Penapis Air Coway – Cash atau Sewa Beli?

Penapis Air Coway – Cash atau Sewa Beli?

Penapis Air Coway – Cash atau Sewa Beli?

Soalan lazim yang kami sentiasa terima daripada setiap bakal pelanggan.
Apakah perbezaan pembelian penapis air Coway belian secara tunai/’cash’ dengan pakej sewa beli?
Kami akan huraikan sejelas jelasnya di sini.

  1. Pakej lengkap yang Coway sediakan adalah:

– Servis 2 bulan sekali
– Penukaran ‘filter’ 6 bulan sekali
– Warranty
– Khidmat Baik Pulih & ‘spare part’
– Pemasangan semula jika berpindah

Jika anda pilih pakej sewa beli, semua yang di atas anda akan nikmati selama 5 TAHUN
Jika anda pilih beli secara tunai/’cash’, semua yang di atas anda akan nikmati selama 1 TAHUN

2.Perbezaan harga belian tunai/’cash’ dan pakej sewa beli

Kami akan tunjukkan jalan kira untuk penapis air Coway model Villaem

Pakej sewa beli
Bayaran bulanan: RM125/bulan selama 60 bulan
RM125 x 60 bulan
Jumlah = RM7,500

Belian tunai/’cash’
RM 3,800 + RM 2,720 pakej servis selama 48 bulan [RM680 setahun]
Jumlah = RM 6,520

Jadi perbezaan harga belian tunai/’cash’ vs pakej sewa beli adalah
RM 7,500 – RM 6,520
= RM 980

Jelas kan?

Tahukah anda, Coway senantiasa meraikan pelangan baru dengan memperbaharui promosi setiap bulan. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk dapatkan khidmat nasihat profesional daripada kami.

Nak tau promosi terkini belian secara tunai/’cash’ & Pakej sewa beli? Tekan saja link di bawah ini untuk terus whatsapp kami.

WHATSAPP RAJA YUSAINI
WHATSAPP SITI NUUR HIDAYU

Beza Antara Penapis Air Coway dan Cuckoo

Beza Antara Penapis Air Coway dan Cuckoo

Beza Antara Penapis Air Coway dan Cuckoo

beza antara penapis air coway dan cuckoo

Beza Antara Penapis Air Coway dan Cuckoo
Kali ni kami diminta untuk mengupas isu hangat yang sering pelanggan bertanya iaitu apakah beza di antara penapis air Coway dan Cuckoo.

Sebagai pengguna dan konsultan produk Coway, secara logiknya sudah pasti kami akan menggalakkan anda untuk memilih Coway, bukan?

Kami telah spend banyak masa untuk survey jenama penapis air yang ada di pasaran sebelum mengambil keputusan untuk menggunakan Coway tiga tahun lepas. Namun, sebagai seorang eksekutif jualan yang professional, kami di ajar untuk tidak sama sekali memburukkan mana mana pesaing kami. Tuan tuan yang membaca blog ini di harap dapat membuka mata lagi untuk memilih produk yang berbaloi untuk keluarga.

Di bawah ini kami listkan beberapa faktor utama mengapa pelanggan kami lebih cenderong memilih Coway dan beberapa fakta sebenar tentang Coway.

1. Coway mempunyai Pusat R&D dan kilang tersendiri

Pusat R&D Coway adalah yang terbesar di dunia yang terletak di University of Seoul. Buat pengetahuan, setakat ini hanya 3 syarikat sahaja yang diberi mandat menggunakan kepakaran dan fasiliti teknologi universiti ini iaitu Coway, Samsung dan  SK Telecom. Setakat 2009, terdapat 250 orang pakar yang terdiri daripada pemegang ijazah kedoktoran, sarjana dan sarjana muda yang memastikan kualiti produk Coway.

Coway mempunyai kilang tersendiri yang terletak di Yugu, Korea. Setiap perincian produk Coway baik daripada luaran sehinggalah setiap jenis tapisan adalah hasil Coway sendiri. Bukan daripada OEM atau ‘3rd party company’.

