Jatuh Tangga Sebab Turun Naik Beli Air Mineral

Jatuh Tangga Sebab Turun Naik Beli Air Mineral

Jatuh Tangga Sebab Merana Turun Naik Isi Air

Assalamualaikum wbt.

Pada tarikh harini, tahun 2016, CR berjaya menguruskan tempahan penapis air coway dari seorang pelanggan ni, nama dia Puan Siti Hajar, lebih mesra di panggil Kak Jat.

Setahun Turun Naik Beli Air

Beliau merana lebih setahun turun naik isi air dekat rumah beliau.

setahun merana turun naik beli air mineral dekat luar sebelum pasang penapis air coway core chp671l

“Sudah setahun saya tinggal di selangor, setahun pergi balik bawa botol air tadah air kat penapis luar rumah.”

Puan Siti Hajar

Sibuk Bekerja

Kak Jat ni merupakan lecturer di salah sebuah kolej vokasional di selangor. Selama setahun lebih beliau dan keluarganya berpindah ke sini, mereka terpaksa beli air di mesin air yang berdekatan, dan terpaksa angkut turun naik dari tingkat 4 ke bawah.

wanita bekerjaya

Nak dijadikan cerita, kak jat ni pernah ada history slip disc tau. Jadi amatlah bahayanya beliau turun naik angkut botol air 5L tu. Tiga hari sekali mesti beliau kena topup balik air air dalam botol.

penapis air coway core chp671l

Bayangkan, sekali topup, dah kena bawak air 4 botol 5liter turun, lepas tu, kena isi satu satu. Kena tunggu lagi. Lepas isi semua botol, angkut pulak keatas. Allahu.

Jadi, kak jat pon google penapis air coway, dan terjumpalah website CR. Ceritanya, terus CR jumpa dia di rumah, dan kesian sangat, dia memang dah tak tahan dah nak angkut air.

Jadi lepas CR explain pada beliau, alhamdulillah beliau berkenan dengan model standing coway Core ni.

Now, alhamdulillah, dah tiga tahun dia guna Coway, dan semuanya berjalan lancar. CR amat syukur sangat sebab kak jat gembira sejak gunakan coway.

Kesimpulan

CR dah menguruskan lebih 700 unit produk coway satu malaysia, dan alhamdulillah kesemua nya berpuas hati dengan servis yang CR tawarkan.

trusted coway agent

Semoga produk produk ini dapat memberi manfaat pada anda semua dan semoga doa kalian menjadi asbab saham CR untuk menuju keredhaanNya.

Wallahualam.

Kenapa Coway Mahal

Kenapa Coway Mahal

Antara sebab kenapa coway mahal ialah disebabkan pakej yang ditawarkan dalam coway. Pakej lengkap sewa beli coway dah termasuk semua perkara dibawah:

☑ Tukar Filter berjadual, PERCUMA. [5 tahun]

☑ Service setiap 2 bulan, PERCUMA [5 tahun]

☑ Pindah Rumah, PERCUMA [1 tahun sekali, utk 5 tahun]

☑ Warranty, Luar & Dalam, PERCUMA [5 Spare Parts tahun]

☑ (Mekanikal & Elektronik), PERCUMA [5 tahun]

☑ Pemasangan PERCUMA.

☑ Piping PERCUMA.

☑ penghantaran PERCUMA.

☑ Sanitasi & Produk check-up setiap 2 bulan, PERCUMA.

Jadi kami nak bagi lebih pencerahan tentang harga coway yang tuan puan nampak MAHAL, tapi sebenarnya sangat BERBALOI;

Kenapa Coway Mahal

Berdasarkan jadual di atas, semestinya kita sudah nampak yang mana lebih memberikan impak dalam membeli dan kepuasan ketika menggunakan nya.

Sebagai pelanggan yang bijak, kita haru menilai dari segi aspek keseluruhan terutama dari segi ketahanan dan penggunaan untuk tempoh at least 10 tahun.

Cuba kita lihat pada bahagian JUMLAH YANG PELANGGAN LABURKAN UNTUK TOTAL SERVIS DALAM TEMPOH SETAHUN tu.

Untuk coway, pelanggan hanya LABUR dalam RM170 sahaja setahun berbanding dengan brand C, iaitu RM 304 setahun. Ini melebihi RM134 dari coway, dan sangat merugikan pelanggan.

