent mode,sistem penjimatan tenaga dan kunci keselamatan air panas utk kanak kanak (child safety lock)

3- Lebih 50 tetapan suhu
suhu panas boleh setting sendiri dgn hnya pusingan tombol,pengguna boleh memilih suhu air dari 40 hinggalah ke 90 celcius dan boleh pilih level air yg akan keluar,250ml,500ml,1000ml,atau tanpa had?senang kan kalau ada kenduri ke,nk isi air dlm balang besar..

Nota tambahan: coway ombak ni didatangkan khas dengan filter untuk masakan, jadi kita boleh basuh lauk, sayur, masak nasi dansemua urusan masakan dengan menggunakan air RO+mineral ni tau.

PROMOSI COWAY OMBAK

Sempena tahun 2019, coway dah pun melancarkan beberapa promosi special untuk coway ombak.

Promosi 1- Ombak Fiesta:

Registration fee: RM200 waived!

One month advance RM140 sahaja

Promosi 2- Jom Tukar

promosi jom tukar penapis air coway

Syarat: Pelanggan hanya perlu bersetuju untuk trade in penapis air lama mereka kepada coway ombak, dan nikmati hanya bayaran bulanan RM130 sahaja!

ARTIKEL BERKAITAN:

  1. Promosi Jom Tukar Penapis Air kepada Penapis Coway
  2. Pakej Lengkap Sewa Beli Coway
  3. Penggunaan Bil Letrik Penapis Coway
Promosi Jom Tukar Ke Penapis Air Coway

Promosi Jom Tukar Ke Penapis Air Coway

Promosi Jom Tukar Ke Penapis Air Coway

Assalamualaikum wbt. Selalu client tanya CR, coway taknak buat promo tukar penapis air brand lain kepada coway ke?

Alhamdulillah, hasrat tuan dan puan coway berjaya tunaikan!

Memperkenalkan, promosi jom tukar penapis air lain kepada penapis air coway! tak kisah brand apa pun, coway akan terima asalkan ianya penapis air.

Melalui promo ini, coway akan ambil semula penapis air lama tuan puan, dan digantikan dengan model penapis air coway ombak.

Kriteria Untuk Promosi Jom Tukar Penapis Air Lama Kepada Coway

1- Mesti Memiliki Penapis Air Brand Lain

Di atas ialah contoh contoh penapis air yang boleh anda tukar kepada model penapis coway ombak.

Hampir 99% brand penapis air segenap Malaysia, coway terima untuk tukar. Apa yang penting, anda hanya perlu tunjukkan kepada CR model yang anda gunakan dan kami akan bantu untuk proses order tuan puan.

Antara model model yang kami terima ialah: Cuckoo, Amway, SK magic, Jiksoo, Elken, Kangen, Tong Yang dan banyak lagi.

2- Penapis Air Lama Mesti Sudah Tamat Kontrak / Jadi Hak Milik

Syarat yang kedua ialah penapis lama tuan puan mestilah sudah menjadi hak milik.

Untuk semak perkara tersebut, boleh terus berhubung dengan CR sendiri dan CR akan bantu anda untuk semakkan.

3- Promosi Jom Tukar Penapis Coway Ini Hanya Terhad Kepada Model Penapis Air Coway Ombak Sahaja

Syarat ketiga, produk coway yang sah untuk promo ini hanyalah penapis air premium coway, iaitu model Ombak.

Melalui promo jom tukar dari coway ini, anda akan menikmati harga yang lebih rendah dari biasa.

Pakej Promosi Jom Tukar Penapis Air

Di bawah ialah perincian pakej promosi untuk jom tukar ini:

Registration fee RM200 waived

Maksudnya dah tak perlu bayar dah registration fee RM200.

Segala urusan pemasangan dan penghantaran ialah percuma.

Rental Monthly Hanya RM130

Bulanan harga penapis coway model ombak ialah RM140, namun untuk pakej promo ini, anda akan menikmati hanya RM130 sahaja bulanan!

Disini, anda telah jimat sebanyak RM1000 untuk sepanjang tempoh penggunaan produk coway.

Kontrak Penapis Air

Melaui pakej ini, produk coway anda dilindungi selama 5 tahun oleh coway.

  1. Kontrak selama 5 tahun, selepas 5 tahun, produk menjadi hak milik
  2. Servis setiap 2 bulan sekali untuk 5 tahun
  3. Penukaran filter setiap 6 bulan sekali selama 5 tahun
  4. Waranti penuh produk selama 5 tahun
  5. Pemasangan semula jika berpindah percuma setiap tahun

Akhir Kata Penulis

Melalui pakej ini, ramai rakyat malaysia akhirnya dapat menggunakan produk coway dengan trade in model penapis lama brand lain.

Ini sangat sangat membantu mereka yang tidak mahu menyimpan lagi penapis air lama.

Malah coway juga turut membantu kitar semula penapis lama kepada pihak berwajib seperti Jabatan Alam Sekitar, ini untuk memastikan tidak berlakunya pencemaran plastik dan karbon.

Siapa Coway Regiment

CR dah menguruskan lebih 700 unit produk coway satu malaysia. Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan berkenaan promo ini boleh terus klik whatsapp di bawah: