Perlukah Penapis Udara Dalam Rumah?
Tempat yang kita rasa paling selamat mestila rumah kan?

Tapi,

Tahu tak  sebenarnya kebanyakkan penyakit kita boleh dapat dari dalam rumah!• Bahan-bahan kimia yang meruap daripada cat dinding rumah.

  • Habuk & Kulat daripada karpet & perabot, makhluk-makhluk halus yang kita tak nampak ie virus & bacteria yang kita bawak balik ke rumah tanpa sedar dan daripada pets
  • gas-gas yang bahaya macam formaldehyde daripada peti ais, ubat nyamuk & serangga
  • asap rokok (kalau ada perokok la dalam rumah)
  • Masalah jerebu
  • Bau bauan dari pada kain baju yang dijemur indoor, dapur, tilam dan sofa

Ishhh, banyak la kalau nak sebut satu-satu!

Semua yang kat atas tadi sentiasa berkeliaran dalam rumah. Kalau perngudaraan rumah baik better la kalau nak compare rumah yang 24jam on air cond tingkap dan jendela tertutup rapat. Fuh! Lepastu, mula la:

  • Selsema yang tak berkesudahan
  • Batuk berpanjangan
  • Baby kerap demam
  • Masalah pernafasan
  • Eczema disebabkan habuk & kuman

Jadi, no wonder kita kerap terkena penyakit penyakit macam kat atas tadi ni kan? Kalau anda tanya kami, perlukah penapis udara di setiap rumah, jawapannya YA, PERLU!

perlukah penapis udara dalam rumah?