Jenis Jenis Penapis Air Coway

Jenis Jenis Penapis Air Coway

Jenis jenis penapis air Coway yang wajib anda tahu!

Jenis jenis penapis air coway ada tiga, iaitu air alkali, air ro dan air mineral. Ramai lagi yang masih tak tahu yang coway sebenarnya satu satunya syarikat penapisan air yang menawarkan pakej lengkap jenis air yang common di malaysia;

  1. Air Reverse Osmosis (RO)
  2. Air Alkali
  3. Air mineral

Air Reverse Osmosis (RO)

Air reverse osmosi merupakan air yang paling halus dari segi sistem tapisannya iaitu 0.0001 micron yang menjadikan tiada mineral yang terdapat didalam air tersebut.

Jenis Jenis Penapis Air Coway

Produk hot selling model air RO dari coway;

Jenis Jenis Penapis Air Coway

Air Alkali

Sistem air alkali coway sangat unik dan lengkap, sebab penapis air alkali dari coway satu satunya dalam malaysia yang menyediakan air alkali bersuhu sejuk tau.

Jenis Jenis Penapis Air Coway

Di bahagian putih tu ialah penapis air mineral, lengkap dengan suhu sejuk dan panas. Dan di bahagian hitam pula ialah air alkali.

Air Mineral

Jenis Jenis Penapis Air Coway

Antara model hot selling dari coway setakat ni. Harga asal ialah RM108 sebulan, tapi sempena promo WOW plan neo, harga jatuh pada RM85 sahaja sebulan!

Pakej Servis Coway Oleh Cody (Coway Lady)

Pakej Servis Coway Oleh Cody (Coway Lady)

Pakej Servis Coway Oleh Cody


Boleh di anggarkan hampir 80% rakyat Malaysia menggunakan Penapis Air di rumah masing masing. Tapi kebanyakkan nya hanya menggunakan penapis air tanpa menyelenggarakan ia secara berkala. Jadi disinilah kenapa ramai yang mula mempercayai dan menggunakan produk pakej lengkap Coway.

pakej servis dari coway

Ramai yang masih tidak percaya Coway menyediakan khidmat servis dan sanitasi setiap dua bulan TANPA CAJ terus ke rumah anda.

Betul. Anda baca seribu kali pun masih sama, TANPA CAJ?

Ianya satu pakej istimewa yang kami provide untuk SEMUA pelanggan kami yang tersayang. Seronok kan dapat pakai mesin penapis air yang dah siap termasuk servis dan penukaran filter selama LIMA TAHUN?
pakej-servis-coway-oleh-cody-2
Tuan tuan punya penapis air dekat rumah sekarang ada tak provide servis dua bulan sekali dan penukaran filter setiap 6 bulan sampai 5 tahun? Kalau takda, silakan whatsapp kami untuk detail lebih lanjut

Mulai dari harini, jangan biarkan ada lagi kebocoran kos bulanan kita yang akan mengganggu gugat bajet belanjawan kita. Macam yang kami selalu pesan tu, kalau nak beli barang elektrik atau perkakas yang nak pakai lama, pastikan ianya mempunyai support servis yang kuat dan berjenama. Sebab apa? Sebab mudah nak claim atau pun incase jadi perkara yang tak diingini.

P.s: Tahukah anda, kami juga turut memberikan waranti penuh produk Coway selama lima tahun?

cody nation coway regiment

Terapi Air Putih

Terapi Air Putih

Terapi Air Putih

Mengapa Rasulullah s.a.w menganjurkan umatnya untuk tidak minum sambil berdiri?

Dalam perubatan tubuh manusia terdapat penapis yang dipanggil sebagai penyaring Stringer. Saringan tersebut dapat terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yang kita minum belum tentu 100% disteril untuk diolah tubuh.

Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh penapis kerana tertutup. Air yang tak tersaring terus masuk ke pundi kencing, yang dapat menyebabkan penyakit buah pinggang.

Subhanallah, setiap perintah & larangan Rasulullah SAW pasti bermanfaat bagi umatnya. Semoga entri terapi air putih ini dapat memberi manfaat kepada anda;

terapi air putih 1

Terapi air putih :

1. Minum segelas air, masa bangun tidur dapat membersihkn organ-organ dalaman.

2. Minum segelas air, 30 minit sblm mkn dapat membantu fungsi seluruh pencernaan + buah pinggang.

3. Minum segelas air, sebelum mandi dapat menurunkan tekanan darah.

4. Minum segelas air, sebelum tidur dapat mencegah stroke + serangan jantung.

terapi air putih 2

Moga bermanfaat yea.

Jenis Penapis Air Coway

Jenis Penapis Air Coway

Jenis Jenis Penapis Air Coway

Assalamualaikum wbt. Pada entry kali ni, CR akan share dengan anda semua tentang jenis jenis penapis coway yang ada yang boleh anda miliki.  Di coway, terdapat 3 jenis tapisan air yang anda boleh pilih, iaitu:

  1. Reverse Osmosi
  2. Mineral
  3. Alkali

Jadi, anda nak yang mana satu? Semua coway ada sediakan untuk kegunaan khusus pelanggan.

Penapis Air Coway Villaem 2 – Reverse Osmosis (RO)

Penapis coway Villaem 2 ini merupakan penapis yang menggunakan fungsi sistem Reverse Osmosis. Kelebihan RO ini ialah ia dapat menapis saiz zarah sehingga 0.0001 micron.