2. Air Coway TIDAK mengandungi asid seperti yang digembar gemburkan

Buat pengetahuan, penapis air Coway tidak ada teknologi ‘alter’ atau mengubah pH air KECUALI penapis air model Inception. Makna kata, pH yang masuk ke dalam penapis air, air yang keluar  daripada penapis air ke cawan anda mempunyai pH yang sama. Keputusan makmal daripada ‘Chemical and Consumer Section’, SIRIM dibawah adalah bukti untuk menyangkal dakwaan murahan daripada pesaing.

 

3. Coway BUKAN syarikat MLM

Dakwaan yang tidak benar sama sekali. Coway adalah syarikat yang berdaftar di bawah Akta Jualan Langsung / Direct Selling Company. Coway bukan syarikat MLM. Malah komisyen yang dibayar juga tidak ada kena mengena langsung dengan sistem MLM.

4. Sistem Tapisan Air

Seperti diterangkan dalam posting kami <<<produk penapis air Coway>>>  (klik link untuk baca), produk penapis air Coway mempunyai 3 jenis tapisan iaitu: Nano, RO dan Alkali Ion. Pelanggan bebas memilih jenis tapisan yang mana mereka inginkan ataupun kami akan memberi khidmat nasihat sistem tapisan yang mana satu paling sesuai.

5. Saiz Tangki Simpanan Air

Antara faktor terpenting, kerana jika berlaku catuan air atau bekalan air terputus di kawasan mereka, mereka masih lagi mampu bertahan selama 3 hari tanpa bekalan air. Kerana beberapa model penapis air Coway mempunyai  kapasiti tangki air yang besar dan mampu membekalkan air secukupnya pada tempoh yang panjang.

6. Diiktiraf Halal Oleh JAKIM

Buat pengetahuan anda, pihak JAKIM akan melakukan rutin pemeriksaan berkala ke Pusat R&D Coway yang berpusat di University of Seoul. Pengiktirafan halal bukan sahaja pada pembuatan produk, malah setiap filter yang ada di dalam penapis air Coway mendapat pengiktirafan halal!

7. Coway sudah bertapak di Malaysia lebih 10 tahun

Ramai pelanggan kami mengatakan brand yang sudah lama bertapak di negara kita merupakan brand yang dipercayai. Malah, jika ada masalah tentang produk dan servis, tiada masalah seperti pejabat syari kat sudah tidak berpenghuni atau nombor telefon khidmat pelanggan tidak berjawab!

8. Coway mendapat banyak pengiktirafan di dalam dan di luar negara

Pada tahun 2017, Coway merupakan satu satunya jenama penapis air yang menerima anugerah ‘Platinum Trusted Brand – voted by consumers’. Buat pengetahun, Coway telah pun merangkul ‘Gold Trusted Brand – voted by consumers’ 3 tahun berturut turut dari tahun 2015!

 

Untuk mendapatkan penjelasan lanjut tentang produk Coway,

sila call atau whatsapp 012 781 9907 / 011 3208 8344 sekarang.

JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK 

Kelebihan Penapis Air Coway

Kelebihan Penapis Air Coway

Kelebihan Penapis Air Coway

 

Sebenarnya, produk penapis air coway ini tidak mengira samada untuk kegunaan keluarga, rumah bujang, mahupun rumah sewa, penapis air wajib ada di dalam setiap rumah.

Berikut adalah tiga kelebihan penapis air coway;

  1. Mempunyai fungsi tiga suhu iaitu panas, sejuk dan suam yang sangat memudahkan. Hanya pilih suhu, dan tekan nikmati kesegaran air putih anda.
  2. Bekas simpanan air dan cerek elektrik  anda dah boleh simpan atau kitar semula. Kerja untuk menjerang air dan simpan air untuk diminum adalah cara lama. Dengan penapis air Coway model Villaem, anda boleh terus minum kerana lebih 10 liter air disimpan untuk kegunaan anda pada satu-satu masa. Penapis air coway bukan sahaja digunakan untuk minum air, malah para ibu juga turut menggunakan nya untuk memandikan bayi kerana airnya yang bersih dan sememang nya suam. Kan dah tak perlu nak jerang air. Jadi ia bukan sahaja penapis air coway untuk diminum, malah penapis air coway untuk bayi. Hihi
  3. Air yang selamat untuk diminum. Dilengkapi dengan 6 peringkat tapisan, air yang ditapis adalah selamat untuk diminum. Malah penapis air coway juga memiliki pensijilan HALAL dari JAKIM sendiri dan para pengguna boleh menggunakannya tanpa was was. Rujuk entri kami berkenaan status halal Coway.

