Mandian Untuk Ekzema

Mandian Untuk Ekzema

Mandian Untuk Ekzema – Ini Mungkin Cara Natural Yang Anda Cari

mandian untuk ekzema

Assalamualaikum wbt. Penyakit ekzema dan psoriasis ialah antara penyakit common yang terdapat dalam rakyat malaysia.

Tahukah anda, 1 daripada 20 orang rakyat malaysia menghadapi masalah ekzema dan sehingga kini, punca sebenar ekzema masih belum diketahui.

Namun begitu, menurut pakar, ekzema cenderung berpunca daripada elemen persekitaran yang kurang bersih, alergi kepada haiwan, habuk dan air mandian.

Jenis Jenis Ekzema

Terdapat lebih kurang 7 jenis ekzema dan semuanya mempunyai berlainan karakter.

Atopic eczema, Sebirrheic eczema, Allergic contact dermatitis, Dyhidrotic eczema, Discoid eczema, Jvenille Plantar Dermatoses dan Statis Eczema.

Kebanyakan jenis jenis ekzema ini berpunca daripada air mandian, persekitaran yang kurang bersih dan habuk.

Atopic eczema

Bahagian lipatan badan seperti pada lipatan lengan, belakang lutut dan tengkuk.

Sebirrheic eczema

Kulit kepala yang berkelemumur dan tompokan merah atau berair pada muka terutama dalam kalangan bayi.

Allergic Contact Dermatitis

Terjadi pada bahagian yang bersentuhan dengan bahan penyebab alahan. Contohnya, pada pergelangan tangan sekiranya seseorang alah kepada jam tangan (alahan kepada nikel), ketiak (alahan kepada pewangi dalam serbuk pencuci) dan sebagainya.

Dihydrotic Eczema

Bercirikan gelembung gatal berisi cecair di bawah permukaan kulit yang timbul di tangan dan kaki pesakit.

Discoid Eczema

Bahagian lengan dan kaki, bercirikan plak berbentuk bulat yang gatal, tebal, merah, berair dan bersisik.

Statis Eczema

Pada bahagian kaki individu yang mengalami varicose veins, iaitu mempunyai salur darah vena yang timbul di kaki.

Jvenille Plantar Dermatoses

Pesakit mengalami kulit kering, bersisik dan merekah di tapak kaki sejak kanak-kanak atau remaja dan ia boleh berterusan hingga ke peringkat dewasa.

Mandian Untuk Ekzema

Sejak coway malaysia memperkenalkan produk terbaru mereka, rawatan air mandian; ramai klien CR yang sudah berpuas hati menggunakannya.

Seperti mana yang CR mention atas tadi, rawatan air mandian ini sangat mempengaruhi mereka yang mengalami kulit sensitif terutama yang mengalami ekzema dan psoriasis.

Setakat ini, tiada lagi bukti saintifik mengatakan bahawa air mandian yang bersih mampu merawati 100% penyakit gatal gatal seperti ekzema ini, tetapi tiada salahnya untuk kita selaku makhluk Nya yang lemah berikhtiar dan bertawakal kan?

Fungsi Tapisan Air Mandian Coway Lily

Apabila air yang telah dirawat oleh Jabatan Bekalan Air, ia akan terus lalu meter air dirumah kita betul?

Kemudian, dari meter air, barulah ia di salurkan terus ke bilik air, tangki air dalam rumah, paip air di dapur dan sebagainya.

Tahukah anda, air yang dirawat oleh Jabatan Bekalan Air tadi masih mempunyai kandungan klorin? Tujuan utama klorin tersebut ialah untuk mengelakkan dari berlakunya pencemaran air kedua (second contamination) di dalam tangki simpanan air dalam rumah.

Jadi, bayangkanlah, air mandian anda sebenarnya mengandungi klorin yang terkawal dan ia lalu di badan anda, apatah lagi badan anak anak anda.

gambar tangki air dalam rumah yang berkarat.

Jadi, inilah kegunaan tapisan air mandian dari coway lily. Ia dapat menapis klorin, bau bauan, bakteria dan mineral didalam air.

Tapisan air mandian coway lily ini berfungsi melalui resin yang ada didalam nya.

Ion exchange resin didalam coway lily inilah yang akan menarik cation cation yang terdapat dalam Hard Water tadi, lalu menukarkannya kepada Soft Water.

Proses penyerapan ini dibantu dengan medium garam (sodium chloride) yang juga turut dibekalkan oleh coway untuk anda secara percuma.

Dibawah ialah simulasi secara persamaan kimia berkaitan tentang cara resin coway lily ini bertindak mengasingkan kalsium dan magnesium dalam air supaya ia menjadi soft water.

