Kelebihan Ejen Coway

Kelebihan Ejen Coway

5 Perkara Orang Selalu Tanya Bila Nak Mula Menjual Coway

kelebihan ejen coway

Coway sudah bertapak di Malaysia sejak tahun 2006 lagi, dan tahun ini (2020), genaplah perjuangan kami selama 14 tahun.

Alhamdulillah, pada 2018 kami juga sudah mula expand ke Indonesia, Singapura dan Brunei. InsyaAllah sedikit masa lagi, Coway akan terus kukuh di pasaran Nusantara.

managing director coway malaysia
Managing Director Coway Malaysia – Kyle Choi

Mengikut keluaran Business Today bertarikh 19 November 2020, Coway Malaysia sudah pun menjana pendapatan RM1.5 Billion pada tahun 2019 dan akan hit lebih tinggi lagi pada tahun 2020 walaupun Malaysia dilanda wabak covid 19.

Cuba anda semak, berapa banyak syarikat gergasi yang dapat menjana pendapatan sebanyak ini?

Kami di coway malaysia, mempunyai visi, iaitu untuk menjadikan ia sebagai sebuah syarikat legasi yang bertahan sehingga lebih 100 tahun!

Adakah anda akan menjadi salah seorang peneraju bersama sama CR?

general manager dan sales manager coway malaysia
Para general manager dan sales manager di coway malaysia

5 Kelebihan Ejen Coway Yang Ramai Orang Tak Tahu

Jadi CR bantu anda listkan 5 perkara yang anda sebenarnya tak tahu tentang kelebihan seorang ejen coway.

Berapa Komisyen Produk Coway? Dan Berapakah Potensi Income Untuk Seorang Ejen Coway?

Seorang ejen coway yang berjaya menjual satu unit penapis air coway villaem 2 (chp18ar), dia akan mendapat komisyen jualan lebih kurang RM300 satu produk.

Namun, kiraan komisyen produk adalah berbeza bagi mereka yang membeli secara tunai atau ansuran bulanan sewa beli.

Purata komisyen seorang ejen coway full time yang komited dengan kerjaya ini ialah lebih kurang RM10,000 – RM20,000 sebulan. Banyakkan?

komisyen ejen coway dalam sebulan

Apakah Beza Part Time dan Full Time?

Beza antara part time dan full time ialah sebagai seorang full timer, anda hanya perlu join sesi Pembelajaran Pagi [Morning Learning] setiap Isnin, Rabu dan Jumaat secara virtual sahaja sama ada melalui FB Live ataupun Zoom.

Sesi Morning Learning ini hanya berlangsung 1 jam sahaja, dan anda tidak perlu ke ofis pun untuk hadir kan diri.

Kemudian, atas dasar komitmen anda sebagai seorang Full Time ejen coway, anda dibayar lagi insentif dan elaun prestasi oleh coway bermula dari RM800-RM2500.

Untuk ejen part time pula, komisyen produk masih sama. Cuma anda tidak akan dapat insentif dan elaun prestasi oleh coway.

Jadual di bawah ialah perbezaan antara part time dan full time;

komisyen ejen part time
komisyen ejen full time

Berapakah Modal Startup Bisnes Ejen Coway?

capital bisnes ejen coway

Ini ialah soalan paling common CR dapat. Sebenarnya, untuk jadi ejen coway ini, sangat mudah.

Anda hanya mendaftar RM120 sahaja, sekali seumur hidup. Kemudian, anda akan dapat startup sales kit dari coway, serta ID rasmi selaku ejen coway.

Dan apabila anda sudah dapat ID coway, anda boleh akses ke web sistem coway untuk monitor semua order order pelanggan anda nanti.

web sistem coway untuk monitor sales

Ejen Coway Ada Basic Tak?

ejen coway tidak mempunyai basic, tetapi dibayar komisyen yang sangat lumayan

Sebagai seorang ejen coway, anda tidak mempunyai basic [gaji tetap]. Tetapi, coway malaysia telah membayar komisyen yang sangat lumayan pada seorang ejen coway.

Potensi komisyen seorang ejen coway memang mampu mencecah hingga RM20,000 setiap bulan, cuma persoalannya, mampukah anda menghadapi cabaran dan dugaan untuk mendapat bayaran lumayan sebegitu?

Namun, apabila anda sudah berjaya di promote ke peringkat manager, anda akan mempunyai basic sehingga RM8,000 sebulan serta mempunyai EPF / SOCSO.

Menarik bukan?

Untuk Dapatkan Komisyen RM10,000 Sebulan, Berapa Kena Jual?

coway boleh jana lebih dari rm10000 sebulan untuk ejen coway

Secara kasar, untuk jana komisyen RM10,000 sebulan, anda hanya perlu menjual 20 unit sahaja dalam sebulan. Anda boleh sewakan atau jual secara tunai pada rakan rakan anda, ahli keluarga, saudara mara anda dan rakan sekerja anda. Mudah kan?

