Tips Memilih Penapis Udara – 5 Tips Penting Anda Patut Tahu!
Assalamualaikum semua supporters Coway Regiment!


Terima kasih kerana sudi lagi singgah di web kami untuk mendapatkan latest info dan input input yang insyaAllah bermanfaat untuk anda. Selalu ramai pelanggan kami yang bertanyakan apakah perkara yang perlu di ambil kira untuk membeli penapis udara,

So,

Kali ni kami nak share TIPS MEMILIH PENAPIS UDARA

Tips tips Memilih Penapis Udara

» Pastikan ianya mempunyai pengesahan dari AHAM (Association of Home Appliance Manufacturers). Apa itu AHAM? Oklah, kat sini kami brief sikit tentang AHAM untuk anda semua supaya lepas ni lebih teliti dalam membeli sebarang perkakas elektrik di rumah kayy.
AHAM ialah pihak ketiga yang menjalankan uji kaji kepada semua jenis perkakas rumah di SELURUH DUNIA seperti penghawa dingin, peti sejuk, mesin basuh, penyaman udara dan pembersih udara. Bagaimana nak tahu produk anda itu diluluskan oleh AHAM? Haa tengok contoh bawah ni;

tips memilih penapis udara 1Kalau anda dah jumpa tanda ‘right’ besor macam ni, meaning produk anda diluluskan oleh AHAM. Haa ni contoh produk produk penapis udara yang telah mendapat kelulusan dari AHAM.

tips memilih penapis udara 2
»
 Pastikan ianya dilengkapi HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter. Bawah ni kami tunjukkan macam mana rupa bentuk HEPA filter tu. HEPA filter ni sangat penting sebab ia boleh menapis sehingga 0.3 micro meter partikel yang berada di sekelilingnya. Tahukah anda saiz partikel habuk jerebu yang biasa di Malaysia ialah 2.5 micro meter?
tips memilih penapis udara 3 tips memilih penapis udara 4» Pastikan anda servis penapis udara anda berkala, untuk mengelakkan dari tersumbat atau pon keefektifannya berkurang.

» Pilih yang kurang bunyi memandangkan anda perlu meletaknya semalaman ketika tidur.

» Pastikan ianya mempunyai WARANTI PENUH produk untuk masa yang di tetapkan dan mempunyai after sales servis yang baik.