Jenama Penapis Air Luar Rumah Terbaik Untuk Anda

Jenama Penapis Air Luar Rumah Terbaik Untuk Anda

Inilah Jenama Penapis Air Luar Rumah Yang Terbaik Dan Berbaloi Untuk Anda

Assalamualaikum wbt.

Sebenarnya hampir 76% rakyat malaysia amat menitik beratkan sistem tapisan air bersih di luar rumah (outdoor filter). Akan tetapi ssedikit sangat yang tahu apa kriteria yang diperlukan untuk memilih penapis air luar rumah yang efektif.

Jadi di entry kali ni, CR akan kongsikan pada anda, penapis air luar rumah yang tebaik untuk anda. Salin tau nota penting ni!

Keadaan Kualiti Air Jika Tidak Ditapis

Inilah rupa kualiti air di rumah pelanggan coway kami sebelum beliau menggunakan penapis air luar rumah untuk kegunaan seharian.

Kualiti air di kawasan beliau memang sangat teruk, sehinggakan bila basuh baju putih, bertukar warna menjadi kecoklatan.

Kenapa Perlunya Ada Penapis Air Luar Rumah Ini?

Selalu kita tengok dalam filem barat, kebanyakan scene sewaktu minum air, mereka akan terus ambil dari paip dan terus minum, perasan tak? Hehe

Itu disebabkan istem perpaipan mereka sudah maju, dimana air yang disalurkan ke rumah itu sudah melalui sistem perpaipan dan penapisan, jadi boleh terus minum dari paip rumah.

Kita yang duduk dekat segambut ni, jangan pulak buat camtu. Kang cacing beranak pinak pulak dalam usus perut, hah jadi satu hal pulak.

Antara sebab utama perlu ada penapi air luar rumah ini sudah semestinya kerana bila basuh baju, baju tak bersih. Kemudian kulit gatal gatal pulak bila mandi. Yang mana ia membawa kepada masalah lain pulak iaitu, ekzema.

baju kotor sebab air basuhan tak bersih

Dah Pakai Penapis Air Luar Rumah Tapi Tetap Air Tak Bersih!

Tuan puan, ini memang sangat normal. Biasanya faktor utama perkara ini masih berlaku ialah disebabkan kualiti tapisan yang lemah. Cuba rujuk gambar di bawah:

Model seperti di atas biasanya tak didatangkan dengan servis dan waranti (kalau ada pun mungkin setahun sahaja untuk shell). Kebanyakan syarikat hanya menggunakan material pasir dan arang kerana ianya jauh lebih murah dari biasa.

Dan bila dah murah, jangan lah pulak kita merungut dengan kualiti yang ditawarkan.

Tips Memilih Penapis Air Luar Rumah

Pastikan alat gantian dan servis selepas jualannya mudah didapati dan berurusan.

Syarikat yang dapat membekalkan waranti penuh dan spare part tanpa had merupakan pilihan paling tepat dan paling selamat untuk kegunaan yang lebih lama.

Dilengkapi Sistem Autobackwash

Outdoor filter yang dilengkapi dengan meter autobackwash ini akan memudahkan segala galanya kerja kita pada maintenance produk ni. Anda wajib cari yang lengkap macam ni tau!

Mempunyai Tapisan Paling Halus

Ini sudah semestinya kriteria terpenting. Pada era moden kini, terdapat banyak syarikat yang menyediakan teknologi tapisan paling halus untuk air paip. Kita tinggal nak pilih yang paling sustainable sahaja. Sebab sudah semestinya kita harus memilih yang tahan lama.

Jenama Penapis Yang Di Syorkan

coway bamboo poe-15a

Kami di CR amat mensyorkan produk Coway Outdoor Filter Bamboo ini, kerana produk ini memenuhi tiga tiga kriteria di atas.

Coway Bamboo juga tidak menggunakan medium pasir dan arang sebagai sistem penapisan. Ia menggunakan teknologi alpha membrane filtration sistem.

Teknologi alpha membrane ini juga membolehkan coway bamboo adaptasi dan bertahan pada jenis air dan pH air yang pelbagai. Menjadikan ianya sangat tahan lasak dan berbaloi di miliki.

Beza Coway Bamboo dan Brand Lain

beza outdoor filter coway bamboo dan brand lain

Outdoor filter coway bamboo tidak mudah rosak dan tersumbat kerana ia dilengkapi dengan autobackwash meter.

