Anak anak Syurga

Anak anak Syurga

Anak  Anak Syurga – Taska Cahaya Bestari Di Rawang

Terima kasih Chekgu Umi Kalsum kerana meyakini produk Coway!

Beliau tahu, apabila bab menjaga kanak kanak di bawah umur sememangnya satu cabaran yang sangat besar dan beliau tahu, ibu bapa pasti mencari pusat jagaan yang benar benar dapat cater keperluan anak anak mereka semasa mereka sedang bekerja.

anak-anak-syurga-3

Jadi bagaimana Chekgu Umi menangani isu itu?

Setelah beberapa kali kami bermesuarat dengan beliau, akhirnya beliau bersetuju untuk meletakkan penapis air dan penapis udara di ruang pembelajaran anak anak. Secara tidak langsung, ini telah meningkatkan kredibiliti taskanya kerana pihak taska cahaya bestari mengambil langkah keselamatan untuk menjaga kesihatan anak anak ini sepanjang berada ditaska beliau.

Sekurang kurangnya, ibu bapa yang menghantar anak anak mereka ke sini, berasa selamat dan secure.

anak-anak-syurga-2

Alhamdulillah, lebih kurang dua minggu Coway terpasang di sana, ibu bapa turut berbesar hati dan memuji pihak Chekgu Umi atas tindakan efisien beliau. Perasaan aku lagi lahhh gumbira bila dapat bantu taska ini dalam meningkatkn mutu dan kualiti performance mereka (aku cuba menahan nafsu untuk berjoged depan chekgu tu).

Syukur ke atas Nya kerana mempermudahkan segala urusan. Ok lah. semoga semuanya terus sukses dan berjaya.

p.s: Cuba korang tengok anak anak dalam tu, semua hyper active. Adohai, peluh peluh jugak melayan diorang tadi.

anak-anak-syurga

Perlukah Penapis Udara Dalam Rumah?

Perlukah Penapis Udara Dalam Rumah?

Perlukah Penapis Udara Dalam Rumah?
Tempat yang kita rasa paling selamat mestila rumah kan?

Tapi,

Tahu tak  sebenarnya kebanyakkan penyakit kita boleh dapat dari dalam rumah!• Bahan-bahan kimia yang meruap daripada cat dinding rumah.

  • Habuk & Kulat daripada karpet & perabot, makhluk-makhluk halus yang kita tak nampak ie virus & bacteria yang kita bawak balik ke rumah tanpa sedar dan daripada pets
  • gas-gas yang bahaya macam formaldehyde daripada peti ais, ubat nyamuk & serangga
  • asap rokok (kalau ada perokok la dalam rumah)
  • Masalah jerebu
  • Bau bauan dari pada kain baju yang dijemur indoor, dapur, tilam dan sofa

Ishhh, banyak la kalau nak sebut satu-satu!

Semua yang kat atas tadi sentiasa berkeliaran dalam rumah. Kalau perngudaraan rumah baik better la kalau nak compare rumah yang 24jam on air cond tingkap dan jendela tertutup rapat. Fuh! Lepastu, mula la:

  • Selsema yang tak berkesudahan
  • Batuk berpanjangan
  • Baby kerap demam
  • Masalah pernafasan
  • Eczema disebabkan habuk & kuman

Jadi, no wonder kita kerap terkena penyakit penyakit macam kat atas tadi ni kan? Kalau anda tanya kami, perlukah penapis udara di setiap rumah, jawapannya YA, PERLU!

perlukah penapis udara dalam rumah?

 

 

 

 

Tips Memilih Penapis Udara

Tips Memilih Penapis Udara

Tips Memilih Penapis Udara – 5 Tips Penting Anda Patut Tahu!
Assalamualaikum semua supporters Coway Regiment!


Terima kasih kerana sudi lagi singgah di web kami untuk mendapatkan latest info dan input input yang insyaAllah bermanfaat untuk anda. Selalu ramai pelanggan kami yang bertanyakan apakah perkara yang perlu di ambil kira untuk membeli penapis udara,

So,

Kali ni kami nak share TIPS MEMILIH PENAPIS UDARA

Tips tips Memilih Penapis Udara

» Pastikan ianya mempunyai pengesahan dari AHAM (Association of Home Appliance Manufacturers). Apa itu AHAM? Oklah, kat sini kami brief sikit tentang AHAM untuk anda semua supaya lepas ni lebih teliti dalam membeli sebarang perkakas elektrik di rumah kayy.
AHAM ialah pihak ketiga yang menjalankan uji kaji kepada semua jenis perkakas rumah di SELURUH DUNIA seperti penghawa dingin, peti sejuk, mesin basuh, penyaman udara dan pembersih udara. Bagaimana nak tahu produk anda itu diluluskan oleh AHAM? Haa tengok contoh bawah ni;

tips memilih penapis udara 1Kalau anda dah jumpa tanda ‘right’ besor macam ni, meaning produk anda diluluskan oleh AHAM. Haa ni contoh produk produk penapis udara yang telah mendapat kelulusan dari AHAM.

tips memilih penapis udara 2
»
 Pastikan ianya dilengkapi HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter. Bawah ni kami tunjukkan macam mana rupa bentuk HEPA filter tu. HEPA filter ni sangat penting sebab ia boleh menapis sehingga 0.3 micro meter partikel yang berada di sekelilingnya. Tahukah anda saiz partikel habuk jerebu yang biasa di Malaysia ialah 2.5 micro meter?
tips memilih penapis udara 3 tips memilih penapis udara 4» Pastikan anda servis penapis udara anda berkala, untuk mengelakkan dari tersumbat atau pon keefektifannya berkurang.

» Pilih yang kurang bunyi memandangkan anda perlu meletaknya semalaman ketika tidur.

» Pastikan ianya mempunyai WARANTI PENUH produk untuk masa yang di tetapkan dan mempunyai after sales servis yang baik.