Tapisan air mandian coway lily ini dilengkapi dengan servis setiap dua bulan sekali, dan penukaran filter setiap 4 bulan.

Jadi anda tidak perlu risau lagi tentang stok garam ini, dan macam mana nak dapatkan filter nya.

Reka Bentuk Coway Lily | BB14- AMY

Ini ialah keratan rentas untuk tapisan air mandian coway lily kod produk: bb14-amy

Coway lily ini juga tidak menggunakan sebarang elektrik, menjadikan ianya selamat di gunakan.

Setiap pembelian coway lily, shower tidak akan disediakan, namun coway akan provide dengan bekalan garam setiap dua bulan serta penukaran filter setiap 4 bulan sekali.

Coway lily boleh dipasang samada di gantung mahupun diletakkan sahaja atas lantai kerana coway akan provide kaki untuk ia diletakkan atas lantai. Mudah sangat untuk klien yang mahukan ia di lantai.

Testimoni Pengguna Coway Lily (BB14-AMY)

Testimoni -1 Khairul, Kedah

2 bulan selapas menggunakan Coway Lily, perubahan mendadak berlaku pada kulit klien kami yang menghidapi ekzema.

Selepas pakai coway lily, kos perubatan susut dari RM350 sebulan kepada hanya RM50 sahaja bulanan kos ubatan. Klien hanya invest RM110 sahaja bulanan untuk dapatkan pakej lengkap sewa beli coway lily ini.

Testimoni 2 – Fauzan, Klang

Ini ialah klien kami yang juga turut menggunakan coway lily. Hanya dalam masa 2 bulan menggunakan tapisan air mandian coway lily ini, psoriasis nya berkurang secara mendadak, alhamdulillah.

Testimoni 3 – Nyla. Johor

Ini pula ialah anak klien kami yang juga menggunakan tapisan air mandian coway lily. Dalam masa kurang 6 bulan, mereka dapat melihat perubahan yang ketara untuk anak meraka. Alhamdulillah semuanya dengan izin Nya.

Kesimpulan

CR dah menguruskan lebih dari 700 unit produk coway seluruh malaysia. CR akan advise sebaik baik nya produk paling sesuai untuk pelanggan.

Dan CR tidak akan jual produk yang CR sendiri tidak yakin berkesan pada pelanggan.

InsyaAllah, dengan sedikit pengalaman yang ada, CR akan bantu anda untuk selesaikan masalah yang membelenggu anda. Kita ikhtiar sama sama, insyaAllah

trusted coway agent

Untuk sebarang tempahan mahupun pertanyaan, terus tekan whatsapp di bawah:

booking now
Penapis Udara ‘Bunuh’ Virus Covid 19?

Penapis Udara ‘Bunuh’ Virus Covid 19?

Adakah Benar Penapis Udara Boleh ‘Bunuh’ Virus Covid 19?

Sejak corona virus muncul pada 2019 lalu, banyak isu isu seperti apakah penawar untuk virus ini, dan apakah cara terbaik untuk mencegah nya.

Dan apa yang paling membimbangkan, ada pihak (baca: ejen jualan penapis udara) yang mengambil kesempatan untuk mempromosikan produk mereka dengan klaim produk mereka itu mampu menapis virus corona ini.

Persoalan nya, sejauh manakah kebenaran perkara ini?

Jadi di entry ini, CR akan kongsikan semua maklumat yang CR tahu, sumber yang sahih, tiada penyelewangan. Ini kerana CR hanya berkongsi pada perkara yang fakta dan benar sahaja.

Setiap Ciptaan Manusia Punya Kelemahan

kelemahan penapis udara coway

Penapis air, penapis udara, dan macam macam lagi kemudahan ini dicipta oleh manusia.

Setiap satunya pasti mempunyai limitasi dan kelemahan masing masing. Tapi memang tak dapat dinafikan dengan adanya penapis udara, ia sangat membantu dalam menghalang virus dan bakteria dari terus merebak dalam udara indoor.

Kalau tidak, masakan hospital, pusat pakar mata dan sebagainya turut menggunakan penapis udara ini.

Namun, haruslah kita ketahui bahawa ia sama sekali dilarang untuk di overclaim sesuatu produk ini.

Justeru, kita sebagai pengguna penapis udara harus tahu satu garisan had iaitu: mengurangkan risiko terkena jangkitan virus covid 19 ialah tidak sama dengan menghapuskan virus itu sendiri. Kita kena terang dan jelas tentang perbezaan mengurangkan dan menghapuskan disini.