Selain itu, ia dapat menapis bakteria, virus dan bahan kimia terutamanya logam berat yang sukar ditapis seperti merkuri, arsenik dan plumbum.

Coway villaem 2 ni murah saja tuan tuan, hanya RM120 sahaja bulanan dan dah termasuk servis setiap dua bulan sekali, tukar filter setiap 6 bulan dan waranti selama 5 tahun.

Penapis Air Coway Kecil – Mineral

Sistem penapisan air mineral dari coway ini boleh menapis zarah sehingga 0.001 micron. Pada penggemar air mineral, model Kecil ini sangat sesuai untuk anda.

Ia merupakan teknologi terkini coway iaitu jenis Tankless, instant boiling. Dilengkapi dengan 5 suhu termasuk panas, sejuk suam dan biasa.

Penapis coway kecil ini boleh dimiliki dengan 4 jenis pakej harga iaitu

  1. RM115/ bulanan
  2. RM99/ bulanan
  3. RM88/ bulanan
  4. RM77/ bulanan

Penapis Air Coway Inception – Alkali

Coway inception ini dapat menghasilkan air yang memiliki ion positif yang tinggi dan kaya dengan mineral seperti kalsium, magnesium, natrium dan sebagainya yang membantu meningkatkan metabolisma dan pelinciran sendi.

Oh ya, air berasid yang dihasilkan (hasil buangan) boleh digunakan untuk cuci tandas, kotoran degil dan lantai.

7 Mitos Mengenai Alkali

7 Mitos Mengenai Alkali

7 Mitos Mengenai Alkali Dalam Makanan Dan Diet Kita

Pada entri ni, kami nak kupas pulak 7 mitos tentang alkali yang selalu di salah faham oleh masyarakat kita. Untuk lebih perinician tentang Busting the Alkaline Diet boleh klik sini —> http://www.jonnybowden.com/alkaline-myths/ .

Mitos #1 : Anda Mahukan Badan Anda Menjadi Alkali
SALAH! Tisu badan kita mempunyai pH level yang berbeza antara satu sama lain based on fungsi nya. Sebagai contoh, tahukah anda, Vagina memang dijadikan pada pH asidik kerana ini untuk mengelakkan dari berlakunya infeksi vaginal. Infeksi di Vagina terutama yis, gemar akan kondisi yang alkali untuk ia bertumbuh. Dan tahukah anda, perut anda teramat asidik di mana pH perut anda berada pada tahap pH 2.0! Percayalah, anda tidak akan hidup jika pH perut anda berada pada takat alkali.

Mitos #2 : Daging Merupakan Penyumbang Makanan Asidik Dalam Diet Seharian Kita
TIDAK BENAR! Mengikut Dr. Jade Teta, 70% makanan yang berasid datang dari produk kekacang dan tenusu. Benar daging ber pH asidik, tapi sebab itulah kita dihidangkan dengan banyak sayur sayuran dalam steak daging kita!
7 mitos mengenai alkali dalam makanan dan diet kita
Mitos 3# : Gula ialah Asidik
SALAH!! Lemak, gula dan kanji mempunyai pH yang neutral iaitu 7.0 kerana meraka tidak mengandungi sebarang minerals, sulfur mahupun protein. Hanya apabila menggabungkan elemen ini didalam bahan masakan yang lain barulah ia akan berganjak ke pH asid atau pun alkali.
7 mitos mengenai alkali dalam makanan dan diet seharian kita
Mitos #4 :Anda Boleh Tahu Tahap Asidik Dalam Badan Melalui Ujian Air Kencing (Urine Test)
PEMBOHONGAN DISINI. Benar makanan boleh mempengaruhi perubahan pH air kencing, tetapi mengukur pH air kencing untuk mengetahui pH badan ialah sia sia. Kerana ianya bukan lah menunjukkan pH darah ataupun yang lain. Monica Reinagel, The Nutrition Diva berkata, “Bimbang akan pH pada air kencing kita ibarat kita bimbang akan sampah yang dah berada di dalam tong sampah.”

Mitos #5 : Makanan Boleh Mengubah pH Dalam Darah Anda
SALAH! pH darah dikawal ketat oleh buah pinggang dan organ penting yang lain iaitu pada takat 7.4 SAHAJA. Sedikit perubahan pH pada darah akan mengakibatkan kesan serius termasuk maut! Bermaksud, tidak kira berapa pH makanan yang masuk kedalam badan, organ didalam badan kita akan regulate semula ke pH asal darah iaitu 7.4

Mitos #6 : Kanser Hanya Berada Pada Keadaan Asidik
SALAH LAGI! Kita kerap terdengar ungkapan ini bukan? Sebenarnya salah, pada pH 7.4, darah kita sudahpun berada pada takat alkali dan tidak kira lah berapa banyak makanan berunsur alkali yang kita consume, badan kita akan tetap regulate kan semula pH ke level 7.4.
7 mitos mengenai alkali dalam makanan dan diet seharian kita
Mitos #7 : Kajian Menunjukkan Makanan Berasidik Menyebabkan Penyakit Osteoporosis, Sengal Otot dan Kerosakan Buah Pinggang.
TIDAK TEPAT. Setakat ini, tiada bukti kukuh mengatakan makanan berasidik menyebabkan kerosakan seperti dinyatakan.