Dulu anak susah sangat nak minum air masak. Asyik minum air manis. Baca pengalaman Puan Liyana

Dulu anak susah sangat nak minum air masak. Asyik minum air manis. Baca pengalaman Puan Liyana

Dulu anak susah sangat nak minum air masak. Asyik minum air manis. Baca pengalaman Puan Liyana selesaikan isu anaknya yang kurang minum air masak setiap hari.

Kita mesti pernah menghadapi situasi anak anak kita yang ada masa susah nak minum air masak kan? Macam macam alasan si cilik bagi untuk menyelamatkan diri dari minum air masak. ?

Lepas tuan puan baca ni, kami harap ia dapat memberi solusi kepada tuan dan puan dan sekaligus berjaya menaikkan minat si cilik tuan puan untuk lebih kerap minum air masak yang penting untuk mengekalkan hidrasi badan.

Puan Liyana wanita bekerjaya yang lain. ada masa beliau akan super busy menguruskan hal kerja sehingga tak sempat untuk masak dan menyimpan air didalam botol sebagai stok minuman sepanjang hari. Tambah pulak dengan kualiti air di kawasan rumahnya yang membimbangkan, Puan Liyana terpaksa beli air mineral di luar setiap hari yang berharga ±RM5.80 untuk 5L.

Kemudian beliau mula merisik risik dengan saya tentang PAKEJ LENGKAP SEWA BELI penapis air Coway beberapa bulan lalu untuk dimasukkan didalam bajet beliau. Setelah berkira kira, sebenarnya beliau hanya membelanjakan hanya RM3.17 SEHARI sahaja dengan air sejuk, panas dan air suhu biasa UNLIMITED setiap hari.

Dan yang pasti, ruang peti ais dan dapur lebih kemas kerana tiada lagi lambakan botol botol kosong yang menunggu giliran untuk diisi air minuman!

Semenjak beliau memasang penapis air Coway respon beliau;
Rahsia Anak Puan Liyana Kerap Minum Air Kosong Terbongkar

“Senang nak bancuh susu sekarang, untuk Hannan, suka sangat mintak air sejuk. dan Alhamdulillah even air sejuk dia takde selsema or batuk. Hihi”


Dengan cuaca yang panas terik sekarang, puan Liyana super seronok sebab beliau jugak semakin kerap minum air kerana MUDAHNYA untuk mendapatkan air sejuk kegemaran beliau. Tak perlu lagi nak simpan dan TUNGGU air nak sejuk dalam fridge. Tekan sahaja, dan nikmati air sepuas puasnya.

Pakej Servis Coway Oleh Cody (Coway Lady)

Pakej Servis Coway Oleh Cody (Coway Lady)

PAKEJ SERVIS COWAY OLEH CODY (Coway Lady)

Pakej Servis Coway Oleh Cody – SERVIS DARI HATI KE HATI


Boleh di anggarkan hampir 80% rakyat Malaysia menggunakan Penapis Air di rumah masing masing. Tapi kebanyakkan nya hanya menggunakan penapis air tanpa menyelenggarakan ia secara berkala. Jadi disinilah kenapa ramai yang mula mempercayai dan menggunakan produk pakej lengkap Coway.

Artikel berkaitan —-> Kenapa Harus Memilih Coway
Ramai yang masih tidak percaya Coway menyediakan khidmat servis dan sanitasi setiap dua bulan TANPA CAJ terus ke rumah anda.

Betul. Anda baca seribu kali pun masih sama, TANPA CAJ. ?

Ianya satu pakej istimewa yang kami provide untuk SEMUA pela
nggan kami yang tersayang. Seronok kan dapat pakai mesin penapis air yang dah siap termasuk servis dan penukaran filter selama LIMA TAHUN?
pakej-servis-coway-oleh-cody-2
Tuan tuan punya penapis air dekat rumah sekarang ada tak provide servis dua bulan sekali dan penukaran filter setiap 6 bulan sampai 5 tahun? Kalau takda, tolong klik <<<Tempah Sekarang>>> untuk kami bantu tuan tuan.
pakej servis coway oleh cody 3

Mulai dari harini, jangan biarkan ada lagi kebocoran kos bulanan kita yang akan mengganggu gugat bajet belanjawan kita. Macam yang kami selalu pesan tu, kalau nak beli barang elektrik atau perkakas yang nak pakai lama, pastikan ianya mempunyai support servis yang kuat dan berjenama. Sebab apa? Sebab mudah nak claim atau pun incase jadi perkara yang tak diingini.

