Jatuh Tangga Sebab Merana Turun Naik Isi Air

Assalamualaikum wbt. Pada tarikh harini, tahun 2016, kami berjaya menguruskan tempahan penapis air coway dari seorang pelanggan ni, nama dia Puan Siti Hajar, lebih mesra di panggil Kak Jat. Beliau setahun merana turun naik isi air dekat rumah beliau.

Merana Turun Naik Isi Air

Sudah setahun saya tinggal di selangor, setahun pergi balik bawa botol air tadah air kat penapis luar rumah. – Kak Jat

Kak Jat ni merupakan lecturer di salah sebuah kolej vokasional di selangor. Selama setahun lebih beliau dan keluarganya berpindah ke sini, mereka terpaksa beli air di mesin air yang berdekatan, dan terpaksa angkut turun naik dari tingkat 4 ke bawah.

Nak dijadikan cerita, kak jat ni pernah ada history slip disc tau. Jadi amatlah bahayanya beliau turun naik angkut botol air 5L tu. Tiga hari sekali mesti beliau kena topup balik air air dalam botol.

Bayangkan, sekali topup, dah kena bawak air 4 botol 5liter turun, lepas tu, kena isi satu satu. Kena tunggu lagi. Lepas isi semua botol, angkut pulak keatas. Allahu.

Merana Turun Naik Isi Air
gambar hiasan

Jadi, kak jat pon google penapis air coway, dan terjumpalah website kami. Ceritanya, terus kami jumpa dia di rumah, dan kesian sangat, dia memang dah tak tahan dah nak angkut air. Jadi lepas kami explain pada beliau, alhamdulillah beliau perkenan dengan model standing coway Core ni.

model core

Now, alhamdulillah, dah tiga tahun dia guna Coway, dan semuanya berjalan lancar. Kami amat syukur sangat sebab kak jat gembira sejak gunakan coway.