Cara Bayaran Coway Manual

Cara Bayaran Coway Manual

Cara Bayaran Coway Manual

Hai, tahniah kerana segala persoalan anda mengenai bayaran Coway secara manual ada pada blog kami. Ya, anda mesti tertanya tanya bagaimanakah cara bayaran Coway manual bukan?
Di sini, Coway Regiment akan kongsikan bagaimana cara bayaran coway manual;

Nota: Pastikan anda ikuti 7 langkah ini ya!

Step 1
Anda harus mencari mesin Cash Deposit Machine (CDM) atau pun Cheque Deposit Machine jika bayaran tersebut melalui cek.
Step 2
Kemudian tekan skrin menu hingga keluar paparan seperti ini, dan pilih bahagian CDM (ini hanya untuk mesin yang mempunyai dwifungsi ATM dan CDM sahaja. Jika ianya CDM sahaja, maka boleh skip langkah ini).
Step 3
Anda pilih bahasa yang bersesuaian dengan anda (jangan pilih bahasa kantonis kalau tak tahu k! Hehe).Step 4
Kemudian pilih tetapan Banking/credit card

Step 5
Masukkan nombor akaun virtual produk Coway anda (Ini boleh didapati dari ejen yang anda pernah berurusan dahulu. Dah lost contact? Jangan risau, hubungi kami di 0127819907 atau terus ke hotline Coway, 1-800-888-111
Step 6
Tunggu hingga keluar paparan ini. Pastikan nama akaun itu ialah COway (M) sdn bhd baru teruskan urusan. Jika semuanya tepat, tekan PROCEED
Step 7
Masukkan duit atau cek di slot yang disediakan. Kemudian jangan lupa untuk tangkap gambar dan simpan resit bayaran itu baik baik ya. Segala butiran pembayaran boleh whatsapp kepada kami di 0127819907.

Cara Cara Tamatkan Kontrak Penapis Air Coway

Cara Cara Tamatkan Kontrak Penapis Air Coway

Cara Cara Tamatkan Kontrak Penapis Air Coway

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan kawan. Terima kasih kerana sudi melawat di web kami lagi. Haa kali ni kami nak kongsikan bagaimana cara cara untuk tamatkan kontrak penapis air Coway.

Sebelum kita pergi lebih dalam tentang cara cara tamatkan kontrak penapis air Coway, kami mahu anda tahu sebelum anda boleh menamatkan kontrak penapis air Coway, ia mesti  menepati 2 syarat ini;

    1. Pastikan akaun Coway anda cukup 3 tahun
  1. Pastikan tiada tunggakan bulanan.

Cara cara untuk tamatkan kontrak penapis air Coway tuan tuan ialah;

  1. Call HOTLINE Coway, 1-800-888-111 dan beritahu customer service yang anda nak tamatkan kontrak penapis air coway
  2. Beritahu mereka yang anda nak stop akaun dan telah bersedia untuk pulangkan unit penapis air coway tu.
  3. Seterusnya tunggu pihak Coway akan ambil kembali unit mesin penapis air dari tempat anda.
p.s: Tiada sebarang refund atau ganti rugi yang Coway akan bayar bagi pihak anda.

Simple je kan nak tamatkan kontrak penapis air Coway? Yang penting umur akaun mestilah cukup 3 tahun. Kalau tak cukup 3 tahun akan dikenakan bayaran penalti.

UPDATE Mac 2019

Jika produk belum mencukupi minimum kontrak selama 3 tahun, berikut merupakan formula kiraan penalti bagi yang ingin menamatkan kontrak.

( remaining kontrak period x rental product ) x 50% discount

Contoh 1

Produk: Penapis air Villaem
Bulan pemasangan: Jan 2017. Ingin tamatkan kontrak pada Jan 2018

[(36 bulan – 12 bulan) x RM125] x 50% discount]
Jumlah penalti= RM1,500

Contoh 2
Produk: Penapis udara Lombok
Bulan pemasangan: Mei 2017. Ingin tamatkan kontrak pada Jan 2018

[(36 bulan – 8 bulan) x RM110] x 50% discount]
Jumlah penalti= RM1,540

ARTIKEL BERKAITAN

  1. Ejen coway penipu

Pakej Servis Coway Oleh Cody (Coway Lady)

Pakej Servis Coway Oleh Cody (Coway Lady)

PAKEJ SERVIS COWAY OLEH CODY (Coway Lady)

Pakej Servis Coway Oleh Cody – SERVIS DARI HATI KE HATI


Boleh di anggarkan hampir 80% rakyat Malaysia menggunakan Penapis Air di rumah masing masing. Tapi kebanyakkan nya hanya menggunakan penapis air tanpa menyelenggarakan ia secara berkala. Jadi disinilah kenapa ramai yang mula mempercayai dan menggunakan produk pakej lengkap Coway.