Semua training, SOP dan modul jualan ada disediakan dalam tim CR.

Tiada Had, Tiada Limit

di coway, tiada had dan limit pendapatan untuk komisyen ejen

Di coway, kami tidak ada CAP amount untuk bayaran komisyen produk anda. Lebih banyak anda jual, lebih banyak anda dapat.

Tiada limit, tiada had. The only limit, is YOU.

Jom sertai tim CR untuk jana pendapatan lumayan di coway, kita ubah hidup kita, ubah ekonomi keluarga kita. CR akan guide anda sampai jadi!

book appointment now

Kesimpulan

CR dah menguruskan lebih 700 produk coway semalaysia, dan CR mempunyai ejen lebih 50 orang yang menghasilkan pendapatan tambahan RM800-RM3000 sebulan.

Jika anda juga ingin menjana pendapatan lumayan di platform coway ini, jangan teragak agak untuk terus hubungi kami. Bimbingan dan latihan akan diberikan.

trusted coway agent
Coway CSTeam Super HP Quarter 2 Di Majestic Theatre Penang.

Coway CSTeam Super HP Quarter 2 Di Majestic Theatre Penang.

cari kunci kereta jap

Alhamdulillah, pencapaian untuk suku kedua 2019 berjaya mengatasi pencapaian aku pada suku pertama yang lalu.

1. 3WS Consecutive for 3 months

3w10s consecutive achievers

2. Top 3 Super HP (under General Manager Ahmad Lotfi)

top 3 super HP

3. Achiever untuk Trip 5 ⭐ Coway ke Taiwan (bertolak pada awal september nanti).

taiwan achivers

Pada Siti Nuur Hidayu, terima kasih kerana sentiasa berada di sisi, dari kita zero, sedikit demi sedikit kita bangkit semula, bertahan dan terus memacu kedepan. Terima kasih kerana yakin dan sentiasa support pada perancangan aku dalam menaikkan ekonomi keluarga dan performance diri.

Pada super Managers aku, Yusniza Raja Yusop dan Hezree Azizi, u guys adalah yang terbaik. Dari dulu hingga sekarang, tak pernah menyerah kalah pada aku. Sentiasa memperkemaskan gerak kerja aku, dan selalu ada pada bila bila masa aku perlukan. Allahu. Semoga tuhan ja balas jasa baik kalian.

bersama sales managers dan rakan seperjuangan

Pada abah yang di kejauhan, terima kasih atas doa yang tak henti henti pada anakmu ini. InsyaAllah, anak mu ini akan berikan yang lagi baik dari masa ke masa 🥰.

Pada teman seperjuangan, kamulah yang sebenarnya banyak membantu aku untuk lebih cekal dalam bidang ini. Kamulah yang banyak memberikan aku inspirasi, dan kamu semua jugak yang selalu mengingatkan aku, yang menyerah kalah itu bukan pilihan dalam hidup. Allah, banyak sangat yang kamu semua dah lakukan untuk aku, semoga Dia memberikan yang terbaikk untuk kamu semua 💞

Pada semua pelanggan Coway aku, terima kasih kerana mempercayai diri ini. Walhal aku bukan siapa siapa pun untuk kamu semua percaya. Hanya orang asing, yang tiba tiba diberikan amanah untuk menguruskan jualan yang purata harga satu unit produk, RM3400.

Dan kali ini, aku sudah bersedia untuk berkongsikan pada SEMUA orang, tentang apa yang telah aku capai sepanjang aku bekerja dengan Coway dari 2015 sampai sekarang.

Dan it is time for me to give back to the community, aku sudah bersedia untuk melatih mereka yang rela dipukul dan dipalu sehari hari semata mata untuk mereka mengecapi peluang yang lebih besar yang tak tercapai dek akal kita selama ini. InsyaAllah.

Tolong doakan aku ya

Raja Yusaini
Insan Yang Lemah, Tetapi Mengalah itu Bukan Aku

Langkah Kearah Jurujual Unggul

Langkah Kearah Jurujual Unggul

Kami sediakan startup langkah ke arah jurujual unggul

Assalamualaikum wbt. Di csteam coway, kami menyediakan latihan kearah jurujual unggul dan bimbingan padu kepada ejen coway yang bernaung di bawah csteam secara PERCUMA.

Kami menyediakan latihan bimbingan untuk dua saluran market iaitu:

  1. Online
  2. Offline
Langkah Kearah Jurujual Unggul

Jadi jika anda berminat untuk menyertai pasukan jurujual terunggul di coway malaysia, boleh terus tekan link di bawah untuk pertanyaan lebih lanjut;

Kelas bimbingan asas jurujual

Kami faham, untuk cuba cuba menjual produk premium seperti coway ini memang cabarannya sangat sukar. Tapi tuan puan jangan bimbang. Kami menyediakan banyakk resipi untuk tackle bermacam jenis audiens samada di alam maya atau di roadshow atau booth booth supermarket.