    Coppp Copp Coppp.Anda belum memiliki penapis air coway? Biar kami bantu anda! Tekan link di bawah sekarang dan menangi satu unit mini air purifier

                          ⇓⇓⇓⇓

    butang-tempah-06-merah

Kenapa Harus Memilih Coway?

Kenapa Harus Memilih Coway?

KENAPA HARUS MEMILIH COWAY?

kenapa harus memilih coway
Yeahh! Syukurrr alhamdulillah. Masih dikurniakan lagi idea dan tenaga untuk sharing dengan anda semua tentang input input menarik pasal Coway yang sepatunya anda semua tahu. Hehe

Baru baru ni, para managers kami (CSTeam) telah diterbangkan ke Korea, tempat asal usul Coway kerana Coway (M) Sdn Bhd menaja sepenuhnya trip para managers untuk melihat sendiri R&D Centre Coway di Seoul University, Korea. Bukan takat diorang di belanja tengok R&D centre je, tapi dibelanja sekali tengok kilang manufacturing penapis air dan udara produk Coway untuk di supply ke satu dunia dekat Yugu!

Haa todddiaaa.

Bayangkan betapa besarnya kilang tu. Produk yang abang dan akak akak semua dok pakai ni diperbuat dari kilang Coway dekat Yugu ni la. Hihi. Hampir keseluruhan product yang dipasarkan di Malaysia 100% dipasang , diuji ketahanan, dan dibungkuih dari kilang berprestasi tinggi ni termasuk dengan alat-alat gantinya.

3 jam lebih perjalanan dari Seoul dan terletak di Yugu,lokasi kilang ni memang strategik. Celah bukit-bukau dan takde pencemaran langsung. Ohsem guys!!!! Meredah highway sejauh 168km kali ni memang berbaloi untuk kita tengok sendiri dengan mata kapla kita.

kenapa harus memilih coway 1

kenapa harus memilih coway 2

Ni gambar kilang di Yugu tu. Jauh dari hiruk pikuk kota, dan dalam dia, sangatttt bombastik gais!

kenapa harus memilih coway 3Haa ni best. Ni merupakan tempat santai pekerja pekerja di kilang Coway ni. Percaya atau tidak, di meja inilah dah lahir macam macam brilliant idea untuk memastikan produk Coway lain dari yang lain!

Mentor kami pernah berpesan, untuk merancakkan lagi arena kejurujualan kita, adalah lebih baik jika kita tahu asal usul produk yang kita jualkan, dari mana datangnya, bagaimana cara penghasilannya, adakah ia benar benar bermanfaat untuk manusia sejagat?

kenapa harus memilih coway 4

Dari tuan Kamarul Akma Khairuddin (salah seorang sales manager dalam CSTeam) mengulas;

“ALHAMDULILLAH, selesai agenda ke-2 terpenting untuk trip kali ini. Semalam melawat ke R&D Center Coway di Seoul National University (saja ulang sebab manusia kan mudah lupa). Hari ini kita ke kilang Coway di Yugu Korea yang membekalkan water filter untuk seluruh dunia.

Pasang water filter dah macam packaging gula-gula jaa aku tengok. Macam main lego pun ada. Memang worldclass. Terima kasih pada semua yang menyokong #Coway dari dulu hingga kini.

Kami akan lebih kuat berusaha untuk bantu anda semua mendapatkan produk yang berbaloi untuk dimiliki dengan design2 yang lebih moden dan futuristik serta dilengkapi dengan teknologi2 yang lebih mantoffff.”

kenapa harus memilih coway 5Yang ni merupakan salah seorang dari Health Managers CSTeam jugak iaitu Syed Soffee atau lebih dikenali dengan shay;

“Tiada Kata secantik Bahasa.