Kebaikan Apabila Menggunakan Penapis Udara

Penapis udara ini bagaimanapun memberikan banyak manfaat pada manusia. Terutama musim pandemik influenza seperti zaman sekarang.

Tahukah anda penapis udara coway semuanya dilengkapi dengan anti bacterial dan influenza filter khas untuk mencegah bakteria bakteria dan virus untuk memberi infeksi pada kita.

anti bacteria dan influenza filter coway

Selain itu, lapisan filter lain yang terdapat dalam penapis udara coway ini memang di bina spesifik untuk menapis alergen, habuk dan asap dalam rumah. Terutama anda yang mempunyai pasangan kuat merokok mahupun vape, ini sangat sesuai.

HEPA Filter Menapis Sehingga 99.97% Microbes

HEPA filter penapis udara coway

Mengikut sumber dari WHO dan Consumer Reports, Toronto, HEPA filter mampu menapis 99.97% zarah yang bersaiz 0.3 micron.

perbandingan saiz corona virus
ini hanyalah gambaran CR sahaja

Dan dengan adanya multi saiz filter didalam penapis udara coway, membuatkan ia sangat efisien untuk menapis zarah bersaiz lebih kecil dari 0.3 micron termasuk covid 19.

Sejauh Mana Keberkesanan Penapis Udara Coway?

Setiap penapis udara mempunyai tahap keberkesanannya tersendiri.

Ia tidak semata mata bergantung kepada harga penapis udara tersebut. Boleh jadi penapis udara itu mahal tetapi ia kurang efektif untuk anda.

Jadi bagaimana untuk mengukur keberkesanan nya?

Baik, mudah sahaja. Garis panduan mengukur keberkesanan penapis udara ini ada pada CADR sesuatu model penapis udara itu.

CADR (clean air delivery rate) ialah bermaksud kadar kecepatan penapis udara itu meneutral dan membersih kan udara di dalam rumah kita.

CADR untuk penapis udara lombok 3 ialah seperti berikut;

Pollen = 260 ft2

Dust = 241 ft2

Smoke = 250 ft2

Menurut laporan dari James Dickerson, Consumer Reports Chief Science Officer; satu penapis udara yang bagus ialah ia mempunyai CADR pada 240 ft2.

Berdasarkan pada laporan beliau, maka sudah jelas, penapis udara lombok 3 sangat sesuai dan paling praktikal untuk digunakan sepanjang masa.

Kesimpulan

Penapis udara coway ini amat efektif untuk membendung penyebaran virus dan bakteria, namun jika disalah letak ia akan kurang efektif.

Ini ialah saranan dari pakar dan keratan dari buletin utama TV3. Penapis udara memang sesuatu yang praktikal di kala waktu pandemik seperti ini.

Walaubagaimanapun, kita selaku manusia, jangan sekali kali memandang mudah isu covid 19 ini. Teruskan mengamalkan SOP yang telah di tetapkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

Penapis udara ini hanyalah satu dari berbagai bagai langkah pencegahan yang perlu kita lakukan hari ni bagi mencegah diri kita dan orang sekeliling di jangkiti covid 19.

amalkan s.o.p, dan pasang penapis udara untuk mencegah penularan penapis udara

Sentiasa memakai mask, gunakan hand sanitizer, jaga penjarakan sosial, kurangkan berada di tempat sesak dan sentiasa basuh tangan sebelum makan. InsyaAllah wabak covid ini akan berlalu pergi.

Wallahualam.

Ejen Coway Di Cheras

Ejen Coway Di Cheras

Ejen Coway Cheras – Servis Hingga Depan Pintu Rumah Anda

Assalamualaikum wbt. Abang dan akak tengah cari ejen coway di area cheras ke? Tahniah sebab abang dan akak berada di laman yang betul untuk cari ejen coway yang boleh serve abang dan akak di cheras!

Kalini CR dah cover sepenuhnya area cheras dan perkhidmatan kami sehingga ke depan pintu rumah abang dan akak tau!

Lokasi Ofis Kami

Pada sesiapa yang belum tahu, mulai 2019, kami sudah pun beroperasi sepenuhnya di Cheras. Ofis kami terletak di No. 111-3 (level 3), Jalan Dwitasik 1, Bandar Sri Permaisuri, 56000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Bangunan kami betul betul atas Public Bank di Wisma PPC.

ofis coway di cheras

Di cheras juga, CR boleh bawa anda untuk melihat showroom tilam dan model model terkini produk coway.

Showroom tilam coway terletak di alamat : Kompleks Permaisuri, 6, Jalan Sri Permaisuri, Bandar Sri Permaisuri, 56000 Cheras, Kuala Lumpur.

