Cara Cara Tamatkan Kontrak Penapis Air Coway

Cara Cara Tamatkan Kontrak Penapis Air Coway

Cara Cara Tamatkan Kontrak Penapis Air Coway

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan kawan. Terima kasih kerana sudi melawat di web kami lagi. Haa kali ni kami nak kongsikan bagaimana cara cara untuk tamatkan kontrak penapis air Coway.

Sebelum kita pergi lebih dalam tentang cara cara tamatkan kontrak penapis air Coway, kami mahu anda tahu sebelum anda boleh menamatkan kontrak penapis air Coway, ia mesti  menepati 2 syarat ini;

    1. Pastikan akaun Coway anda cukup 3 tahun
  1. Pastikan tiada tunggakan bulanan.

Cara cara untuk tamatkan kontrak penapis air Coway tuan tuan ialah;

  1. Call HOTLINE Coway, 1-800-888-111 dan beritahu customer service yang anda nak tamatkan kontrak penapis air coway
  2. Beritahu mereka yang anda nak stop akaun dan telah bersedia untuk pulangkan unit penapis air coway tu.
  3. Seterusnya tunggu pihak Coway akan ambil kembali unit mesin penapis air dari tempat anda.
p.s: Tiada sebarang refund atau ganti rugi yang Coway akan bayar bagi pihak anda.

Simple je kan nak tamatkan kontrak penapis air Coway? Yang penting umur akaun mestilah cukup 3 tahun. Kalau tak cukup 3 tahun akan dikenakan bayaran penalti.

UPDATE Mac 2019

Jika produk belum mencukupi minimum kontrak selama 3 tahun, berikut merupakan formula kiraan penalti bagi yang ingin menamatkan kontrak.

( remaining kontrak period x rental product ) x 50% discount

Contoh 1

Produk: Penapis air Villaem
Bulan pemasangan: Jan 2017. Ingin tamatkan kontrak pada Jan 2018

[(36 bulan – 12 bulan) x RM125] x 50% discount]
Jumlah penalti= RM1,500

Contoh 2
Produk: Penapis udara Lombok
Bulan pemasangan: Mei 2017. Ingin tamatkan kontrak pada Jan 2018

[(36 bulan – 8 bulan) x RM110] x 50% discount]
Jumlah penalti= RM1,540

ARTIKEL BERKAITAN

  1. Ejen coway penipu

Kontrak Penapis Air Coway

Kontrak Penapis Air Coway

Kontrak Penapis Air Coway

-UPDATED APRIL 2019-

Tahniah sebab anda telah klik ke ruangan yang paling banyak orang nak tahu pasal Coway. Kenapa?

Kerana ia berkaitan dengan perjanjian Pakej Lengkap Sewa Beli Produk Coway atau dikenali sebagai Kontrak Penapis Air Coway. Bermacam macam spekulasi yang telah di keluarkan oleh pesaing Coway semata mata untuk menakutkan orang ramai. Jadi, di sini kami nak bantu anda semua supaya jelas dan faham tentang kontrak penapis air Coway.

kontrak produk coway

Kontrak coway 2019

Jika anda mengalami sebarang kemusykilan tentang kontrak penapis air coway ini, boleh hubungi kami di 0127819907 atau 011 3208 8344
<< TEKAN DISINI UNTUK INFO LANJUT >>

Ini merupakan kontrak penapis air coway; untuk kontrak pakej lengkap sewa beli Coway ni terbahagi kepada dua iaitu;

i) Minimum Kontrak: Selama TIGA TAHUN (3) sahaja. selepas dua tahun, pelanggan tidak lagi terikat dengan Agreement Coway, namun begitu jika pelanggan sudah tidak lagi berminat menggunakan khidmat Coway, produk akan di ambil balik oleh pihak Coway tanpa DIKENAKAN SEBARANG PENALTI.

ii) Maksimum Kontrak: Selama LIMA TAHUN (5) sahaja. Selepas 5 tahun, produk akan menjadi hak milik tuan puan. Dan sepanjang 5 tahun ini, servis dua bulan sekali, penukaran filter dan waranti produk di tanggung sepenuhnya oleh Coway.

<< TEKAN DISINI UNTUK INFO LANJUT >>

bahagian minimum kontrak coway dan registration fees

installation condition

Masih tak jelas dengan kontrak coway? Biar kami bantu anda! Klik link di bawah dan kami akan hubungi anda kurang dari 24 jam;

butang-tempah-06-merah