Dan bayangkan, hanya dengan perbezaan harga sebanyak RM 9 sahaja, pelanggan dah boleh menikmati produk premium berjenama seperti coway. Tangki yang lebih besar, support servis yang lebih bagus dan waranti yang lebih menjaminkan pengguna untuk 10 tahun akan datang.

Kenapa Coway Mahal

ARTIKEL BERKAITAN

  1. Harga penapis air coway 2019
  2. Coway Neo WOW Plan
  3. Coway vs Cuckoo
Coway Ombak

Coway Ombak

Coway Ombak

Coway Ombak ini direka khas untuk semua rakyat Malaysia. Diperkenalkan kepada market malaysia pada penghujung tahun 2018, coway ombak telah menjadi satu fenomena dalam industri penapisan air domestik di Malaysia. Coway ombak ni ada jugak customer kami yang menggelarnya Mr THANOS. Haha, sebab apa? Jom tengok video dekat bawah;

coway ombak

Dengan rekaan yang moden dan mewah, memang sangat mengujakan sesiapa sahaja yang melihatnya. Berkapasiti 13.5L, amat sesuai untuk keluarga besar ataupun yang selalu menerima kunjungan tetamu.

coway ombak

SPESIFIKASI COWAY OMBAK

Filtration Method : Reverse Osmosis

Filtration Capacity :
3.2 Litre / Jam

Penggunaan Tenaga :
Heater 672W – 800W
Compressor 0.6A

Kapasiti Tangki
:
7.8 Litres Ambient Water
2.3 Litres Air Sejuk
3.4 Litres Air Panas

Filters :
Neo-Sense (Sediment + Pre-Carbon)
RO Membrane
Plus Inno-Sense (Post-Carbon + Fine)
Mineral (Optional)
Antibacterial

KELEBIHAN COWAY OMBAK

1- RO water+mineral water
sebelum ni buntu nk pilih air RO@mineral,nah!skrg ombak didatangkan dgn dua ciri penapisan,tapisan RO dan mineral,tk perlu risau lgi sbb manfaat air RO dan mineral semua boleh dapat dlm 1 penapis air??..best kan??

2- Lengkap dengan sistem keselamatan dan penjimatan
Silent mode,sistem penjimatan tenaga dan kunci keselamatan air panas utk kanak kanak (child safety lock)

3- Lebih 50 tetapan suhu
suhu panas boleh setting sendiri dgn hnya pusingan tombol,pengguna boleh memilih suhu air dari 40 hinggalah ke 90 celcius dan boleh pilih level air yg akan keluar,250ml,500ml,1000ml,atau tanpa had?senang kan kalau ada kenduri ke,nk isi air dlm balang besar..

Nota tambahan: coway ombak ni didatangkan khas dengan filter untuk masakan, jadi kita boleh basuh lauk, sayur, masak nasi dansemua urusan masakan dengan menggunakan air RO+mineral ni tau.

PROMOSI COWAY OMBAK

Sempena tahun 2019, coway dah pun melancarkan beberapa promosi special untuk coway ombak.

Promosi 1- Ombak Fiesta:

Registration fee: RM200 waived!

One month advance RM140 sahaja

Promosi 2- Jom Tukar

promosi jom tukar penapis air coway

Syarat: Pelanggan hanya perlu bersetuju untuk trade in penapis air lama mereka kepada coway ombak, dan nikmati hanya bayaran bulanan RM130 sahaja!

ARTIKEL BERKAITAN:

  1. Promosi Jom Tukar Penapis Air kepada Penapis Coway
  2. Pakej Lengkap Sewa Beli Coway
  3. Penggunaan Bil Letrik Penapis Coway
Penapis Air Coway Villaem 2 – CHP18AR

Penapis Air Coway Villaem 2 – CHP18AR

Penapis Air Coway Villaem 2 ||CHP-18AR

penapis air coway villaem 2 - chp18ar

Penapis air coway villaem 2 (CHP18AR) ini merupakan generasi kedua dari penapis coway villaem 1.

Model ini kali pertama dilancarkan ialah pada disember 2018, dan telah menjadi produk hit sehingga ke hari ini.

Model penapis air coway villaem 2 (CHP-18AR) ini CR boleh katakan KING dalam liga nya tersendiri.

Di bawah CR akan terangkan perincian mengenai penapis air coway villaem 2 (CHP18AR) ini tentang kenapa ia merupakan KING dalam banyak banyak model penapis air dalam market malaysia;

Spesifikasi Penapis Air Coway Villaem 2 (CHP-18AR)

Penapis air coway villaem 2 (chp18ar) ini merupakan best selling model penapis air coway.

