Cara Bayaran Coway Manual

Cara Bayaran Coway Manual

Cara Bayaran Coway Manual

Hai, tahniah kerana segala persoalan anda mengenai bayaran Coway secara manual ada pada blog kami. Ya, anda mesti tertanya tanya bagaimanakah cara bayaran Coway manual bukan?
Di sini, Coway Regiment akan kongsikan bagaimana cara bayaran coway manual;

Nota: Pastikan anda ikuti 7 langkah ini ya!

Step 1
Anda harus mencari mesin Cash Deposit Machine (CDM) atau pun Cheque Deposit Machine jika bayaran tersebut melalui cek.
Step 2
Kemudian tekan skrin menu hingga keluar paparan seperti ini, dan pilih bahagian CDM (ini hanya untuk mesin yang mempunyai dwifungsi ATM dan CDM sahaja. Jika ianya CDM sahaja, maka boleh skip langkah ini).
Step 3
Anda pilih bahasa yang bersesuaian dengan anda (jangan pilih bahasa kantonis kalau tak tahu k! Hehe).Step 4
Kemudian pilih tetapan Banking/credit card

Step 5
Masukkan nombor akaun virtual produk Coway anda (Ini boleh didapati dari ejen yang anda pernah berurusan dahulu. Dah lost contact? Jangan risau, hubungi kami di 0127819907 atau terus ke hotline Coway, 1-800-888-111
Step 6
Tunggu hingga keluar paparan ini. Pastikan nama akaun itu ialah COway (M) sdn bhd baru teruskan urusan. Jika semuanya tepat, tekan PROCEED
Step 7
Masukkan duit atau cek di slot yang disediakan. Kemudian jangan lupa untuk tangkap gambar dan simpan resit bayaran itu baik baik ya. Segala butiran pembayaran boleh whatsapp kepada kami di 0127819907.

Pakej Servis Coway Oleh Cody (Coway Lady)

Pakej Servis Coway Oleh Cody (Coway Lady)

Pakej Servis Coway Oleh Cody


Boleh di anggarkan hampir 80% rakyat Malaysia menggunakan Penapis Air di rumah masing masing. Tapi kebanyakkan nya hanya menggunakan penapis air tanpa menyelenggarakan ia secara berkala. Jadi disinilah kenapa ramai yang mula mempercayai dan menggunakan produk pakej lengkap Coway.

pakej servis dari coway

Ramai yang masih tidak percaya Coway menyediakan khidmat servis dan sanitasi setiap dua bulan TANPA CAJ terus ke rumah anda.

Betul. Anda baca seribu kali pun masih sama, TANPA CAJ?

Ianya satu pakej istimewa yang kami provide untuk SEMUA pelanggan kami yang tersayang. Seronok kan dapat pakai mesin penapis air yang dah siap termasuk servis dan penukaran filter selama LIMA TAHUN?
pakej-servis-coway-oleh-cody-2
Tuan tuan punya penapis air dekat rumah sekarang ada tak provide servis dua bulan sekali dan penukaran filter setiap 6 bulan sampai 5 tahun? Kalau takda, silakan whatsapp kami untuk detail lebih lanjut

Mulai dari harini, jangan biarkan ada lagi kebocoran kos bulanan kita yang akan mengganggu gugat bajet belanjawan kita. Macam yang kami selalu pesan tu, kalau nak beli barang elektrik atau perkakas yang nak pakai lama, pastikan ianya mempunyai support servis yang kuat dan berjenama. Sebab apa? Sebab mudah nak claim atau pun incase jadi perkara yang tak diingini.

P.s: Tahukah anda, kami juga turut memberikan waranti penuh produk Coway selama lima tahun?

cody nation coway regiment

Anak anak Syurga

Anak anak Syurga

Anak  Anak Syurga – Taska Cahaya Bestari Di Rawang

Terima kasih Chekgu Umi Kalsum kerana meyakini produk Coway!

Beliau tahu, apabila bab menjaga kanak kanak di bawah umur sememangnya satu cabaran yang sangat besar dan beliau tahu, ibu bapa pasti mencari pusat jagaan yang benar benar dapat cater keperluan anak anak mereka semasa mereka sedang bekerja.

anak-anak-syurga-3

Jadi bagaimana Chekgu Umi menangani isu itu?

Setelah beberapa kali kami bermesuarat dengan beliau, akhirnya beliau bersetuju untuk meletakkan penapis air dan penapis udara di ruang pembelajaran anak anak. Secara tidak langsung, ini telah meningkatkan kredibiliti taskanya kerana pihak taska cahaya bestari mengambil langkah keselamatan untuk menjaga kesihatan anak anak ini sepanjang berada ditaska beliau.

Sekurang kurangnya, ibu bapa yang menghantar anak anak mereka ke sini, berasa selamat dan secure.

anak-anak-syurga-2

Alhamdulillah, lebih kurang dua minggu Coway terpasang di sana, ibu bapa turut berbesar hati dan memuji pihak Chekgu Umi atas tindakan efisien beliau. Perasaan aku lagi lahhh gumbira bila dapat bantu taska ini dalam meningkatkn mutu dan kualiti performance mereka (aku cuba menahan nafsu untuk berjoged depan chekgu tu).

