Harga Penapis Air Coway 2019

Harga Penapis Air Coway 2019

HARGA PENAPIS AIR COWAY 2019

Senarai Harga Penapis Air Coway 2019 Untuk rujukan Anda

Sebarang pertanyaan boleh terus call kami di Coway Regiment atau tekan je link kat bawah!

logo tempah sekarang with hyperlink whatsapp
penapis air coway core
penapis air coway ferry
penapis air coway harry
penapis air coway lucy
penapis air coway neo
penapis air coway ombak

Penapis air Coway 2019

Semua harga produk di atas adalah yang terkini, dan pelanggan dah tidak perlu lagi membayar GST dan SST kerana coway telah absorb untuk tuan tuan puan puan

Cara Bayaran Coway Manual

Cara Bayaran Coway Manual

Cara Bayaran Coway Manual

Hai, tahniah kerana segala persoalan anda mengenai bayaran Coway secara manual ada pada blog kami. Ya, anda mesti tertanya tanya bagaimanakah cara bayaran Coway manual bukan?
Di sini, Coway Regiment akan kongsikan bagaimana cara bayaran coway manual;

Nota: Pastikan anda ikuti 7 langkah ini ya!

Step 1
Anda harus mencari mesin Cash Deposit Machine (CDM) atau pun Cheque Deposit Machine jika bayaran tersebut melalui cek.
Step 2
Kemudian tekan skrin menu hingga keluar paparan seperti ini, dan pilih bahagian CDM (ini hanya untuk mesin yang mempunyai dwifungsi ATM dan CDM sahaja. Jika ianya CDM sahaja, maka boleh skip langkah ini).
Step 3
Anda pilih bahasa yang bersesuaian dengan anda (jangan pilih bahasa kantonis kalau tak tahu k! Hehe).Step 4
Kemudian pilih tetapan Banking/credit card

Step 5
Masukkan nombor akaun virtual produk Coway anda (Ini boleh didapati dari ejen yang anda pernah berurusan dahulu. Dah lost contact? Jangan risau, hubungi kami di 0127819907 atau terus ke hotline Coway, 1-800-888-111
Step 6
Tunggu hingga keluar paparan ini. Pastikan nama akaun itu ialah COway (M) sdn bhd baru teruskan urusan. Jika semuanya tepat, tekan PROCEED
Step 7
Masukkan duit atau cek di slot yang disediakan. Kemudian jangan lupa untuk tangkap gambar dan simpan resit bayaran itu baik baik ya. Segala butiran pembayaran boleh whatsapp kepada kami di 0127819907.

Salahkan Ais Atau Gula?

Salahkan Ais Atau Gula?

Salahkan Ais Atau Gula?

salahkan ais atau salahkan gulaSALAHKAN AIS ATAU SALAHKAN GULA?

Di mana bahayanya gula putih?

Gula putih ini berbahaya salah satunya adalah kerana kandungan bahan peluntur (bleach), yang digunakan untuk memutihkan gula tersebut, pada asalnya gula itu berwarna perang. Ada mak mak yang tak tahu lagi dan menyalahkan ais jika anak mereka batuk berkahak.

Sebenarnya bukan masalah pada kandungan ais. Tetapi bahan peluntur tersebut. Didalam air ada sejenis bahan kimia yang digunakan untuk membunuh bakteria dan kuman di dalam air, atau lebih dikenali dengan nama klorin (Cl).

Bila kita buat ais batu di rumah, kami sarankan JANGAN gunakan air paip. Kerana dalam air paip ada kandungan klorin tadi. Gunakan air yang ditapis rapi (selalunya penapis yang menggunakan arang teraktif ataupun menggunakan sistem RO).

Inilah punca bila tuan tuan minum di kedai makan, anak minum air manis menggunakan gula putih, ditambah ais batu dengan kandungan bahan peluntur didalamnya, maka lengkaplah ‘ racun ‘ berbisa dalam diet anak.

Jadi bila anak batuk, minum air masak sejuk tanpa gula, puncanya pada ais batu yg ada kandungan bahan peluntur berbahaya.

Kesimpulannya, ais batu tidak berbahaya sekiranya elemen air itu tiada bahan kimia peluntur atau dari air yg ditapis.

Jelas?

Balik rumah, tukar gula dirumah. Beli gula perang atau kalau boleh kurangkan penggunaan gula dalam minuman seharian.

ATAU

Yang terbaik, balik rumah, servis dulu filter penapis air tuan tuan di rumah.

Takde lagi penapis air dekat rumah? Hubungi kami untuk tindakan pantas!

salahkan ais atau salahkan gula

Beza Antara Penapis Air Coway dan Cuckoo

Beza Antara Penapis Air Coway dan Cuckoo

Beza Antara Penapis Air Coway dan Cuckoo

beza antara penapis air coway dan cuckoo

Beza Antara Penapis Air Coway dan Cuckoo
Kali ni kami diminta untuk mengupas isu hangat yang sering pelanggan bertanya iaitu apakah beza di antara penapis air Coway dan Cuckoo.

Sebagai pengguna dan konsultan produk Coway, secara logiknya sudah pasti kami akan menggalakkan anda untuk memilih Coway, bukan?

Kami telah spend banyak masa untuk survey jenama penapis air yang ada di pasaran sebelum mengambil keputusan untuk menggunakan Coway tiga tahun lepas. Namun, sebagai seorang eksekutif jualan yang professional, kami di ajar untuk tidak sama sekali memburukkan mana mana pesaing kami. Tuan tuan yang membaca blog ini di harap dapat membuka mata lagi untuk memilih produk yang berbaloi untuk keluarga.

Di bawah ini kami listkan beberapa faktor utama mengapa pelanggan kami lebih cenderong memilih Coway dan beberapa fakta sebenar tentang Coway.