Ia mempunyai dimensi yang tegap dan nampak sangat mewah. Apabila di letakkan di dapur, secara tak sengaja ia menaikkan seri dapur anda dan bertambah lebih elegan.

penapis air coway villaem 2 atas kabinet dapur

Penapis air coway villaem 2 (chp18ar) ini mempunyai dimensi seperti berikut:

Ketinggian: 518mm

Panjang: 523mm

Lebar: 340mm

spesifikasi penapis air coway villaem 2 (chp18ar)

Dengan ukuran sebegitu, membuatkan ia nampak penuh dan tegap, sesuai diletakkan atas kabinet dapur anda.

Kelebihan Penapis Air Coway Villaem 2 (CHP-18AR)

Tangki Simpanan Air Yang Besar

kapasiti tangki yang besar untuk penapis air coway villaem 2 chp18ar

Penapis air coway villaem 2 (chp18ar) ini mempunyai tangki simpanan air yang besar, iaitu 11.3 Liter.

Dengan jumlah simpanan air yang banyak ni, ia mampu menampung sehingga 8 orang dewasa pada satu satu masa.

Disebabkan kelebihan ini, ia menjadi pilihan utama pengguna di malaysia.

Penapis coway villaem 2 (chp18ar) ini juga turut digunakan oleh sesetengah klien untuk mandikan sicomel:

video mandikan baby guna penapis coway villaem 2 (chp18ar)

Manual Dispenser

manual dispenser penapis air coway villaem 2 chp18ar

Kelebihan yang kedua penapis coway villaem 2 chp18ar ini ialah ia menggunakan sistem manual dispenser.

Kebanyakan model penapis air yang sedia ada pada hari ini ia menggunakan fully automated dispenser. Contoh macam touch button.

Kelemahan menggunakan sistem seperti ini ialah ia akan menyukarkan anda untuk keluarkan air panas dan sejuk jika bekalan elektrik terputus.

Child Lock

child lock button coway villaem 2 chp18ar

Button child lock ini sebenarnya ada pada semua model penapis air dan udara coway.

Kelebihan button child lock ini untuk mengelakkan dari kanak kanak bawah umur terkena air panas apabila cuba dispense air panas mesin coway secara berseorangan tanpa pantauan ibu bapa.

Cara menggunakannya mudah sahaja, hanya tekan button child lock tu sambil tolak dispenser coway villaem 2 ini maka akan keluarlah air panas untuk di gunakan.

Add On Booster Pump

Penapis air coway villaem 2 (chp18ar) ini juga dilengkapi dengan booster pump yang akan membantu percepatkan pengisian air dalam tangki penapis coway

Jika tekanan air rumah anda perlahan, maka model ini sangat sangat sesuai untuk di gunakan.

Harga Penapis Air Coway Villaem 2 (CHP-18AR)

harga penapis air coway villaem 2 chp18ar

Dengan spesifikasi yang tinggi, canggih dan heavy duty ini anda mesti expect harga penapis coway villaem 2 (chp18ar) ini cecah belas ribu kan?

Percaya atau tidak, mesin penapis coway villaem ini hanya berharga RM3900 sahaja dan terdapat 3 pakej belian untuk anda yang menginginkannya.

Pakej Belian Tunai

Harga melalui belian tunai ialah RM3900

Dan anda akan menikmati perkara perkara berikut:

  1. Produk penapis coway villaem 2 (chp18ar) yang baru dari dalam kotak (kalau ia sampai bukan dalam kotak, sila REJECT!)
  2. Pemasangan dan penghantaran percuma
  3. Servis 2 bulan sekali selama 1 tahun percuma
  4. Penukaran filter setiap 6 bulan selama 1 tahun percuma
  5. Waranti penuh produk untuk 1 tahun
  6. Pemasangan semula percuma setahun sekali.

Pakej Belian Melalui Installment Kad Kredit

installment kad kredit coway

Anda pemegang kad kredit? Kami ada offer istimewa untuk anda! Khas untuk semua pemegang kad kredit diatas, anda boleh menikmati pakej installment kad kredit dengan 0% interest!