Syukur ke atas Nya kerana mempermudahkan segala urusan. Ok lah. semoga semuanya terus sukses dan berjaya.

p.s: Cuba korang tengok anak anak dalam tu, semua hyper active. Adohai, peluh peluh jugak melayan diorang tadi.

anak-anak-syurga

Tips Memilih Penapis Udara

Tips Memilih Penapis Udara

Tips Memilih Penapis Udara Di Rumah

Assalamualaikum wbt. Ramai klien kami bertanyakan apakah faktor penting dalam membeli penapis udara paling sesuai untuk mereka.

Kegunaan penapis udara adalah berbeza beza; samada untuk kegunaan di rumah, pejabat, pesakit asthma, pembela haiwan peliharaan, mahupun untuk perokok tegar.

Namun begitu, jangan khuatir, CR akan ringkaskan 5 poin penting untuk anda nilai dan buat pilihan membeli penapis udara.

Jadi dengan pengalaman lebih 5 tahun menguruskan pembelian penapis air dan udara coway, CR akan kongsikan 5 tips penting ini untuk anda dalam memilih penapis udara untuk rumah anda.

Tips Tips Memilih Penapis Udara

1- Budget Anda

Dalam memilih sesuatu produk yang akan kita guna untuk satu tempoh masa yang sangat lama, belanjawan merupakan faktor utama.

Jadi disebabkan itulah coway telah mengeluarkan variasi penapis udara mengikut bajet anda, dari serendah hanya RM70 bulanan.

Di atas CR lampirkan senarai harga penapis udara coway melalui belian pakej tunai untuk rujukan anda.

Dengan RM2.33 sahaja sehari, anda sudah boleh memiliki produk penapis udara premium dari coway. Menarik bukan?

Kini hanya dengan RM70 untuk penapis udara storm, dan RM90 untuk penapis udara lombok 3, anda pastinya mempunyai banyak pilihan.

2- Coverage Area Penapis Udara

Keluasan permukaan berkesan untuk satu satu penapis udara ini sangatlah penting.

Ini kerana, jika penapis udara yang mempunyai coverage area yang kecil (20m2), tetapi diletakkan di ruang tamu bersaiz 50 m2 memang tidak akan berkesan.

lineup penapis udara coway untuk rujukan

Apabila klien tersalah langkah memilih penapis udara dengan coverage area yang sesuai, di pengakhiran nanti, klien juga yang tidak akan berpuas hati.

Dibawah ialah perbandingan coverage area penapis udara coway untuk rujukan anda:

Melalui carta diatas, kesimpulannya mudah, penapis udara model Breeze sangat sesuai untuk bilik tidur, dan model penapis udara lombok 3 sangat sesuai diletakkan di ruang tamu.

Penapis udara tuba pula sangat sesuai digunakan untuk premis premis perniagaan, perpustakaan, gimnasium, dobi dan sebagainya.

3- Mempunyai Silent Mode

Setiap penapis udara coway mempunyai keunikan dan kelebihan ia tersendiri.

Semua penapis udara coway dilengkapi dengan silent mode (mod senyap).

Mod ini sangat penting kerana ia dapat menjimatkan elektrik, selain dari mod eco.

4- Lapisan Filter Yang Terdapat Di Dalam Penapis Udara

Apabila anda hendak memilih penapis udara yang terbaik, kena pastikan penapis udara itu mempunyai sekurang kurangnya filter ini: RBD plasma, HEPA filter, dan fine dust filter.

Apabila satu satu penapis udara itu mempunyai semua filter diatas, ia akan berfungsi dengan baik bagi menapis bakteria dan virus.

Penapis udara lombok 3 mempunyai 6 peringkat penapisan.

Melalui 6 peringkat ini, virus dan bakteria dapat dihalang daripada menembusi ruang litup (coverage area) penapis udara lombok 3.

5- Mempunyai Servis Sanitasi dan Penukaran Filter

Sebagaimana anda sedia tahu, penapis udara coway sememangnya lengkap dengan servis sanitasi dan penukaran filter.

Penapis udara yang sentiasa diservis akan lebih improve lagi kualiti udara bersih yang dihasilkan.

Sebab itu lah dengan pakej lengkap sewa beli ini, anda akan menikmati:

  1. Penukaran filter setiap 4 bulan selama 5 tahun
  2. Servis sanitasi setiap 2 bulan selama 5 tahun
  3. Waranti penuh produk untuk 5 tahun

Kesimpulan

Tuntasnya, penapis udara ini memang satu keperluan pada zaman pandemik seperti covid 19 ini.

Justeru, anda memang perlu bijak dalam memilih penapis udara yang sesuai dengan anda bersandarkan 5 poin penting yang CR kongsikan tadi.

CR sudah menguruskan lebih 700 unit penapis coway di Malaysia sejak 2015. Dan akan terus setia bersama coway untuk membantu anda dapatkan produk yang terbaik pada harga mampu milik.

Dan jika anda masih mengalami kekeliruan, jangan teragak agak untuk hubungi kami.

Terus tekan whatsapp di bawah, dan team CR akan bantu anda sebaik mungkin.