Beza Antara Penapis Air Coway dan Cuckoo

Beza Antara Penapis Air Coway dan Cuckoo

Beza Antara Penapis Air Coway dan Cuckoo

beza antara penapis air coway dan cuckoo

Beza Antara Penapis Air Coway dan Cuckoo
Kali ni kami diminta untuk mengupas isu hangat yang sering pelanggan bertanya iaitu apakah beza di antara penapis air Coway dan Cuckoo.

Sebagai pengguna dan konsultan produk Coway, secara logiknya sudah pasti kami akan menggalakkan anda untuk memilih Coway, bukan?

Kami telah spend banyak masa untuk survey jenama penapis air yang ada di pasaran sebelum mengambil keputusan untuk menggunakan Coway tiga tahun lepas. Namun, sebagai seorang eksekutif jualan yang professional, kami di ajar untuk tidak sama sekali memburukkan mana mana pesaing kami. Tuan tuan yang membaca blog ini di harap dapat membuka mata lagi untuk memilih produk yang berbaloi untuk keluarga.

Di bawah ini kami listkan beberapa faktor utama mengapa pelanggan kami lebih cenderong memilih Coway dan beberapa fakta sebenar tentang Coway.

1. Coway mempunyai Pusat R&D dan kilang tersendiri

Pusat R&D Coway adalah yang terbesar di dunia yang terletak di University of Seoul. Buat pengetahuan, setakat ini hanya 3 syarikat sahaja yang diberi mandat menggunakan kepakaran dan fasiliti teknologi universiti ini iaitu Coway, Samsung dan  SK Telecom. Setakat 2009, terdapat 250 orang pakar yang terdiri daripada pemegang ijazah kedoktoran, sarjana dan sarjana muda yang memastikan kualiti produk Coway.

Coway mempunyai kilang tersendiri yang terletak di Yugu, Korea. Setiap perincian produk Coway baik daripada luaran sehinggalah setiap jenis tapisan adalah hasil Coway sendiri. Bukan daripada OEM atau ‘3rd party company’.

2. Air Coway TIDAK mengandungi asid seperti yang digembar gemburkan

Buat pengetahuan, penapis air Coway tidak ada teknologi ‘alter’ atau mengubah pH air KECUALI penapis air model Inception. Makna kata, pH yang masuk ke dalam penapis air, air yang keluar  daripada penapis air ke cawan anda mempunyai pH yang sama. Keputusan makmal daripada ‘Chemical and Consumer Section’, SIRIM dibawah adalah bukti untuk menyangkal dakwaan murahan daripada pesaing.

 

3. Coway BUKAN syarikat MLM

Dakwaan yang tidak benar sama sekali. Coway adalah syarikat yang berdaftar di bawah Akta Jualan Langsung / Direct Selling Company. Coway bukan syarikat MLM. Malah komisyen yang dibayar juga tidak ada kena mengena langsung dengan sistem MLM.

4. Sistem Tapisan Air

Seperti diterangkan dalam posting kami <<<produk penapis air Coway>>>  (klik link untuk baca), produk penapis air Coway mempunyai 3 jenis tapisan iaitu: Nano, RO dan Alkali Ion. Pelanggan bebas memilih jenis tapisan yang mana mereka inginkan ataupun kami akan memberi khidmat nasihat sistem tapisan yang mana satu paling sesuai.

5. Saiz Tangki Simpanan Air

Antara faktor terpenting, kerana jika berlaku catuan air atau bekalan air terputus di kawasan mereka, mereka masih lagi mampu bertahan selama 3 hari tanpa bekalan air. Kerana beberapa model penapis air Coway mempunyai  kapasiti tangki air yang besar dan mampu membekalkan air secukupnya pada tempoh yang panjang.

6. Diiktiraf Halal Oleh JAKIM

Buat pengetahuan anda, pihak JAKIM akan melakukan rutin pemeriksaan berkala ke Pusat R&D Coway yang berpusat di University of Seoul. Pengiktirafan halal bukan sahaja pada pembuatan produk, malah setiap filter yang ada di dalam penapis air Coway mendapat pengiktirafan halal!

7. Coway sudah bertapak di Malaysia lebih 10 tahun

Ramai pelanggan kami mengatakan brand yang sudah lama bertapak di negara kita merupakan brand yang dipercayai. Malah, jika ada masalah tentang produk dan servis, tiada masalah seperti pejabat syari kat sudah tidak berpenghuni atau nombor telefon khidmat pelanggan tidak berjawab!

8. Coway mendapat banyak pengiktirafan di dalam dan di luar negara

Pada tahun 2017, Coway merupakan satu satunya jenama penapis air yang menerima anugerah ‘Platinum Trusted Brand – voted by consumers’. Buat pengetahun, Coway telah pun merangkul ‘Gold Trusted Brand – voted by consumers’ 3 tahun berturut turut dari tahun 2015!

 

Untuk mendapatkan penjelasan lanjut tentang produk Coway,

sila call atau whatsapp 012 781 9907 / 011 3208 8344 sekarang.

JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK 

Kelebihan Penapis Air Coway

Kelebihan Penapis Air Coway

Kelebihan Penapis Air Coway

Setiap produk penapis air di dunia ini mempunyai kelebihan dan kelemahan masing masing.

Ini termasuklah produk coway sendiri. Asalkan ianya buatan dari manusia, pastinya mempunyai kelemahan.

Namun, kelebihan kelebihan yang ada pada coway ini pasti dapat membantu anda membuat keputusan untuk membeli penapis air coway hari ini.

Ini ialah feedback pelanggan kami, puan latifah yang sangat happy dengan produk penapis air coway villaem 2.

