Harga Penapis Air Coway 2019

Harga Penapis Air Coway 2019

HARGA PENAPIS AIR COWAY 2019

Senarai Harga Penapis Air Coway 2019 Untuk rujukan Anda

Sebarang pertanyaan boleh terus call kami di Coway Regiment atau tekan je link kat bawah!

logo tempah sekarang with hyperlink whatsapp
penapis air coway core
penapis air coway ferry
penapis air coway harry
penapis air coway lucy
penapis air coway neo
penapis air coway ombak

Penapis air Coway 2019

Semua harga produk di atas adalah yang terkini, dan pelanggan dah tidak perlu lagi membayar GST dan SST kerana coway telah absorb untuk tuan tuan puan puan

Skim Bayaran Advance Rental Produk Coway

Skim Bayaran Advance Rental Produk Coway

Skim Bayaran Advance Rental Produk Coway

Assalamualaikum dan hai. Kali ni kami nak berkongsi dengan anda semua tentang Skim Bayaran Advance Rental Produk Coway. Ia diperkenalkan oleh Coway bertujuan untuk memudahkan pelanggan dan memberi lebih penjimatan kepada anda semua!

Skim Bayaran Advance Rental Produk Coway

Bayar 24 MONTH ADVANCE DISKAUN 10%
Bayar 12 MONTH ADVANCE DISKAUN 5%
Bayar 6 MONTH ADVANCE DISKAUN 3%

Contoh:

Anda sedang menggunakan produk Coway Villaem, dengan rental bulanan sebanyak RM125. Jika anda berhajat untuk membuat bayaran 2 tahun advance, jadi;

RM125 x 24 = RM2976
RM2976 – 10% = RM2678.40
Anda hanya membayar RM2678.40 dan selama 2 tahun anda tidak perlu lagi  risau mengenai bil produk Coway anda!


Masih mengalami kekeliruan? Jangan tunggu lagi, terus hubungi Ejen Rasmi Coway, di 012-781-9907 atau di hotline Coway, 1800-888-111. Kami akan bantu anda sebaik mungkin untuk menyelesaikan segala kesulitan yang anda alami.

Cara Bayaran Coway Manual

Cara Bayaran Coway Manual

Cara Bayaran Coway Manual

Hai, tahniah kerana segala persoalan anda mengenai bayaran Coway secara manual ada pada blog kami. Ya, anda mesti tertanya tanya bagaimanakah cara bayaran Coway manual bukan?
Di sini, Coway Regiment akan kongsikan bagaimana cara bayaran coway manual;

Nota: Pastikan anda ikuti 7 langkah ini ya!

Step 1
Anda harus mencari mesin Cash Deposit Machine (CDM) atau pun Cheque Deposit Machine jika bayaran tersebut melalui cek.
Step 2
Kemudian tekan skrin menu hingga keluar paparan seperti ini, dan pilih bahagian CDM (ini hanya untuk mesin yang mempunyai dwifungsi ATM dan CDM sahaja. Jika ianya CDM sahaja, maka boleh skip langkah ini).
Step 3
Anda pilih bahasa yang bersesuaian dengan anda (jangan pilih bahasa kantonis kalau tak tahu k! Hehe).Step 4
Kemudian pilih tetapan Banking/credit card

Step 5
Masukkan nombor akaun virtual produk Coway anda (Ini boleh didapati dari ejen yang anda pernah berurusan dahulu. Dah lost contact? Jangan risau, hubungi kami di 0127819907 atau terus ke hotline Coway, 1-800-888-111
Step 6
Tunggu hingga keluar paparan ini. Pastikan nama akaun itu ialah COway (M) sdn bhd baru teruskan urusan. Jika semuanya tepat, tekan PROCEED
Step 7
Masukkan duit atau cek di slot yang disediakan. Kemudian jangan lupa untuk tangkap gambar dan simpan resit bayaran itu baik baik ya. Segala butiran pembayaran boleh whatsapp kepada kami di 0127819907.

Tips Kebahagiaan Rumah Tangga – Hadiah Terbaik Untuk Isteri

Tips Kebahagiaan Rumah Tangga – Hadiah Terbaik Untuk Isteri

Tips Kebahagiaan Rumah Tangga – Hadiah paling terbaik untuk isteri

Tercari cari hadiah paling terbaik untuk isteri. Kalini bukan entri panjang berjela. Kami paham rakyat Malaysia busy. Manada masa nak baca artikel panjang panjang. Apatah lagi nak bawa bin ipergi melancong.  So ni kami kongsi 1 tips untuk tuan tuan pujuk bini kesanyangan dekat rumah tu.

Salahkan Ais Atau Gula?

Salahkan Ais Atau Gula?

Salahkan Ais Atau Gula?

salahkan ais atau salahkan gulaSALAHKAN AIS ATAU SALAHKAN GULA?

Di mana bahayanya gula putih?

Gula putih ini berbahaya salah satunya adalah kerana kandungan bahan peluntur (bleach), yang digunakan untuk memutihkan gula tersebut, pada asalnya gula itu berwarna perang. Ada mak mak yang tak tahu lagi dan menyalahkan ais jika anak mereka batuk berkahak.

Sebenarnya bukan masalah pada kandungan ais. Tetapi bahan peluntur tersebut. Didalam air ada sejenis bahan kimia yang digunakan untuk membunuh bakteria dan kuman di dalam air, atau lebih dikenali dengan nama klorin (Cl).

Bila kita buat ais batu di rumah, kami sarankan JANGAN gunakan air paip. Kerana dalam air paip ada kandungan klorin tadi. Gunakan air yang ditapis rapi (selalunya penapis yang menggunakan arang teraktif ataupun menggunakan sistem RO).

Inilah punca bila tuan tuan minum di kedai makan, anak minum air manis menggunakan gula putih, ditambah ais batu dengan kandungan bahan peluntur didalamnya, maka lengkaplah ‘ racun ‘ berbisa dalam diet anak.

Jadi bila anak batuk, minum air masak sejuk tanpa gula, puncanya pada ais batu yg ada kandungan bahan peluntur berbahaya.

Kesimpulannya, ais batu tidak berbahaya sekiranya elemen air itu tiada bahan kimia peluntur atau dari air yg ditapis.

Jelas?

Balik rumah, tukar gula dirumah. Beli gula perang atau kalau boleh kurangkan penggunaan gula dalam minuman seharian.

ATAU

Yang terbaik, balik rumah, servis dulu filter penapis air tuan tuan di rumah.

Takde lagi penapis air dekat rumah? Hubungi kami untuk tindakan pantas!

salahkan ais atau salahkan gula