Okay dah tak tau nak cakap ape dah. Semua dah terbukti depan mata. Setiap product Coway di buat dipasang dan di eksport semua nya dari sini di Korea. Kilang yg sangat bersih. Patut la Coway adalah Company Luar Negara Pertama yg mendapat Sijil Halal Jakim beberapa tahun yg lepas. Tak jumpa pun sedikit sampah ke or kilang kotor ke. Bakul sampah pun susah nak jumpa.

Setiap filter dan Body Mesin ada Halal dari Jakim. So jgn ragu2 tuk beli Coway. Ramai yg dok cerita keburukan Coway. Tapi apa yg pasti tu adalah teknik Kotor jualan diorang. So kita jgn terikut cam tu. Setiap brand ada kelebihan sendiri.

Trip yg paling special buat kami para jurujual Penapis Air ber Prestij tinggi.
Sorry gambar luar kilang je yg bole post sini. Dlm kilang kena jadi coway family dulu n jumpa depan.”

Haa ni baru sikit ja coretan mereka di sana. Nak lebih detail dan dalam? Search mereka di fb menggunakan hashtag #CSTeamRecordBreakers

5 Tips Membeli Penapis Air Untuk Kegunaan Di Rumah

5 Tips Membeli Penapis Air Untuk Kegunaan Di Rumah

5 Tips Membeli Penapis Air Untuk Kegunaan Di Rumah

5 tips membeli penapis air untuk kegunaan di rumah

Salam tuan, area rumah saya kerap sangat takde air, anak anak kuat minum air pulak tu. Boleh tak tuan cadangkan saya apa ciri-ciri penapis air yang perlu ada untuk penapis air yang baik? Tq ye.

Dua respon di atas sering saya terima, berkenaan dengan penapis air apa yang sesuai untuk famili mereka. Berikut adalah 5 tips yang boleh dijadikan panduan untuk tuan dan puan yang tengah baca blog saya ni. Moga bermanfaat!

5 Tips Membeli Penapis Air untuk Rumah Anda

  1. Jenama yang dikenali. Apabila kita membeli jenama yang dikenali boleh mengelakkan kita dari menyesal later on. Jenama yang terkenal akan menjamin produk yang anda beli berkualiti. Alaa, macam pilih kasut la, kita prefer kasut Nike berbanding kasut jenama X. Walaupun kita tahu kasut Nike tu sememangnya mahal tapi bak kata orang tua, alah membeli menang memakai.
  2. Tidak Membabitkan Mana Mana Loan Bank Ataupun Pihak Ketiga. Haa ni kita sebagai end user kena sangat sangat berhati hati. Sebabnya, ramai dah yang tertipu. Clarify habis habis dengan ejen tu jika buat monthly payment adakah ianya melibatkan loan bank ataupun 3rd party. Jika ya, ELAKKAN! Kerana ianya akan melibatkan credit scoring kita dengan bank! Setakat ni, Coway sahaja yang menyediakan PAKEJ SEWA BELI yang tidak membabitkan pinjaman dengan bank mahupun pihak ketiga.
  3. Fungsi air sejuk dan panas. Alang alang dah nak beli penapis air, teruslah beli yang lengkap dengan suhu panas (air mendidih), suhu biasa (ambient) dan suhu sejuk. Kann senang kerja di dapur nanti. Nak prepare breakfast untuk anak anak pon sekejap je dah settle.
  4. Mempunyai  Kapasiti Tangki Simpanan Air Yang Besar. Ramai yang tersilap, mereka membeli penapis air sekadar untuk minum sahaja. Dah beli Penapis Air Coway tu, terus je purchase yang tank besar. Bukan untuk minum je, malah untuk masak, mandi baby pon sangat digalakkan!
  5. After sales servis yang berjadual. Yes kat point ni yang palinggg penting sekali. Sebab apa? Sebab kat sinilah banyak berlakunya filter sumbat, rosak, air tak sejuk, dan macam macam lagilah. Jadi, denga Coway, kami sememangnya menyediakan servis berkala setiap dua bulan sekali untuk memastikan produk beroperasi pada kadar optimum. Tengok link sini untuk lebih detail pakej Coway > http://www.cowayregiment.com/penapis-air-coway/