Dulu anak susah sangat nak minum air masak. Asyik minum air manis. Baca pengalaman Puan Liyana

Dulu anak susah sangat nak minum air masak. Asyik minum air manis. Baca pengalaman Puan Liyana

Dulu anak susah sangat nak minum air masak. Asyik minum air manis. Baca pengalaman Puan Liyana selesaikan isu anaknya yang kurang minum air masak setiap hari.

Kita mesti pernah menghadapi situasi anak anak kita yang ada masa susah nak minum air masak kan? Macam macam alasan si cilik bagi untuk menyelamatkan diri dari minum air masak. ?

Lepas tuan puan baca ni, kami harap ia dapat memberi solusi kepada tuan dan puan dan sekaligus berjaya menaikkan minat si cilik tuan puan untuk lebih kerap minum air masak yang penting untuk mengekalkan hidrasi badan.

Puan Liyana wanita bekerjaya yang lain. ada masa beliau akan super busy menguruskan hal kerja sehingga tak sempat untuk masak dan menyimpan air didalam botol sebagai stok minuman sepanjang hari. Tambah pulak dengan kualiti air di kawasan rumahnya yang membimbangkan, Puan Liyana terpaksa beli air mineral di luar setiap hari yang berharga ±RM5.80 untuk 5L.

Kemudian beliau mula merisik risik dengan saya tentang PAKEJ LENGKAP SEWA BELI penapis air Coway beberapa bulan lalu untuk dimasukkan didalam bajet beliau. Setelah berkira kira, sebenarnya beliau hanya membelanjakan hanya RM3.17 SEHARI sahaja dengan air sejuk, panas dan air suhu biasa UNLIMITED setiap hari.

Dan yang pasti, ruang peti ais dan dapur lebih kemas kerana tiada lagi lambakan botol botol kosong yang menunggu giliran untuk diisi air minuman!

Semenjak beliau memasang penapis air Coway respon beliau;
Rahsia Anak Puan Liyana Kerap Minum Air Kosong Terbongkar

“Senang nak bancuh susu sekarang, untuk Hannan, suka sangat mintak air sejuk. dan Alhamdulillah even air sejuk dia takde selsema or batuk. Hihi”


Dengan cuaca yang panas terik sekarang, puan Liyana super seronok sebab beliau jugak semakin kerap minum air kerana MUDAHNYA untuk mendapatkan air sejuk kegemaran beliau. Tak perlu lagi nak simpan dan TUNGGU air nak sejuk dalam fridge. Tekan sahaja, dan nikmati air sepuas puasnya.

Salahkan Ais Atau Gula?

Salahkan Ais Atau Gula?

Salahkan Ais Atau Gula?

salahkan ais atau salahkan gulaSALAHKAN AIS ATAU SALAHKAN GULA?

Di mana bahayanya gula putih?

Gula putih ini berbahaya salah satunya adalah kerana kandungan bahan peluntur (bleach), yang digunakan untuk memutihkan gula tersebut, pada asalnya gula itu berwarna perang. Ada mak mak yang tak tahu lagi dan menyalahkan ais jika anak mereka batuk berkahak.

Sebenarnya bukan masalah pada kandungan ais. Tetapi bahan peluntur tersebut. Didalam air ada sejenis bahan kimia yang digunakan untuk membunuh bakteria dan kuman di dalam air, atau lebih dikenali dengan nama klorin (Cl).

Bila kita buat ais batu di rumah, kami sarankan JANGAN gunakan air paip. Kerana dalam air paip ada kandungan klorin tadi. Gunakan air yang ditapis rapi (selalunya penapis yang menggunakan arang teraktif ataupun menggunakan sistem RO).

Inilah punca bila tuan tuan minum di kedai makan, anak minum air manis menggunakan gula putih, ditambah ais batu dengan kandungan bahan peluntur didalamnya, maka lengkaplah ‘ racun ‘ berbisa dalam diet anak.

Jadi bila anak batuk, minum air masak sejuk tanpa gula, puncanya pada ais batu yg ada kandungan bahan peluntur berbahaya.

Kesimpulannya, ais batu tidak berbahaya sekiranya elemen air itu tiada bahan kimia peluntur atau dari air yg ditapis.

Jelas?

Balik rumah, tukar gula dirumah. Beli gula perang atau kalau boleh kurangkan penggunaan gula dalam minuman seharian.

ATAU

Yang terbaik, balik rumah, servis dulu filter penapis air tuan tuan di rumah.

Takde lagi penapis air dekat rumah? Hubungi kami untuk tindakan pantas!

salahkan ais atau salahkan gula

5 Tips Membeli Penapis Air Untuk Kegunaan Di Rumah

5 Tips Membeli Penapis Air Untuk Kegunaan Di Rumah

5 Tips Membeli Penapis Air Untuk Kegunaan Di Rumah

5 tips membeli penapis air untuk kegunaan di rumah

Salam tuan, area rumah saya kerap sangat takde air, anak anak kuat minum air pulak tu. Boleh tak tuan cadangkan saya apa ciri-ciri penapis air yang perlu ada untuk penapis air yang baik? Tq ye.

Dua respon di atas sering saya terima, berkenaan dengan penapis air apa yang sesuai untuk famili mereka. Berikut adalah 5 tips yang boleh dijadikan panduan untuk tuan dan puan yang tengah baca blog saya ni. Moga bermanfaat!

5 Tips Membeli Penapis Air untuk Rumah Anda

  1. Jenama yang dikenali. Apabila kita membeli jenama yang dikenali boleh mengelakkan kita dari menyesal later on. Jenama yang terkenal akan menjamin produk yang anda beli berkualiti. Alaa, macam pilih kasut la, kita prefer kasut Nike berbanding kasut jenama X. Walaupun kita tahu kasut Nike tu sememangnya mahal tapi bak kata orang tua, alah membeli menang memakai.
  2. Tidak Membabitkan Mana Mana Loan Bank Ataupun Pihak Ketiga. Haa ni kita sebagai end user kena sangat sangat berhati hati. Sebabnya, ramai dah yang tertipu. Clarify habis habis dengan ejen tu jika buat monthly payment adakah ianya melibatkan loan bank ataupun 3rd party. Jika ya, ELAKKAN! Kerana ianya akan melibatkan credit scoring kita dengan bank! Setakat ni, Coway sahaja yang menyediakan PAKEJ SEWA BELI yang tidak membabitkan pinjaman dengan bank mahupun pihak ketiga.
  3. Fungsi air sejuk dan panas. Alang alang dah nak beli penapis air, teruslah beli yang lengkap dengan suhu panas (air mendidih), suhu biasa (ambient) dan suhu sejuk. Kann senang kerja di dapur nanti. Nak prepare breakfast untuk anak anak pon sekejap je dah settle.
  4. Mempunyai  Kapasiti Tangki Simpanan Air Yang Besar. Ramai yang tersilap, mereka membeli penapis air sekadar untuk minum sahaja. Dah beli Penapis Air Coway tu, terus je purchase yang tank besar. Bukan untuk minum je, malah untuk masak, mandi baby pon sangat digalakkan!
  5. After sales servis yang berjadual. Yes kat point ni yang palinggg penting sekali. Sebab apa? Sebab kat sinilah banyak berlakunya filter sumbat, rosak, air tak sejuk, dan macam macam lagilah. Jadi, denga Coway, kami sememangnya menyediakan servis berkala setiap dua bulan sekali untuk memastikan produk beroperasi pada kadar optimum. Tengok link sini untuk lebih detail pakej Coway > http://www.cowayregiment.com/penapis-air-coway/