Anak anak Syurga

Anak anak Syurga

Anak  Anak Syurga – Taska Cahaya Bestari Di Rawang

Terima kasih Chekgu Umi Kalsum kerana meyakini produk Coway!

Beliau tahu, apabila bab menjaga kanak kanak di bawah umur sememangnya satu cabaran yang sangat besar dan beliau tahu, ibu bapa pasti mencari pusat jagaan yang benar benar dapat cater keperluan anak anak mereka semasa mereka sedang bekerja.

anak-anak-syurga-3

Jadi bagaimana Chekgu Umi menangani isu itu?

Setelah beberapa kali kami bermesuarat dengan beliau, akhirnya beliau bersetuju untuk meletakkan penapis air dan penapis udara di ruang pembelajaran anak anak. Secara tidak langsung, ini telah meningkatkan kredibiliti taskanya kerana pihak taska cahaya bestari mengambil langkah keselamatan untuk menjaga kesihatan anak anak ini sepanjang berada ditaska beliau.

Sekurang kurangnya, ibu bapa yang menghantar anak anak mereka ke sini, berasa selamat dan secure.

anak-anak-syurga-2

Alhamdulillah, lebih kurang dua minggu Coway terpasang di sana, ibu bapa turut berbesar hati dan memuji pihak Chekgu Umi atas tindakan efisien beliau. Perasaan aku lagi lahhh gumbira bila dapat bantu taska ini dalam meningkatkn mutu dan kualiti performance mereka (aku cuba menahan nafsu untuk berjoged depan chekgu tu).

Syukur ke atas Nya kerana mempermudahkan segala urusan. Ok lah. semoga semuanya terus sukses dan berjaya.

p.s: Cuba korang tengok anak anak dalam tu, semua hyper active. Adohai, peluh peluh jugak melayan diorang tadi.

anak-anak-syurga

Perlukah Penapis Udara Dalam Rumah?

Perlukah Penapis Udara Dalam Rumah?

Perlukah Penapis Udara Dalam Rumah?
Tempat yang kita rasa paling selamat mestila rumah kan?

Tapi,

Tahu tak  sebenarnya kebanyakkan penyakit kita boleh dapat dari dalam rumah!• Bahan-bahan kimia yang meruap daripada cat dinding rumah.

  • Habuk & Kulat daripada karpet & perabot, makhluk-makhluk halus yang kita tak nampak ie virus & bacteria yang kita bawak balik ke rumah tanpa sedar dan daripada pets
  • gas-gas yang bahaya macam formaldehyde daripada peti ais, ubat nyamuk & serangga
  • asap rokok (kalau ada perokok la dalam rumah)
  • Masalah jerebu
  • Bau bauan dari pada kain baju yang dijemur indoor, dapur, tilam dan sofa

Ishhh, banyak la kalau nak sebut satu-satu!

Semua yang kat atas tadi sentiasa berkeliaran dalam rumah. Kalau perngudaraan rumah baik better la kalau nak compare rumah yang 24jam on air cond tingkap dan jendela tertutup rapat. Fuh! Lepastu, mula la:

  • Selsema yang tak berkesudahan
  • Batuk berpanjangan
  • Baby kerap demam
  • Masalah pernafasan
  • Eczema disebabkan habuk & kuman

Jadi, no wonder kita kerap terkena penyakit penyakit macam kat atas tadi ni kan? Kalau anda tanya kami, perlukah penapis udara di setiap rumah, jawapannya YA, PERLU!

perlukah penapis udara dalam rumah?