Di bawah ialah latihan basic untuk seorang ejen coway yang baru mula untuk kickstart dan terus memacu jualan yang tinggi untuk kecapi target masing masing.

Langkah Kearah Jurujual Unggul

Kelas setup FB ads khusus niche penapis coway

Kenapa perlu bayar ribu riban untuk kelas fb ads diluar? Sedangkan tuan puan boleh mendapat ilmu fb ads khusus untuk niche coway secara percuma dalam csteam.

Benda boleh free kenapa nak bayar kan?

Bukan setakat fb ads, kami jugak memiliki manager yang mempunyai kepakaran khusus untuk mengiklankan di google! Semua ini kami boleh perturunkan ilmunya secara percuma sahaja khusus untuk perkembangan dan pertumbuhan jurujual.

bimbingan kelas fb ads
Csteam Grand Power Hour 2019

Csteam Grand Power Hour 2019

Malam Meraikan Kecermelangan Ejen Jualan Coway

Pada 27 april yang lepas, csteam (baca common sense team) telah pun organize satu malam apresiasi gilang gemilang khusus untuk para ejen jualan nya yang berjaya mencapai KPI yang telah di set kan oleh csteam sendiri.

Pelbagai award yang dah dipertandingkan dan seramai 196 achiever pada malam itu yang diraikan dengan penuh meriah oleh para managers di CSTeam. Alhamdulillah, cowayregiment.com ialah salah seorang insan yang terpilih untuk merangkul 3 award pada malam itu.

Csteam Grand Power Hour 2019
para managers adan achievers dalam csteam grand power hour 2019

Alhamdulillah, cowayregiment.com jugak telah terpilih sebagai salah seorang top 10 achievers dalam Csteam. Ini semua tidak mampu dicapai tanpa sokongan penuh dari para pelanggan coway kami.

Csteam Grand Power Hour 2019
alhamdulillah, menjadi top 10 achievers dalam csteam

Hasil perjuangan sejak 2015, akhirnya segalanya berbaloi! Terima kasih yang tak terhingga kami ucapkan pada semua pelanggan yang mempercayai servis kami. InsyaAllah pada suku kedua tahun 2019 ini kami akan jadikan lebih padu dan lebih mantap lagi untuk berkhidmat pada pelanggan coway satu malaysia.

Csteam Grand Power Hour 2019
antara award yang dimengangi oleh cowayregiment.com

Award yang dimenangi pada malam itu:

  1. 30 unit nett January, February and March
  2. 3WS consecutive Jan- March
  3. Top 10 Achiever Csteam Quarter 1
Csteam Grand Power Hour 2019
consecutive 3ws achiever

Alhamdulillah, terima kasih pada sokongan kalian. Doakan kami diberi kesihatan untuk terus membantu tuan puan tentang produk coway ya. Cowayregiment.com akan memacu lebih padu lagi untuk suku kedua 2019, semoga kami terus istiqomah.

Trip Tajaan Dari Coway

Trip Tajaan Dari Coway

Trip Tajaan dari Coway ke Royal Belum Perak 2019

Trip tajaan dari coway kalini memang best, walaupun tak jauh, tapi sangat mencabar dan lebih mengeratkan bonding antara kami satu pasukan.

Trip Tajaan Dari Coway

Seramai 21 orang telah terpilih untuk menaiki boathouse di hutan royal belum perak ni tau, dan saya ialah antara yang terpilih dalam trip tajaan sepenuhnya oleh coway kalini.

Kriteria untuk layak trip:

  1. Tempoh fighting ialah dari februari hingga mac 2019.
  2. Mesti hit WS satu kali dalam tempoh tu.
  3. Minimum nett 10 unit sebulan
  4. Maintain neo pro sepanjang tempoh fighting.

Alhamdulillah kami semua lepas dengan syarat tersebut dengan jayanya. Semua ini adalah hasil dari support pelanggan saya yang tidak putus putus dan hasil kepercayaan mereka pada saya.

Trip Tajaan Dari Coway

Ini lah rupa boathouse kami. Takde aircond, hanya berkipaskan angin bayu dari alam semula jadi. Memang puas!

Trip Tajaan Dari Coway

Pemandangan yang tenang sepanjang kami belayar 3 hari 2 malam di royal belum. Memang masuk jauhh kedalam hutan dan disana tiada coverage telefon, dan kami belajar untuk hidup pada perkara asas sepanjang di sana.

Kalau tuan puan teringin untuk join team kami, boleh terus klik link di bawah untuk dapatkan detail berkenaan ejen jualan coway