KENAPA HARUS MEMILIH COWAY?

kenapa harus memilih coway
Yeahh! Syukurrr alhamdulillah. Masih dikurniakan lagi idea dan tenaga untuk sharing dengan anda semua tentang input input menarik pasal Coway yang sepatunya anda semua tahu. Hehe

Baru baru ni, para managers kami (CSTeam) telah diterbangkan ke Korea, tempat asal usul Coway kerana Coway (M) Sdn Bhd menaja sepenuhnya trip para managers untuk melihat sendiri R&D Centre Coway di Seoul University, Korea. Bukan takat diorang di belanja tengok R&D centre je, tapi dibelanja sekali tengok kilang manufacturing penapis air dan udara produk Coway untuk di supply ke satu dunia dekat Yugu!

Haa todddiaaa.

Bayangkan betapa besarnya kilang tu. Produk yang abang dan akak akak semua dok pakai ni diperbuat dari kilang Coway dekat Yugu ni la. Hihi. Hampir keseluruhan product yang dipasarkan di Malaysia 100% dipasang , diuji ketahanan, dan dibungkuih dari kilang berprestasi tinggi ni termasuk dengan alat-alat gantinya.

3 jam lebih perjalanan dari Seoul dan terletak di Yugu,lokasi kilang ni memang strategik. Celah bukit-bukau dan takde pencemaran langsung. Ohsem guys!!!! Meredah highway sejauh 168km kali ni memang berbaloi untuk kita tengok sendiri dengan mata kapla kita.

kenapa harus memilih coway 1

kenapa harus memilih coway 2

Ni gambar kilang di Yugu tu. Jauh dari hiruk pikuk kota, dan dalam dia, sangatttt bombastik gais!

kenapa harus memilih coway 3Haa ni best. Ni merupakan tempat santai pekerja pekerja di kilang Coway ni. Percaya atau tidak, di meja inilah dah lahir macam macam brilliant idea untuk memastikan produk Coway lain dari yang lain!

Mentor kami pernah berpesan, untuk merancakkan lagi arena kejurujualan kita, adalah lebih baik jika kita tahu asal usul produk yang kita jualkan, dari mana datangnya, bagaimana cara penghasilannya, adakah ia benar benar bermanfaat untuk manusia sejagat?

kenapa harus memilih coway 4

Dari tuan Kamarul Akma Khairuddin (salah seorang sales manager dalam CSTeam) mengulas;

“ALHAMDULILLAH, selesai agenda ke-2 terpenting untuk trip kali ini. Semalam melawat ke R&D Center Coway di Seoul National University (saja ulang sebab manusia kan mudah lupa).¬†Hari ini kita ke kilang Coway di Yugu Korea yang membekalkan water filter untuk seluruh dunia.

Pasang water filter dah macam packaging gula-gula jaa aku tengok. Macam main lego pun ada. Memang worldclass. Terima kasih pada semua yang menyokong #Coway dari dulu hingga kini.

Kami akan lebih kuat berusaha untuk bantu anda semua mendapatkan produk yang berbaloi untuk dimiliki dengan design2 yang lebih moden dan futuristik serta dilengkapi dengan teknologi2 yang lebih mantoffff.”

kenapa harus memilih coway 5Yang ni merupakan salah seorang dari Health Managers CSTeam jugak iaitu Syed Soffee atau lebih dikenali dengan shay;

“Tiada Kata secantik Bahasa.

Okay dah tak tau nak cakap ape dah. Semua dah terbukti depan mata. Setiap product Coway di buat dipasang dan di eksport semua nya dari sini di Korea. Kilang yg sangat bersih. Patut la Coway adalah Company Luar Negara Pertama yg mendapat Sijil Halal Jakim beberapa tahun yg lepas. Tak jumpa pun sedikit sampah ke or kilang kotor ke. Bakul sampah pun susah nak jumpa.

Setiap filter dan Body Mesin ada Halal dari Jakim. So jgn ragu2 tuk beli Coway. Ramai yg dok cerita keburukan Coway. Tapi apa yg pasti tu adalah teknik Kotor jualan diorang. So kita jgn terikut cam tu. Setiap brand ada kelebihan sendiri.

Trip yg paling special buat kami para jurujual Penapis Air ber Prestij tinggi.
Sorry gambar luar kilang je yg bole post sini. Dlm kilang kena jadi coway family dulu n jumpa depan.”

Haa ni baru sikit ja coretan mereka di sana. Nak lebih detail dan dalam? Search mereka di fb menggunakan hashtag #CSTeamRecordBreakers