1. Coway mempunyai Pusat R&D dan kilang tersendiri

Pusat R&D Coway adalah yang terbesar di dunia yang terletak di University of Seoul. Buat pengetahuan, setakat ini hanya 3 syarikat sahaja yang diberi mandat menggunakan kepakaran dan fasiliti teknologi universiti ini iaitu Coway, Samsung dan  SK Telecom. Setakat 2009, terdapat 250 orang pakar yang terdiri daripada pemegang ijazah kedoktoran, sarjana dan sarjana muda yang memastikan kualiti produk Coway.

Coway mempunyai kilang tersendiri yang terletak di Yugu, Korea. Setiap perincian produk Coway baik daripada luaran sehinggalah setiap jenis tapisan adalah hasil Coway sendiri. Bukan daripada OEM atau ‘3rd party company’.

2. Air Coway TIDAK mengandungi asid seperti yang digembar gemburkan

Buat pengetahuan, penapis air Coway tidak ada teknologi ‘alter’ atau mengubah pH air KECUALI penapis air model Inception. Makna kata, pH yang masuk ke dalam penapis air, air yang keluar  daripada penapis air ke cawan anda mempunyai pH yang sama. Keputusan makmal daripada ‘Chemical and Consumer Section’, SIRIM dibawah adalah bukti untuk menyangkal dakwaan murahan daripada pesaing.

 

3. Coway BUKAN syarikat MLM

Dakwaan yang tidak benar sama sekali. Coway adalah syarikat yang berdaftar di bawah Akta Jualan Langsung / Direct Selling Company. Coway bukan syarikat MLM. Malah komisyen yang dibayar juga tidak ada kena mengena langsung dengan sistem MLM.

4. Sistem Tapisan Air

Seperti diterangkan dalam posting kami <<<produk penapis air Coway>>>  (klik link untuk baca), produk penapis air Coway mempunyai 3 jenis tapisan iaitu: Nano, RO dan Alkali Ion. Pelanggan bebas memilih jenis tapisan yang mana mereka inginkan ataupun kami akan memberi khidmat nasihat sistem tapisan yang mana satu paling sesuai.

5. Saiz Tangki Simpanan Air

Antara faktor terpenting, kerana jika berlaku catuan air atau bekalan air terputus di kawasan mereka, mereka masih lagi mampu bertahan selama 3 hari tanpa bekalan air. Kerana beberapa model penapis air Coway mempunyai  kapasiti tangki air yang besar dan mampu membekalkan air secukupnya pada tempoh yang panjang.

6. Diiktiraf Halal Oleh JAKIM

Buat pengetahuan anda, pihak JAKIM akan melakukan rutin pemeriksaan berkala ke Pusat R&D Coway yang berpusat di University of Seoul. Pengiktirafan halal bukan sahaja pada pembuatan produk, malah setiap filter yang ada di dalam penapis air Coway mendapat pengiktirafan halal!

7. Coway sudah bertapak di Malaysia lebih 10 tahun

Ramai pelanggan kami mengatakan brand yang sudah lama bertapak di negara kita merupakan brand yang dipercayai. Malah, jika ada masalah tentang produk dan servis, tiada masalah seperti pejabat syari kat sudah tidak berpenghuni atau nombor telefon khidmat pelanggan tidak berjawab!

8. Coway mendapat banyak pengiktirafan di dalam dan di luar negara

Pada tahun 2017, Coway merupakan satu satunya jenama penapis air yang menerima anugerah ‘Platinum Trusted Brand – voted by consumers’. Buat pengetahun, Coway telah pun merangkul ‘Gold Trusted Brand – voted by consumers’ 3 tahun berturut turut dari tahun 2015!

 

Untuk mendapatkan penjelasan lanjut tentang produk Coway,

sila call atau whatsapp 012 781 9907 / 011 3208 8344 sekarang.

JADILAH PENGGUNA YANG BIJAK 

Pakej Servis Coway Oleh Cody (Coway Lady)

Pakej Servis Coway Oleh Cody (Coway Lady)

Pakej Servis Coway Oleh Cody


Boleh di anggarkan hampir 80% rakyat Malaysia menggunakan Penapis Air di rumah masing masing. Tapi kebanyakkan nya hanya menggunakan penapis air tanpa menyelenggarakan ia secara berkala. Jadi disinilah kenapa ramai yang mula mempercayai dan menggunakan produk pakej lengkap Coway.

pakej servis dari coway

Ramai yang masih tidak percaya Coway menyediakan khidmat servis dan sanitasi setiap dua bulan TANPA CAJ terus ke rumah anda.

Betul. Anda baca seribu kali pun masih sama, TANPA CAJ?

Ianya satu pakej istimewa yang kami provide untuk SEMUA pelanggan kami yang tersayang. Seronok kan dapat pakai mesin penapis air yang dah siap termasuk servis dan penukaran filter selama LIMA TAHUN?
pakej-servis-coway-oleh-cody-2
Tuan tuan punya penapis air dekat rumah sekarang ada tak provide servis dua bulan sekali dan penukaran filter setiap 6 bulan sampai 5 tahun? Kalau takda, silakan whatsapp kami untuk detail lebih lanjut

Mulai dari harini, jangan biarkan ada lagi kebocoran kos bulanan kita yang akan mengganggu gugat bajet belanjawan kita. Macam yang kami selalu pesan tu, kalau nak beli barang elektrik atau perkakas yang nak pakai lama, pastikan ianya mempunyai support servis yang kuat dan berjenama. Sebab apa? Sebab mudah nak claim atau pun incase jadi perkara yang tak diingini.

P.s: Tahukah anda, kami juga turut memberikan waranti penuh produk Coway selama lima tahun?

cody nation coway regiment