Kelebihan Tilam Coway

inilah kelebihan tilam coway

Manusia normal memerlukan kira kira 8 jam sehari untuk waktu tidur. Inilah portion waktu tidur yang optimum untuk otak manusia berfungsi dengan baik.

8 jam waktu tidur ini kemudian boleh dipecahkan mengikut keperluan seseorang individu.

Ada yang menggunakan total 8 jam waktu tidur pada waktu malam. Ada pula yang membahagikan pada 5 jam tidur pada waktu malam; 1 jam di waktu tengah hari; 2 jam selepas maghrib dan sebagainya.

Tilam Yang Tak Sesuai Punca Masalah Tidur Yang Kronik

masalah tidur yang kronik berpunca dari tilam

Tahukah anda, tilam memainkan faktor penting dalam tidur seseorang individu? Mengikut kajian yang dijalankan oleh Jacobson, Boolani dan Smith [Tajuk: Changes in back pain, sleep quality, and perceived stress after introduction of new bedding systems] di Amerika Syarikat, tilam berteknologi baru [mempunyai 5 zon pocket spring, getah semula jadi (100%), memory foam] berjaya mengurangkan tekanan, sakit sakit belakang dan meningkatkan kualiti tidur.

Melalui kertas kajian di atas, mengukuhkan lagi bahawa tilam coway sememangnya mempunyai kelebihan dalam perkara ini.

Tempat tidur yang baik bukanlah satu kemewahan, tapi ia merupakan satu keperluan. Kita semua berhak merasai nikmat tilam yang selesa untuk kita bekerja lebih keras pada esok hari nya dan untuk menuai hasil pendapatan yang lebih lumayan, bukan?

Jadi coway memperkenalkan sistem bayaran ansuran mudah untuk anda supaya anda dapat menikmati tidur yang lebih baik. Apa yang penting, tidak mengira anda siapa dan status pekerjaan anda, anda layak untuk membeli tilam 5 bintang ini!

pakej belian tilam coway

Coway adalah yang pertama di Malaysia yang memperkenalkan sistem bayaran ansuran muda sewa beli ini dengan serendah RM129 sahaja sebulan, tak sampai RM5 pun sehari untuk nikmat tidur yang nyenyak dan selesa!

Inilah Keistimewaan Tilam Coway

Ada Firm dan Ada Soft

tilam coway mempunyai dua jenis iaitu firm, dan soft. firm untuk yang back sleeper, soft untuk side sleeper

Tilam coway didatangkan dengan dua jenis untuk pilihan anda. Seperti yang telah disuggest oleh pakar tilam sedunia, tilam ini dibahagi kepada dua iaitu: Firm dan Soft.

Firm ini sangat di cadangkan untuk mereka yang tidur terlentang (boleh rujuk gambar). Mengikut pengalaman CR juga, untuk mereka yang berat lebih 80 kg, maka firm sangat sesuai.

Soft pula di cadangkan untuk mereka yang suka tidur mengiring. Bagi mereka yang 80 kg dan kebawah, boleh pilih soft sebagai tilam pilihan.

Material Yang Digunakan

inilah antara kelebihan tilam coway. Ia diperbuat dari bahan bermutu dan berkualiti tinggi.

Ini lah juga salah satu kelebihan tilam coway; material yang di gunakan sangat bermutu tinggi.

Material tilam coway yang digunakan ialah pocket spring, natural latex, coconut fibre, dan memory foam.

Pocket Spring: Digunakan untuk support tulang belakang anda sewaktu anda tidur. Ini dapat mengurangkan sakit belakang anda sewaktu anda beralih ketika sedang tidur.

Natural Latex: Ia merupakan medium bebas allergen secara semula jadi. Maka ia dapat membendung dari hama terus membiak atas tilam anda.

Coconut fibre: Menyerap kelembapan di atas tilam

Memory foam: Extra support ketika anda tidur, untuk memberi 200% keselesaan pada anda selepas bangun pagi

Dilengkapi Cucian Tilam Untuk Menjamin Kebersihan Tilam

Tilam coway dilengkapi dengan servis cucian tilam untuk memastikan tilam anda sentiasa bersih dan bebas dari allergen merbahaya.

Servis cucian tilam turut di sertakan dengan pancaran sinaran UV untuk memastikan kuman dan virus dapat dihindarkan dari tilam anda. Hebat kan?

Kesimpulan

Inilah antara kelebihan tilam coway yang ramai lagi rakyat malaysia tidak tahu.

Percayalah, tilam yang mewah bukan satu kehendak, bukan untuk menunjuk, jauh sekali untuk bermegah. Tilam mewah yang empuk ini adalah keperluan anda.

Anda penat penat bekerja mencari rezki untuk keluarga, rewardlah diri anda dengan tilam yang baik agak kualiti tidur anda improve.