Showroom kami di cheras mempunyai sample tilam dan katil untuk tuan dan puan test drive.

Ia nya ialah model sebenar bersaiz queen khas untk tuan puan cuba dan rasai. Tapi awas, jangan sampai terlelap!

Jadi selepas ini boleh lah pada sesiapa yang nak set appointment untuk pergi ke showroom tilam coway atau pun tengok latest penapis coway boleh terus set appointment dengan klik je link di bawah:

Kesimpulan

CR dah menguruskan lebih 700 unit produk coway satu malaysia. Dan kami amat berbesar hati untuk serve tuan dan puan terus depan pintu rumah tuan dan puan.

Ianya sudah menjadi polisi kami untuk memastikan tuan dan puan puas hati dengan servis yang kami tawarkan.

trusted coway agent
Promosi Coway 2020

Promosi Coway 2020

Promosi Coway Sepanjang Tahun 2020

promosi coway tahun 2020

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Ramai yang sentiasa tidak sabar untuk tahu apakah promo promo terkini coway, terutama untuk tahun 2020 ini.

Jadi CR dah ringkaskan promo promo di bawah, khas untuk anda!

1. Promo Combo New Year Special 2020

promo combo new year 2020

2. Promo Combo Special 2020

promosi combo villaem dan ombak

3. Promo Special Corporate Offer

4. Promo I Care For Loyal Customer

loyal promo icare 2020

5. Promo Penapis Air Coway Kecil

Pakej Promo RM99 Bulanan

promosi coway kecil rm99

Ini ialah offer promo penapis coway RM99 sahaja bulanan.

Pakej ini merangkumi 5 tahun servis, penukaran filter dan waranti.

Pakej Promo RM88 Bulanan

promosi coway kecil rm88

Pakej Promo Rm88 bulanan ini ialah pilihan kedua untuk pelanggan.

Pakej RM88 merangkum servis 2 bulan sekali, penukaran filter dan waranti selama 6 tahun.

Pakej Promo RM77 Bulanan

promosi coway kecil rm77

Pakej RM77 ini selama 7 tahun.

Dan sepanjang tempoh ini, coway akan cover semua dari segi servis dua bulan sekali, penukaran filter dan waranti penuh produk.

6. Promosi Tilam Coway

Flash Sale 11.11

Offer ini terhad untuk 11.11 sahaja.

Customer berpeluang untuk membeli tilam coway pada offer zero kos pendaftaran.

Pemasangan dan Penghantaran juga PERCUMA!

Untuk semua yang lock offer hari ini, akan dapat percuma 2 bantal, 1 mattress protector dan pilih samada nak trifold fiber mattress ataupun sejadah eksklusif coway.

Coverage Area Servis Tilam Coway

Coverage Area Servis Tilam Coway

Coverage Area Servis Tilam Dari Coway

Updated (November 2020): Coverage Area Servis Tilam Coway

Assalamualaikum wbt.

Pada Oktober 2020, Coway dah mengesahkan area area tambahan baru untuk servis tilam. Berikut ialah kawasan yang Coway cover untuk servis tilam:

Pada Oktober 2020, Coway sudah pun membenarkan servis cucian tilamnya di jalankan di seluruh Malaysia.

7 Step Matress Care Service

Ini ialah 7 langkah cucian yang coway lakukan bila tuan puan subscribe pakej cucian tilam ni.

Tak kisah tilam apa pun yang tuan puan guna, coway boleh datang cuci kan.

Harga Pakej Cucian Tilam Coway

Kalau anda mahukan servis cucian ini, boleh subscribe dengan kami. Tekan saja link di bawah:

whatsapp sekarang
Lucky Rain Contest Grand Prize Mazda CX-3

Lucky Rain Contest Grand Prize Mazda CX-3

Pemenang Utama Lucky Rain Contest Mazda CX-3 – Sharinatul Aida Binti Mohd Shaffiai

Assalamualaikum wbt. Alhamdulillah syukur kehadrat Illahi. Tahniah kepada pemenang Lucky Rain Contest Grand Prize Mazda CX-3, puan Sharinatul Aida binti Mohd Shaffiai.

Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia, Allah jualah yang menetahui. Tahniah sekali lagi dari kami, coway regiment dan seluruh warga Coway Malaysia.

Semoga akak terus setia bersama kami, dan insyaAllah tahun hadapan, kami akan lancarkan tilam Coway pulak untuk semua kegunaan orang Malaysia. Stay tune bersama kami ya.

Tekan link di bawah untuk Carta penuh senarai pemenang Lucky Rain Contest