Dan sudah lebih dua tahun puan latifah menggunakan produk coway ini. Alhamdulillah ia masih bermanfaat untuk keluarga puan latifah.

Tiga Kelebihan Penapis Air Coway

Sebenarnya, produk penapis air coway ini tidak mengira samada untuk kegunaan keluarga, rumah bujang, mahupun rumah sewa, penapis air wajib ada di dalam setiap rumah.

Berikut ialah kelebihan yang ada pada penapis air coway

Dilengkapi Dengan Suhu Panas, Sejuk dan Biasa

Penapis air coway sudah dilengkapi dengan suhu panas, sejuk dan biasa (malah ada sesetengah model mempunyai lebih varian suhu).

Dari jenis table top, hinggalah ke floor standing, semuanya sudah tersedia dengan tiga suhu untuk memudahkan anda.

Mempunyai Tangki Simpanan Air Yang Besar

Penapis air coway villaem 2 mempunyai tangki simpanan air yang sangat besar. Berkapasiti 11.3L ia mampu untuk menampung sehingga 8 orang pada satu satu masa.

Kelebihan untuk penapis air yang mempunyai tangki simpanan air yang besar ini ialah apabila keadaan tidak ada air, kita masih mampu untuk menikmati air bersih hari hari.

Penapis air coway villaem 2 bukan sahaja digunakan untuk minum air, malah para ibu juga turut menggunakan nya untuk memandikan bayi kerana airnya yang bersih dan sememang nya suam. Kan dah tak perlu nak jerang air. Jadi ia bukan sahaja untuk diminum, malah penapis air coway villaem 2 ni juga digunakan untuk mandikan bayi.

Dijamin Halal Dan Selamat Diminum

Kesemua model penapis air coway di lengkapi dengan 6 peringkat penapisan, menjadikan ia air tulen yang selamat diminum.

Malah penapis air coway juga memiliki pensijilan halal dari Jakim dan anda boleh menggunakannya tanpa was was.

Sejak coway datang ke malaysia pada tahun 2006, hingga ke hari ini, coway sudah menerima pelbagai pengiktirafan dari badan badan diiktiraf untuk meningkatkan lagi kredibiliti nya.

Oleh itu, sebagai klien coway, anda boleh minum air coway tanpa perlu rasa takut dan gusar akan keselematannya.

Ringkasan

CR dah menguruskan lebih 700 unit produk coway seluruh malaysia, dan semuanya berpuas hati dengan kami.

Jadi anda yang menginginkan produk coway, boleh terus hubungi CR dengan tekan whatsapp dibawah

5 Tips Membeli Penapis Air Untuk Kegunaan Di Rumah

5 Tips Membeli Penapis Air Untuk Kegunaan Di Rumah

Tips Membeli Penapis Air Untuk Guna Di Rumah

Salam tuan, area rumah saya kerap sangat takde air, anak anak kuat minum air pulak tu. Boleh tak tuan cadangkan saya apa ciri-ciri penapis air yang perlu ada untuk penapis air yang baik? Tq ye.

Respon di atas sering CR terima, berkenaan dengan penapis air apa yang sesuai untuk famili mereka. Berikut adalah 5 tips yang boleh dijadikan panduan untuk tuan dan puan yang tengah baca blog saya ni. Moga bermanfaat!

5 Tips Membeli Penapis Air untuk Rumah Anda

  1. Jenama yang dikenali. Apabila kita membeli jenama yang dikenali boleh mengelakkan kita dari menyesal later on. Jenama yang terkenal akan menjamin produk yang anda beli berkualiti. Alaa, macam pilih kasut la, kita prefer kasut Nike berbanding kasut jenama X. Walaupun kita tahu kasut Nike tu sememangnya mahal tapi bak kata orang tua, alah membeli menang memakai.
  1. Tidak Membabitkan Mana Mana Loan Bank Ataupun Pihak Ketiga. Haa ni kita sebagai end user kena sangat sangat berhati hati. Sebabnya, ramai dah yang tertipu. Clarify habis habis dengan ejen tu jika buat monthly payment adakah ianya melibatkan loan bank ataupun 3rd party. Jika ya, ELAKKAN! Kerana ianya akan melibatkan credit scoring kita dengan bank! Setakat ni, Coway sahaja yang menyediakan PAKEJ SEWA BELI yang tidak membabitkan pinjaman dengan bank mahupun pihak ketiga.
  1. Fungsi air sejuk dan panas. Alang alang dah nak beli penapis air, teruslah beli yang lengkap dengan suhu panas (air mendidih), suhu biasa (ambient) dan suhu sejuk. Kann senang kerja di dapur nanti. Nak prepare breakfast untuk anak anak pon sekejap je dah settle.
  1. Mempunyai  Kapasiti Tangki Simpanan Air Yang Besar. Ramai yang tersilap, mereka membeli penapis air sekadar untuk minum sahaja. Dah beli Penapis Air Coway tu, terus je purchase yang tank besar. Bukan untuk minum je, malah untuk masak, mandi baby pon sangat digalakkan!
kapasiti tangki penapis air coway
  1. After sales servis yang berjadual. Yes kat point ni yang palinggg penting sekali. Sebab apa? Sebab kat sinilah banyak berlakunya filter sumbat, rosak, air tak sejuk, dan macam macam lagilah. Jadi, denga Coway, kami sememangnya menyediakan servis berkala setiap dua bulan sekali untuk memastikan produk beroperasi pada kadar optimum. Tengok link sini untuk lebih detail pakej Coway > http://www.cowayregiment.com/penapis-air-coway/