Artikel berkaitan —-> Kenapa Harus Memilih Coway
Ramai yang masih tidak percaya Coway menyediakan khidmat servis dan sanitasi setiap dua bulan TANPA CAJ terus ke rumah anda.

Betul. Anda baca seribu kali pun masih sama, TANPA CAJ. ?

Ianya satu pakej istimewa yang kami provide untuk SEMUA pela
nggan kami yang tersayang. Seronok kan dapat pakai mesin penapis air yang dah siap termasuk servis dan penukaran filter selama LIMA TAHUN?
pakej-servis-coway-oleh-cody-2
Tuan tuan punya penapis air dekat rumah sekarang ada tak provide servis dua bulan sekali dan penukaran filter setiap 6 bulan sampai 5 tahun? Kalau takda, tolong klik <<<Tempah Sekarang>>> untuk kami bantu tuan tuan.
pakej servis coway oleh cody 3

Mulai dari harini, jangan biarkan ada lagi kebocoran kos bulanan kita yang akan mengganggu gugat bajet belanjawan kita. Macam yang kami selalu pesan tu, kalau nak beli barang elektrik atau perkakas yang nak pakai lama, pastikan ianya mempunyai support servis yang kuat dan berjenama. Sebab apa? Sebab mudah nak claim atau pun incase jadi perkara yang tak diingini.

P.s: Tahukah anda, kami juga turut memberikan waranti penuh produk Coway selama lima tahun?

pakej-servis-coway-oleh-cody-1

Anak anak Syurga

Anak anak Syurga

Anak  Anak Syurga – Taska Cahaya Bestari Di Rawang

Terima kasih Chekgu Umi Kalsum kerana meyakini produk Coway!

Beliau tahu, apabila bab menjaga kanak kanak di bawah umur sememangnya satu cabaran yang sangat besar dan beliau tahu, ibu bapa pasti mencari pusat jagaan yang benar benar dapat cater keperluan anak anak mereka semasa mereka sedang bekerja.

anak-anak-syurga-3

Jadi bagaimana Chekgu Umi menangani isu itu?

Setelah beberapa kali kami bermesuarat dengan beliau, akhirnya beliau bersetuju untuk meletakkan penapis air dan penapis udara di ruang pembelajaran anak anak. Secara tidak langsung, ini telah meningkatkan kredibiliti taskanya kerana pihak taska cahaya bestari mengambil langkah keselamatan untuk menjaga kesihatan anak anak ini sepanjang berada ditaska beliau.

Sekurang kurangnya, ibu bapa yang menghantar anak anak mereka ke sini, berasa selamat dan secure.

anak-anak-syurga-2

Alhamdulillah, lebih kurang dua minggu Coway terpasang di sana, ibu bapa turut berbesar hati dan memuji pihak Chekgu Umi atas tindakan efisien beliau. Perasaan aku lagi lahhh gumbira bila dapat bantu taska ini dalam meningkatkn mutu dan kualiti performance mereka (aku cuba menahan nafsu untuk berjoged depan chekgu tu).

Syukur ke atas Nya kerana mempermudahkan segala urusan. Ok lah. semoga semuanya terus sukses dan berjaya.

p.s: Cuba korang tengok anak anak dalam tu, semua hyper active. Adohai, peluh peluh jugak melayan diorang tadi.

anak-anak-syurga

Perlukah Penapis Udara Dalam Rumah?

Perlukah Penapis Udara Dalam Rumah?

Perlukah Penapis Udara Dalam Rumah?
Tempat yang kita rasa paling selamat mestila rumah kan?

Tapi,

Tahu tak  sebenarnya kebanyakkan penyakit kita boleh dapat dari dalam rumah!• Bahan-bahan kimia yang meruap daripada cat dinding rumah.

  • Habuk & Kulat daripada karpet & perabot, makhluk-makhluk halus yang kita tak nampak ie virus & bacteria yang kita bawak balik ke rumah tanpa sedar dan daripada pets
  • gas-gas yang bahaya macam formaldehyde daripada peti ais, ubat nyamuk & serangga
  • asap rokok (kalau ada perokok la dalam rumah)
  • Masalah jerebu
  • Bau bauan dari pada kain baju yang dijemur indoor, dapur, tilam dan sofa

Ishhh, banyak la kalau nak sebut satu-satu!

Semua yang kat atas tadi sentiasa berkeliaran dalam rumah. Kalau perngudaraan rumah baik better la kalau nak compare rumah yang 24jam on air cond tingkap dan jendela tertutup rapat. Fuh! Lepastu, mula la:

  • Selsema yang tak berkesudahan
  • Batuk berpanjangan
  • Baby kerap demam
  • Masalah pernafasan
  • Eczema disebabkan habuk & kuman

Jadi, no wonder kita kerap terkena penyakit penyakit macam kat atas tadi ni kan? Kalau anda tanya kami, perlukah penapis udara di setiap rumah, jawapannya YA, PERLU!

perlukah penapis udara dalam rumah?