Dan anda akan menikmati perkara perkara berikut:

  1. Produk penapis coway villaem 2 (chp18ar) yang baru dari dalam kotak (kalau ia sampai bukan dalam kotak, sila REJECT!)
  2. Pemasangan dan penghantaran percuma
  3. Servis 2 bulan sekali selama 1 tahun percuma
  4. Penukaran filter setiap 6 bulan selama 1 tahun percuma
  5. Waranti penuh produk untuk 1 tahun
  6. Pemasangan semula percuma setahun sekali.

Pakej Lengkap Sewa Beli

pakej lengkap sewa beli coway villaem 2 chp18ar

Melalui pakej lengkap sewa beli ini, anda boleh menikmati produk coway villaem 2 (chp18ar) dengan hanya RM4 sahaja sehari!

Ya betul. Dengan RM4 sehari iaitu bersamaan RM120 sahaja bulanan, produk coway villaem 2 akan dipasang di rumah anda.

Bayaran rental coway villaem 2 ini ialah selama 5 tahun. Sepanjang 5 tahun ini, anda akan dapat item berikut:

  1. Produk penapis coway villaem 2 (chp18ar) yang baru dari dalam kotak (kalau ia sampai bukan dalam kotak, sila REJECT!)
  2. Pemasangan dan penghantaran percuma
  3. Servis 2 bulan sekali selama 5 tahun percuma
  4. Penukaran filter setiap 6 bulan selama 5 tahun percuma
  5. Waranti penuh produk untuk 5 tahun
  6. Pemasangan semula percuma setahun sekali untuk 5 tahun.

Promosi Penapis Coway Villaem 2 (CHP-18AR)

Penapis coway villaem (chp18ar) ini mempunyai pelbagai variasi promo khas untuk anda yang menginginkan bibik korea ini berkhidmat di dapur.

Promosi promosi coway villaem 2 (chp18ar):

Pendaftaran Percuma

promosi-penapis-coway-villaem-2-chp18ar-pemasangan-percuma.

Melalui promosi pendaftaran percuma ini anda akan jimat sebanyak RM200 ringgit!

Jom Tukar Penapis Brand Lain Kepada Coway Villaem 2 (CHP-18AR)

Kalini coway memberikan anda peluang untuk tukar penapis lama anda (tak kisah apa apa brand) kepada penapis coway villaem 2 (chp18ar).

Dengan potongan harga lebih 10%, anda akan menikmati pakej sewa beli hanya pada RM104 sahaja bulanan!

Harga asal sewa beli coway villaem 2 (chp18ar) ini ialah RM120 bulanan tau.

Combo Penapis Villaem 2 dan Penapis Udara

promo combo coway villaem 2 dan penapis udara

Penapis coway villaem 2 ini juga boleh di pasangkan dengan penapis udara storm pada harga yang lebih rendah!

Harga normal iala RM210 bulanan, tapi dengan pakej combo ini hanya RM189 sahaja!

Kesimpulan

CR dah menguruskan lebih 700 unit produk coway, dan coway villaem 2 ini secara jujurnya paling heavy duty dan tahan lasak.

Pendek kata ia paling kurang meragam lah.

Jadi secara jujurnya, CR paling rekemen model coway villaem 2 (chp18ar) ini.

Siapa CR

trusted coway agent

Untuk tempahan, klik sahaja whatsapp di bawah:

booking now
Coway Neo RM85 – WOW Plan

Coway Neo RM85 – WOW Plan

Coway Neo RM85 – WOW Plan

gambar coway neo rm85 - wow plan

Ramai yang bertanya Coway Neo RM85

Harga asal untuk penapis air coway neo ni ialah RM108. Tapi sempena ulangtahun ke 12 coway di Malaysia, maka coway mengadakan promosi jualan runtuh! Penapis air coway neo ni dari harga RM108, TURUN jadi RM85 sahaja sebulan.

Pakej Coway Neo RM85

Ramai jugak yang bertanyakan pada kami, apakah pakej coway masih sama walaupun harga dah turun kaw kaw sempena promo ulangtahun coway ni?

Ya! Pakej coway masih sama!!

  • Servis dua bulan sekali selama lima tahun
  • Penukaran filter setiap 4 bulan selama lima tahun
  • Waranti penuh produk selama lima tahun!

Mengapa tunggu lagi?

Jangan tunggu tunggu lagi tuan puan, laju laju whatsapp kami di  Coway Regiment

Atau tekan je link di bawah ini

Kami boleh bantu anda jika ada sebarang soalan berkenaan promosi Coway Neo RM85 ni