Tambahan lain, shell coway bamvoo diperbuat dari alloy dan bukan plastik biasa.

Kelebihan Menggunakan Penapis Air Berkualiti

Penapis air luar rumah sangat penting untuk memastikan sumber air yang masuk ke rumah ialah bersih dan bebas dari bahan tercemar. Terutama untuk tujuan basuhan, mandian dan masakan.

Bagi mereka yang mengalami ekzema atau kulit sensitif amat di syorkan untuk pasang satu unit di rumah anda.

Outdoor filter coway bamboo juga amat membantu memastikan air basuhan bersih terutama apabila menggunakan washing machine. Barulah baju putih semakin putih!

Kesimpulan

Untuk kegunaan jangka panjang, coway bamboo lah jawapan kepada masalah air dirumah anda.

Harga yang coway tawarkan juga amat berbaloi dan mampu milik seisi keluarga.

Untuk pertanyaan lebih lanjut, klik link di bawah

order sekarang

Oh ya kami sertakan sekali video ringkas, bagaimana technician coway datang tukar filter didalam coway bamboo ada nanti secara percuma jer. Mudah pulak tu!

Coway Outdoor Filter- [POE-15A]

Coway Outdoor Filter- [POE-15A]

Penapis Luar Rumah Coway – The Unsung Hero

Assalamualaikum wbt. Anda mesti tertanya tanya, mengapa Unsung Hero, betul kan?

Ya, kali ni, CR akan highlightkan pada anda semua kenapa sebenarnya outdoor filter coway ini merupakan penapis luar rumah yang heavy duty, elegan serta canggih!

coway bamboo outdoor filter - poe 15a

Sejak kebelakangan ini, kita sering di hantui dengan isu terputus bekalan air bukan? Sebenarnya, untuk pengetahuan anda, kes pencemaran air juga turut sama naik dengan isu terputusnya bekalan air.

Manakan tidak, ada pihak tidak bertanggungjawab yang mencemarkan sungai sungai tercinta kita. Dek kerana pencemaran yang kritikal, maka kerajaan negeri terpaksa mengambil langkah drastik untuk menghentikan saluran air domestik kerana sudah tentu akan mengakibatkan bencana yang lebih besar.

Kerajaan sudah mengambil langkah proaktif meraka, anda bagaimana? Nah disinilah CR mencadangkan untuk memasang satu penapis luar rumah untuk mencegah dari air tercemar masuk ke saluran rumah kita.

Yelah, bahan tercemar ni dah terenap dan larut dalam air. Memang tentu kita tidak nampak dek mata kasar kita bukan?

Dengan ciri ciri hebat coway bamboo (POE-15A) ini, ia mampu menapis termasuk kromium dan lain lain logam berat yang membahayakan nyawa.

Spesifikasi Coway Bamboo [POE-15A]

Di bawah, kami ringkaskan spesifikasi penapis air luar rumah, coway bamboo [poe-15A] untuk memudahkan tuan puan menilai dan take note kelebihan coway bamboo.

FilterAlpha 7 µF Membrane
Housing Shell MaterialJIS 304 Grade Stainless Steel
Working Temperature5 – 45 ºC
Flow Capacity60 -160L / m²
Membrane Area5.3 
Dimension167mm (ø) x 1140mm (H)
Gross Weight11kg
PriceRM118 / Rental

Ramai yang tertnya tanya medium apakah yang coway bamboo [poe-18A] ini gunakan untuk penapisan? Kerana coway bamboo ini tidak menggunakan medium pasir, batu kasar dan arang. Ia menggunakan alpha micro filter membrane bagi menapis total dissolved solid di dalam air dan termasuk besi dan karat karat.

keratan rentas filter didalam coway bamboo poe-15a

Coway bamboo [poe-15a] ini juga dilengkapi dengan sistem autobackwash yang membolehkan ia berfungsi secara fully automatik.

Jadi anda tidak perlu lagi untuk lakukan backwash secara manual. Mudah sangat kan?

Kesimpulan

Secara ringkasnya, jika anda mahukan penapis luar rumah yang moden dan berkualiti tinggi, inilah model yang sangat sesuai.

Dan jika anda mahu memiliki produk ini boleh terus menghubungi kami di bawah:

booking now

Saya dah menguruskan lebih 700 unit produk coway seluruh malaysia, anda menghubungi ejen yang tepat untuk berurusan mengenai produk coway.

Selamat membeli!

trusted coway agent