P.s: Tahukah anda, kami juga turut memberikan waranti penuh produk Coway selama lima tahun?

pakej-servis-coway-oleh-cody-1

Adakah Penapis Air Anda Selamat Digunakan?

Adakah Penapis Air Anda Selamat Digunakan?

Adakah Penapis Air Anda Selamat Digunakan?

Adakah Penapis Air Anda Selamat Digunakan?   

      “…bro apa beza penapis air Coway and xxxx?…”

Jadinya, kami terpanggil untuk highlight kan pasal satu non profit organization iaitu Water Quality Association (WQA). Ramai yang belum yakin pasal sesetengah produk penapis air, TERMASUKLAH Coway jugak. Jadinya kami cuba bekalkan diorang dengan data dari WQA ni moga dapat membantu.

“.. Bro, dah menatang apa pulak WQA ni?..”

WQA ni ialah pertubuhan untuk industri rawatan air samada dari segi kegunaan komersial mahupun residential untuk NATIONWIDE. Baik, kalau korang nak info lanjut, klik je link yang di attached bawah ni. Baca dan hadamkan.

 https://www.wqa.org/

Dah keterlanjuran kami kat sini, kami nak share few steps yang gila simple untuk korang view dan cari penapis air yang PALING SESUAI untuk korang guna.

STEP 1 -Klik dekat bahagian FIND WATER TREATMENT PROVIDERS
selamatkah-penapis-air-yang-kita-guna-4

 

STEP 2 – Taip Coway / current supplier penapis air anda
selamatkah-penapis-air-yang-kita-guna

 

STEP 3 – Maka keluarlah segala detail yang anda mahukan
selamatkah-penapis-air-yang-kita-guna-2

selamatkah-penapis-air-yang-kita-guna-3

 

 

 

Terapi Air Putih

Terapi Air Putih

Terapi Air Putih

Mengapa Rasulullah s.a.w menganjurkan umatnya untuk tidak minum sambil berdiri?

Dalam perubatan tubuh manusia terdapat penapis yang dipanggil sebagai penyaring Stringer. Saringan tersebut dapat terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yang kita minum belum tentu 100% disteril untuk diolah tubuh.

Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh penapis kerana tertutup. Air yang tak tersaring terus masuk ke pundi kencing, yang dapat menyebabkan penyakit buah pinggang.

Subhanallah, setiap perintah & larangan Rasulullah SAW pasti bermanfaat bagi umatnya. Semoga entri terapi air putih ini dapat memberi manfaat kepada anda;

terapi air putih 1

Terapi air putih :

1. Minum segelas air, masa bangun tidur dapat membersihkn organ-organ dalaman.

2. Minum segelas air, 30 minit sblm mkn dapat membantu fungsi seluruh pencernaan + buah pinggang.

3. Minum segelas air, sebelum mandi dapat menurunkan tekanan darah.

4. Minum segelas air, sebelum tidur dapat mencegah stroke + serangan jantung.

terapi air putih 2

Moga bermanfaat yea.

Jenis Penapis Air Coway

Jenis Penapis Air Coway

Jenis Penapis Air Coway – Perkara Yang Wajib Anda Tahu

Tiga Jenis Penapis Air Coway Untuk Anda Sekeluarga

 

Penapis Air Coway Reverse Osmosis (RO)

  • Menapis bakteria, virus dan bahan kimia terutamanya logam berat yang sukar ditapis seperti merkuri, arsenik dan plumbum.
  • Salah satu sistem penapisan yang paling bersih. Tanya dengan <<< kami >>> untuk detail produk supaya anda lebih jelas dan faham dan semua konsultasi ini adalah PERCUMA!<<<Klik Gambar Untuk Spec Produk>>>
    jenis penapis air coway 1

    Penapis Air Coway Nanotrap

    • Menghasilkan air bersih yang mengandungi mineral
    • Menghapuskan bakteria, logam berat dan virus. Tanya dengan <<< KAMI >>> untuk konsultasi percuma!<<< Klik Gambar Untuk Spec Detail>>>
      jenis penapis air coway 2

      Penapis Air Coway Alkali (Premium Produk Coway)

      • Menghasilkan air yang memiliki ion positif yang tinggi dan kaya dengan mineral seperti kalsium, magnesium, natrium dan sebagainya yang membantu meningkatkan metabolisma dan pelinciran sendi
      • Air berasid yang dihasilkan (hasil buangan) boleh digunakan untuk cuci tandas, kotoran degil dan lantai.jenis penapis air coway 3